Tre viktiga poäng!

18 okt 2019

En ny match i Allsvenskan väntade på fredagskvällen när Sundsvall gästade Tunavallen. 2248 åskådare hade tagit sig för att bevittna den tjugoåttonde omgången. Matchen slutade 1-0 (0-0) och det innebär tre väldigt viktiga AFC-poäng!

AFC Eskilstuna kom ut starkt och hade en bra press på gästande Sundsvall. Bland annat hade Samuel Nnamani och Kadir Hodzic, bra läge mot gästande David Mitov Nilsson i GIF-målet. Gästerna svarade dock senare upp med ett bra läge genom bland annat Johan Blomberg, som resulterade i en hörna för gästerna.

Minuterna senare – gjorde gästerna 0-1. Trodde man. Men Peter Wilson var avblåst och det var naturligtvis glädjande för hemmalaget som fick en tuff spelvändning emot sig.

I den andra halvleken var det alltjämt böljande på Tunavallen. AFC Eskilstuna hade sina positiva injektioner framåt – men det hade likväl gästande Sundsvall som bland annat hade ett bra läge via Berg. I den sextiosjunde minuten, var det hemmapubliken som fick jubla. Dzenis Kozica serverade en mycket fin passning till Samuel Nnamani som gjorde 1-0 till AFC Eskilstuna.

Precis innan tilläggstiden, hade gästerna ett kanonläge genom Costa. Rodriguez skickade senare in en boll mot Wilson, som AFC-försvaret lyckades klara sig ur.

Med de resterande minuterna kvar av ordinarie tid försökte gästande Sundsvall gå för det alltmer och AFC Eskilstuna fick fokusera främst på att försvara sig. AFC lyckades klara av Sundsvalls press och tog tre oerhört viktiga poäng!

Startelva
Levchenko – Tsveiba (varning), Björkman, Loeper – Hodzic (varning), Rashkaj, Anaba, Kojic – Nnamani (ut 87), Nalic, Kozica (ut 83).

Bänken
Söderberg (mv), Avdic, Rödin, Lushaku (in 87), Catic, Takahashi (in 83) och Mijaljevic.