”Ska göra mitt allt för att vi ska vinna”

16 okt 2019

Träningsveckan pågår inför matchen mot Sundsvall på fredag. Fri entré och en viktig match väntar för AFC Eskilstuna. Wilhelm Loeper, ser fram emot det som komma skall.
– Det är fart bra på träningarna, det känns som att vi är taggade och redo inför den viktiga matchen, säger Loeper.

Som nämnt, så är det fri entré till matchen på fredag mot GIF Sundsvall. Loeper lyfter fram publikens betydelse när Allsvenskan skall avgöras en gång för alla.
– Den är så klart enorm viktig! Alltid extra kul när det är mycket folk på Tunavallen och man känner det extra stödet när de drar igång sina ramsor.

Under den föregående veckan har AFC Eskilstuna haft tre spelare på landslagsläger när det varit uppehåll i Allsvenskan. För Loeper och övriga spelare som har varit kvar på hemmaplan så har det blivit ett antal träningar.
– Förra veckan hade vi lite tuffare träningarna för att hålla igång, för att vara mer förberedd för det som kommer. Denna vecka är det mer taktiskt och lite mer lugnare och kanske lite mer motståndsanpassade övningar.

Vad säger du om Sundsvall som motstånd?
– De har fått in ett bra flow nu på de sista matcherna. De är så klart väldigt taggade på att hålla sig kvar. De ligger också ganska pyrt till i serien, så de är så klart taggade. De kommer bli tufft men jag tror vi har en stor chans.

Främst matcherna mot Malmö FF och Kalmar FF, så har defensiven varit bra – få mål insläppta. Något man skall ta med sig, tycker Loeper.
– Det känns som att defensiven suttit helt okej. Sedan känns det som att vi kanske måste vinna bollen högre upp för att kunna få komma till chanser lite enklare. Så man inte alltid behöver spela sig till chanserna, säger Loeper och berättar om känslorna inför fredagen.

– Jag är superladdad! Ska göra mitt allt för att vi ska vinna och ta tre poäng!