Imponerande premiärskalp av AFC Eskilstuna

13 okt 2019

AFC Eskilstuna inledde ikväll sin resa i den Svenska Futsalligan och man började på bästa av möjliga sätt. Efter en utmanande inledning, så kunde AFC Eskilstuna stå som segrare med 3-1 (0-0) inför 562 åskådare i Stiga Sports Arena.

Den första halvleken var minst sagt utmanade för AFC Eskilstunas futsalsgäng. Gästerna från Trollhättan, Skoftebyns IF hade ett antal bra chanser och skillnaden stavades Divar Matte. AFC-målvakten stod för många spektakulära räddningar och var en bidragande faktor till segern på hemmaplan.

I den andra halvleken – var det ett AFC Eskilstuna som skulle ta ledningen. Lukman Murad blev vackert serverad och jublet utbröt i arenan. Murad blev således historisk, när han gjorde klubbens första mål i Svenska Futsalligan. Gästande Skoftebyn tog senare en timeout och lyckades kvittera genom Maicon Tauan Dias Alves.

AFC Eskilstuna skulle dock visa styrka som man visat inte minst under fjolåret. Ayoub Abassi klev fram – gånger två och kunde göra 2-1 samt 3-1. Något som även blev slutresultatet inför en tillfreds hemmapublik.

Nästa match för AFC Eskilstuna är mot Torslanda på bortaplan den 18:e oktober. Nästa hemmamatch spelas lördagen den 7 november mot Djurgårdens IF.