Rashkaj inför GIF Sundsvall

17 okt 2019

Anel Rashkaj har varit iväg med Kosvos landslag. Det blev drygt 100 minuters spel och seger i EM-kvalet mot Montenegro, med 2-0. Det är en glad Rashkaj som var under onsdagen tillbaka med laget för att träna inför den viktiga matchen mot GIF Sundsvall.
– Det blev väldigt lyckat. Först var det en träningsmatch mot Gibraltar vi vann med 1-0 och kvalet mot Montenegro. Det var en bra vecka.

100 minuter blev det för Rashkaj. Något som AFC-kaptenen känner sig tillfreds med.
– Jag tycker de var väldigt bra. Speciellt mot Gibraltar 90 minuter. Kände mig ganska bra, det var bra spel. Sedan fick jag hoppa in sista 10 mot Montenegro. Det var ganska bra tycker jag.

Anel var under gårdagen tillbaka för att träna med laget igen. Något som naturligtvis blir en omställning efter landslagsuppdrag.
– Det är så med fotboll. Man måste ställa om huvudet hela tiden. Det är varje match, som är en viktig match. Det gäller att ta fram allting nu och försöka ta tre poäng, säger Anel och lyfter fram vad man jobbar med inför matchen på fredag.

– Man jobbar olika. Studerar motståndarna. Vad de har för styrkor och svagheter. Lite fasta situationer och så där. Det blir lite mer riktat mot vår egna spel.

När det är i ett sånt här skede av säsongen, är det mer att försöka njuta och ta vara på chansen?
– Det är bara att acceptera läget och veta att vi är där. Vi har haft tuffa matcher. Vi har spelat mot Kalmar också. Det är en match vi inte ville förlora och gör det ganska bra. För oss har varje match varit en avgörande match. Nu är det en sån här match till. Det är bara acceptera och försöka vinna.

För AFC Eskilstunas del har det som bekant sett bra ut defensivt. Något som Rashkaj håller med om – samtidigt hoppas han på att det kan bli utdelningen i offensiven likaså.
– Det har sett väldigt bra ut defensivt. Sedan har det saknat lite i sista tredjedelen. Men hoppas att det ska lossna lite framåt nu också, säger Anel och lyfter fram vad som är viktigt mot Sundsvall.

– Bra defensivt, och ta vara på de chanserna vi får. Och kanske släppa loss lite mer i offensiven, avslutar Anel Rashkaj.