”Vi måste vara på tå från första minuten”

24 okt 2019

På söndag väntar en ny match för AFC Eskilstuna. IK Sirius gästar Tunavallen och AFC Eskilstuna-spelaren, Adnan Kojic, ser fram emot det som väntar på söndagseftermiddagen.
– För tillfället är det mycket positivt, eftersom att vi har en bra match med i bagaget. Där vi gjorde en bra match, med tre poäng. Som var väldigt viktiga poäng för att fortsätta leva i serien i slutspurten av serien, säger Adnan Kojic.

Vad gör man främst bra i matchen mot Sundsvall, skulle du säga?
– Det är mycket bra, det är mycket dåligt. Det är viktigaste är tre poäng, det är som räknas i de sista matcherna. Det spelar ingen roll om vi har 100% possesion, det är poängen som räknas.

De senaste matcherna har det varit en bra defensiv för AFC Eskilstuna. Något som man har arbetat på och det såg bättre ut i den offensiva produktionen i senaste hemmamatchen mot Sundsvall.
– Vi gjorde ett mål, men tycker vi hade flera chanser. Vi hade många farliga kontringar där vi kunde gjort ännu fler mål. Det viktiga är att vi håller defensiven, vi har väl nollan nu två matcher i rad. Sedan ett sent mål mot Malmö. Så tre bra matcher defensivt som sagt och offensiven kommer ännu mer nu.

Hur ser du på det som väntar här hemma på söndag?
– Det kommer bli en tuff match. Sirius har också mycket att spela för för att hålla sig kvar. Jag tror det blir tufft men vi har stora chanser. Vinner vi där ser det mycket bra ut inför sista matchen, säger Kojic och pratar om hur viktig starten är apropå den tuffa start laget hade i Uppsala när Sirius gästades i våras.

– Det är viktigt med starten för den här matchen. Vi får ta med oss att vi inte kan ge bort starten. Vi måste vara på tå från första minuten. Är vi med från start som vi var i slutet av den matchen så tror jag att vi kan vinna.

Hur skönt är det att ha det i egna händer inför avslutningen?
– Det är mycket skönt! Inför Sundsvall-matchen var vi lite tufft ute. Med tanke på vinsten så har vi det i egna händer som du säger, så det är skönt att vi kan påverka vårt egna öde.