Osam Abassi: ”Vi vinner, vi visar hjärta”

13 okt 2019

AFC Eskilstuna tog en fin skalp på söndagseftermiddagen när man vann i Svenska Futsalligan med 3-1. Det mot Skoftebyns IF hemma i Stiga Sports Arena inför över 500 åskådare.
– Jag tyckte inte vi kom upp i spel som vi ville. Vi vinner, vi visar hjärta. Det är det som räknas egentligen och poängen. De poängen vi tar. Det här är ett topplag, som tippas som topp tre. Det är väldigt starkt att vinna över de hemma, säger Osam Abassi efter matchen.

Gästerna från Trollhättan kom ut bra i matchen och AFC Eskilstuna hade en storspelande målvakt genom Divar Matte.
– Jag håller med. Men ibland måste man ha tur för att lyckas, så är det bara. Sedan har vi Divar, han är fantastisk. Det viktigaste är att vi tar tre poäng och det gör vi.

När 1-0-målet kommer, kändes det som att nervositeten började släppa?
– Framförallt på spelarna. Man märker, även på spelarna. Det var tajt och stod 0-0. Vi kom inte upp i det vi hade tränade på. Men så fort det kom ett mål, så började man släppa ut på hela registret och bara köra. Det såg man på en gång när målen började komma.

Matchvinnare blev sedan Ayoub Abassi – det efter att han gjort 2-1 respektive 3-1.
– Han är sjuk. Det är allt jag har att säga. Han kommer ta ligan med storm. Han är en fantastisk spelare. Det är många flera som är duktiga, så det är bara att hålla ögonen öppna på AFC.

För AFC Eskilstuna väntar en ny match på lördag. Då mot Torslanda på bortaplan – för Osams del blir det bland annat videoanalys nu.
– Vi kommer sitta och titta på den här matchen. Jag kommer i god tid kolla vad vi gör bra och dåligt och vad vi behöver förbättra. Vi kommer ha en analys av den här matchen. Sedan går vi vidare och får se hur vi gör mot Torslanda, avslutar Osam Abassi.