Motståndarkollen: IK Sirius

25 okt 2019

I Motståndarkollen IK Sirius lär du känna Uppsalaklubben som bildades 1907 och som ligger på 35:e plats i den allsvenska maratontabellen. Den klassiska föreningen spelar i år sin sjätte allsvenska säsong och har på de fem tidigare spelat totalt 134 matcher med 34 segrar, 32 oavgjorda och 68 förluster som facit. I år har det blivit ytterligare 7 vinster, 4 oavgjorda och 17 förluster. Dessa resultat har inneburit en poängskörd på 25 poäng på 28 matcher och målskillnaden 31-51 för den anrika Uppsalaklubben. Därmed har Sirius 5 poäng upp till Sundsvall på kvalplats och 6 poäng upp till AFC och Falkenberg på nedflyttningsplats, dock med 11 måls bättre målskillnad än AFC men med 4 måls sämre målskillnad än Sundsvall. I artikeln möter du Sirius tränare Mirza Jelecak, forward Philip Haglund, sportchef Ola Andersson samt AFC Eskilstunas tränare Saulius Sermiles, sportchef Nemanja Miljanovic, forward Samuel Nnamani och yttermittfältare Gustav Jarl. Motståndarkollen frågarSirius tränare Mirza Jelecak om deras tankar om tabelläget.

Ni är ju i praktiken redan klara för Allsvenskan 2020, vad betyder det för er att ni lyckats med ert mål?

-Nej det är vi inte, vi får utvärdera det efter säsongen. Vi ligger där vi ligger och vi är fem poäng före laget på kvalplats och sex poäng före laget på nedflyttningsplats, med två matcher kvar och sex poäng att spela om. Vi har förlorat 17 matcher i år, så än så länge är inget klart.

Vad tror du om matchbilden på söndag?

-Vi får se vart det tar vägen, vi vill se till att vi har bra balans i laget när vi anfaller, flyttar boll mycket och får AFC att försvara. Sätta in en hel del bollar bakom dem, så att de får vända sig om och försvara. Vi ser en match där vi tror att vi kommer vara bollförande, sen beror det på oss. Vi ser också att vi kan göra det hyfsat bra när de sätter press. Sen handlar det om att omsätta spelet den sista tredjedelen och vara mer beslutsamma när man väl går, vända spelet och sen köra.

Längre intervju med Sirius tränare Mirza Jelecaklängre ner i Motståndarkollen.

För AFC Eskilstunas räkning kom en välbehövlig seger i den 28:e omgången hemma mot GIF Sundsvall. 1-0 slutade det avgörande bottenmötet och målet gjordes av Samuel Nnamani efter fint förarbete av Anel Raskaj och Dzenis Kozica. Igor Levshenko i AFC-målet gjorde också några matchavgörande insatser under matchen. AFC Eskilstunas tränare Saulius Sirmelis säger så här efter den första tiden i Eskilstuna, efter mötet med Sundsvall och inför Sirius.

Saulius, how would you summarize your first timein AFC?

Nothing special, this is only one step forward. Weare not world champions after winning a game, no time for celebrations. The game against Sundsvall is history, you can not live on memories.

What is the reason of the great defensive in the last games?

Depending on the players attitude and concentration. All the players have done their best. They alsounderstand what we coaches ask for, our ideas. The ideas of our team, I think they understand now. Most important is to play good in defense, special with ourteam. If you do not let any goal in you have at leastone point, we will always create some chances, thatis my philosophy.

Only one goal made in the last four games, whatdo the team have to improve?

Of course, not enought but what can we do. The team are defending good and we will have somechances. First for me is good defence. Think aboutgood defence, most important is to prepare for gooddefense and create something from our real chances.

What are your thoughts of the coming game against Sirius?

Of course it is a very important game, for AFC Eskilstuna it is never an easy game, Sirius is onetough team. They have players with big experience. They played many games in Allsvenskan. Just keepthe team spirit and fight for each centimeter, saysSaulius.

Förra säsongen var Sirius tolva i den allsvenska löneligan och klubben har aldrig vunnit SM-guld.2018 säsongen slutade de blåsvarta på 13:e plats i Allsvenskan och undvek därmed kvalspelet mot AFC. Hur ett sådant möte hade slutat får vi heller aldrig veta. Vad vi däremot vet är att klubbens tvåhuvudtränare är nya för säsongen, Henrik Rydströmoch Mirza Jelecak. Rydström kom från Kalmar medan Jelecak flyttades upp från den egna ledarstaben. Ola Andersson, tidigare klubbchef har nu en ny roll i klubben, sportchef.

Då klubbarna möttes i Uppsala tidigare i år, den 8 april i den andra omgången, vann Sirius med 3-2. Se höjdpunkter från matchen i länken nedan:

https://www.fotbollskanalen.se/video/11978933/hojdpunkter-afc-rackte-inte-till—sirius-fortsatt-obesegrade/

Sirius bästa målskytt under de senaste säsongerna är rutinerade targetspelaren Philip Haglund, som innan IK Sirius spelade för BP, Heerenven, IFK Göteborg och Hammarby. Så här säger Haglund om den senaste matchen mot ÖFK och inför AFC på söndag.

Hur var det att inte säkra kontraktet uppe i Östersund förra helgen när ni gjorde en så bra match och var bättre än dem?

-Väldigt surt, det är de matcherna vill man vinna och vi skapade extremt mycket lägen och vi tappade detsjälva, så det var en tuff bussresa hem.

Hur tänker ni spelare kring tabelläget inför söndag och avslutningen av Allsvenskan?

-Vi tänker faktiskt bara att vi måste ut och vinna och ta poäng och säkra avtalet genom oss själva och inte lita på någon annan, säger Haglund.

Längre intervju med Sirius forward Philip Haglund längre ner i Motståndarkollen.

I AFC Eskilstuna heter klubbens bästa målgörarede två senaste säsongerna Samuel Nnmani. Den 24- årige anfallaren från Lagos i Nigeria har många gånger spelat huvudrollen i Eskilstunas anfall ochpoängmatcher i Superettan, Svenska Cupen och Allsvenskan. Motståndarkollen träffar Samuel, hans fästmö Stella och dotter Naomi över en kopp kaffe i Eskilstuna tidigare i veckan.

You have scored impressive 23 goals competetivegoals for AFC Eskilstuna during your two seasonsin the club, over 30 goals including preseasongames. Many important goals as well, how do yousummarize your time in AFC?

It´s my best season ever, best time ever in football. Last season as well, I had the opportunity to help the team to score some important winning goals. 13 goals last year, 12 in Superettan and one in the play off. Then we got promoted and now we are heretoday. It was not a bad start this year with the cup and the start against Göteborg at home. I think I had3 goals in the cup games and 7 goals in Allsvenskan. Great experience in the beginning, then struggeling. But the last game shows great feeling, that we can do it to stay in the Premier Leuage. The goals areimportant but I think helping the club is the mostimportant.

You scored in the last qualification to Allsvenskan, on Grimsta when you made that extremelyimportant 1-1 against Brommapojkarna in the 65th minute. What would it mean to you to shotAFC to another qualification this season?

-I do not believe in indiviudal play at all. If I do it, the prays should go to the team. I think teamplay is very important, if I do it, we do it. It does not matterwho scores for us, we just have to work hard for eachother and give everything this last games, saysSamuel.

Lär känna Samuel Nnamani mer längst ner i Motståndarkollen, där han tar med dig till platsen där allt började, gatufotbollen i Lagos, vidare till Serbien och resan i Sverige.

Vill du lära känna IK Sirius ytterligare, läs vidare och titta Fotbollskanalens video då man i våras följde IK Sirius inför mötet med AFC Eskilstuna.

https://www.fotbollskanalen.se/video/11979832/sirius-bakom-kulisserna—hang-med-fran-traning-till-seger-mot-afc/

I AFC Eskilstuna är äntligen Gustav Jarl tillbaka i full träning och redo att spela igen i årets avgörande och mest betydelsefulla matcher.

Hur mår du Gustav?

-Jo det är bra, jag har varit med lite grann i träning under förra veckan och sedan måndags har jag tränat för fullt.

Jätteroligt att höra Gustav, vi har saknat dig, hur känns kroppen?

-Det är såklart att när man varit utanför ett tag så känner man av det, att kroppen inte är van vid belastningen. Men samtidigt är jag väldig glad över att vara tillbaka, så det tar ut varandra.

Vad kan du bidra med om du spelar på söndag?

-Jag hoppas ju kunna bidra med fart, energi, speed, hårt jobb och förhoppningsvis poäng.

Hur sugen är du då, att spela igen?

-Såklart jättejättesugen, samtidigt är jag inte i någon toppform varken fotbollsmässigt eller inhoppsmässigt men jag hoppas på att få göra ett inhopp och kunna påverka matchen till vår fördel.

Vad drömmer du om inför avslutningen?

-Det är såklart att vi tar sex poäng i de sista två omgångarna. Jag har lite dålig koll på förutsättningarna men det stora målet är att vi ska hålla oss kvar och om det är efter två eller fyra matcher spelar ingen roll, ambitionen är att vi klarar det oavsett.

AFC Eskilstunas sportchef Nemanja Miljanovicledde laget i förra mötet på Studenternas och så här tänker han om IK Sirius, förra mötet och söndagens drabbning.

Vad tycker du om Sirius säsong?

-Man kan väl säga att det var lite väntat att Sirius skulle vara ett av lagen som skulle ha det lite tufft och inte klara sig enkelt i Allsvenskan i år. Men ändå kändes det som att de grejade det på grund av att de haft tre års erfarenhet, liknande läge förut och erfarna spelare. Man tror att det kan bli tufft med de klarar sig.

Har de några spelare som imponerat särskilt på dig i år?

-Philip Haglund är alltid bra, en spelare som det inte pratas så mycket om, en stark spelare som är bra i boxen. Sen är Sam Lundholm bra, en spelare som har det lilla extra. Sen har de fått tillbaka Veccia, en intressant spelare. Busch Thor är också alltid där, Gustafsson i mitten. Jag vet inte hur det är med Elias Andersson, en spelare som kom från Varberg och som är uppfostrad i Helsingborg, men han är en duktig spelare på mitten.

Hur bedömer du Sirius tabelläge?

-Det är klart, de bör klara sig utan problem. Det är bra gjort, de gör en bra och godkänd säsong med tanke på att de också haft en del skador och problem. Jag tror att det var den andra matchen mot oss och de började spela på sin nya arena i den matchen. Men i det hela känns det som att de växer som klubb, gör det bra och gör det de ska. Det blir ett perfekt läge för dem att spela allsvensk fotboll nästa år med nya arena och med konkurrens i Dalkurd som också flyttat dit. En stad som för några år sedan inte hade elitfotboll har nu två elitlag och en bra arena.

Vad tar du med dig från första matchen i Uppsala?

-Det var vår första match på bortaplan, vi fick en väldigt dålig start där vi slarvar i försvaret och jag tror de leder med 2-0 efter 15-20 minuter. Adi Nalicgör 2-1 precis innan halvtid. Vi gör en bra andra halvlek och till slut gör vi 3-2 men det är inte mycket kvar. I första halvlek förlorade vi matchen. Det var också första matchen på nya Studenternas. Det var en väldigt viktig match för vår del, hade vi fått ett positivt resultat och fått med oss poäng så hade det varit bra, för mig var det en av de viktigaste matcherna.  

Vad tar vi med oss från senaste matchen mot Sundsvall?

-Jag tycker det är inställningen, att killarna insåg betydelsen. Vi vinner matchen! Det var en match där vi skapade lägena framåt, vi hade kontringslägen. Vinsten, tre poäng och att vi förbättrade vårt offensiva spel. Och att vi hade marginalerna med oss. Men för att få det måste man också söka det, och jag tycker att vi förtjänade det. Igor gjorde också en mycket bra match!

Hur ser det ut med eventuella skador och avstängningar?

Kadir Hodzic är avstängd, vi har inga skador och alla är på G. Men veckan är lång och det är en fem-sex träningar kvar innan match, avslutar Nemanja.

Under hela säsongen har vi genom CMoressändningar kunnat följa nya Studenternas växa fram. Den nya arenan som ska stå klar 2020 med plats för 10 000 åskådare, ett 500-miljonersprojekt. Förra säsongen i Allsvenskan hade Sirius ett publiksnitt på 3998 åskådare per hemmamatch. Publikrekordet är från 1968 då 12 546 såg mötet med Landskrona.

På spelarfronten har följande hänt i IK Sirius:

In:

Kebba Ceesay, Dalkurd
Sherko Faiqi, Nest Sotra (avslutat lån)
John Junior Igbarumah, Carlstad United
Linus Nygren, Gamla Uppsala (avslutat lån)
Adam Ståhl (Dalkurd)

Ut:

Mauricio Albarnoz (klubblös)
Johan Eiswohld (klubblös)
Moses Ogbu, al-Ain
Oscar Pehrsson, Brommapojkarna

Sirius hade en strulig försäsong med några operationer och skador på nyckelspelare och detta har förföljt klubben under säsongen, någon som säkert påverkat tabellplaceringen. Inför året var det viktigt för Sirius tränare att släppa in färre än de 61 insläppta målen förra säsongen och samtidigt göra fler än de 37 målen man gjorde under 2018. Med två matcher kvar har de blåsvarta gjort 31 mål och släppt in 51.

När tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf inför den här säsongen lämnade Sirius för Djurgården, hade de jobbat i sju år i Uppsalaklubben. Tillsammans med Ola Andersson och Mirza Jelecakgjorde de ett fantastiskt arbete med att ta Sirius från Division 1 till Allsvenskan, för att därefter hålla Sirius kvar i högsta serien i två säsonger. Mirza Jelecak hade inför säsongen arbetat som tränare i klubben tillsammans med Kim och Thomas i fem och ett halvt år. Han har därmed oerhört mycket rutin och tränarerfarenhet av Uppsalaklubben. Samtidigt är uppdraget som huvudtränare nytt för i år.Motståndarkollen pratar med Jelecak inför matchen.

Hur mår du Mirza?

-Jo då, det är ok, lite småförkyld men annars är det bra.

Hur har din sommar varit, fick du något ledigt och gjorde du något roligt?

Njae, vi hade en 8-9 dagar off, jag såg till att umgås med familjen och var på landstället med familjen som vi har i Norrtäljetrakten.

Hur vill du sammanfatta Sirius säsong så här långt?

-Jag vet inte om jag vill sammanfatta den än, för det är två matcher kvar, så vi får nog vänta ett par veckor till innan vi gör det.

Hur har det varit att spela på nya Studenternas?

-Ja, det är ju en halvfärdig arena, det har varit ett bygge hela året. En stor långsideläktare har funnits och under året har det byggts på med läktare på kortsidorna, så nu man börjar se konturerna av en fullsatt Studan nästa år. Den kommer bli jättefin när den är färdig.

När jag såg Sirius – AFC Eskilstuna på Cmore, vilket var den första matchen någonsin på er nya arena i Uppsala, upplevde jag att konstgräset var segt och långsamt gentemot andra konstgräs. Hur upplever ni den nya konstgräsmattan?

-Den är helt nylagd och den är lite långsammare, man behöver X antal timmar på planen för att den ska sätta sig, Bollen mer surfar på matten, den glider. Den är mer lik naturgräs än något annat konstgräs vi varit på. Bollen studsar inte lika långt på planen. Det är också bara vi som tränat här, det kommer in fler lag till nästa säsong. I början var det lite svårt att anpassa sig till, lite annorlunda, men den kommer bli bra med tiden, helt klart. Vi fick vara med och påverka valet av konstgräset och hade önskat detta, vi fick tycka till i dialog med arenaansvarige.

Vad är du nöjd med i utvecklingen i ert spel i år?

-Svårt att säga, jag tycker att vi under säsongen tagit steg, vi har blivit klart bättre defensivt, framför allt med vår press. Egentligen många matcher sedan i somras har varit bra. Det är i det individuella vi brustit i vissa matcher. Men defensiven är den biten i vårt spel som gått mest fram.

Vad hade du hoppats att ni hade kommit längre med?

-Jag hade hoppats att vi haft lite mer kontinuitet på spelarsidan. Vi har dragits med ganska stora avbräck under säsongen. Jag hade hoppats att vi kunnat använda vårt anfallsspel och genombrottsspel bättre. Vi är ett av de fem lag i Allsvenskan som faktiskt kommer till sista tredjedelen oftast. Men vi behöver visa mer tålamod, vända spelet ännu mer, vänta på genombrott. Vi jobbar med aktivt tålamod, att flytta bollen snabbt så man flyttar på motståndarna för att skaffa sig ännu bättre ytor.

Så här sa Jelecak inför AFC:s förlustmatch i Uppsala om hur han och Henrik vill att laget ska spela fotboll i år, anfalls- och försvarsmässigt.

Vi vill ha bollen, det är vår grund. Vi vill ha ett bra anfallsspel, ett anfallsspel som kan trycka ner motståndare i längre perioder. När vi försvarar oss ska vi kunna vara flexibla. Vi ska kunna gå högt, försvara semihögt, pressa på en del signaler vi pratar om och försvara lågt. Vi vill vara det bästa kollektivet i Allsvenskan. Vi vill kunna kontrollera bollen.

Nu väntar AFC Eskilstuna, vad tycker du om deras säsong?

-Det är lite svårt för mig utifrån men jag tycker att de gjorde det väldigt bra i vintras, i cupen och spelade jättebra i flera matcher. De kom väl in i säsongen med en del självförtroende och men även med skador på viktiga spelare. Efter premiärsegern mot Göteborg förlorade man sedan några matcher och det är lätt att man kommer in i en ond spiral då. Sen har de haft tränarbyte och andra poster som ändrats.

-Nu fick de in energi genom att vinna den sista matchen mot Sundsvall. Den hade kunnat gå hur som helst och det kändes som att Sundsvall var lite närmre. Men AFC vann och kan ju nu knipa en kvalplats. Det är en väntad plats de innehar, ingen katastrof.

Är det några särskilda AFC-spelare ni behöver se upp med?

-O ja, framför allt Nalic är det stora hotet. Sen är Nnmani en spelare som kan göra mål och som är duktig i inte helt klara situationer, han klarar av att hantera både motståndare och bollen samtidigt. Sen är lagkaptenen ganska bollskicklig och passningssäker.

Vad vet du om AFC:s nyförvärv?

-Väldigt lite, av de spelarna som jag sätt är till exempel målvakten duktig. Mittbacken, som var avstängd mot oss är också ganska duktig.

Ni hade som mål att släppa in färre mål i år, ändå har det blivit 51 mål bakåt, vad är anledningen till det?

-Vi släppte in 61 mål i fiol och det är två matcher kvar. Jag hoppas inte vi släpper in 10 mål i de sista två matcherna så vi ligger bättre till än fiol. Men självklart har vi släppt in lite för många mål där vi brustit i det individuella försvarsspelet. Men det är framåt som vi främst måste bli bättre, att omsätta spelet i tydligare målchanser.

Vad tar du med dig från senaste matchen i Östersund?

-Väldigt mycket, det var mycket som var på plats. Vi gjorde en första halvlek där vi gör mycket rätt, men där vi tyvärr ger bort bollen lite för lätt på egen planhalva. Det var en jämn första halvlek, med ett spelövertag för oss. En andra halvlek där vi blir ännu bättre i långa perioder, också på offensiva fasta situationer.

-Sen gör vi tyvärr ett misstag i speluppbyggnaden och ÖFK gör mål och då ändras ju förutsättningarna lite. Det är väl perioden efter deras mål som vi blir lite stressade, vi tappar lite i formation, men skapar ändå ett jätteläge att kvittera. Spelar vi om matchen igen så vinner vi 9 av 10, så prestationen är vi nöjda med, men inte resultat.

Blir det AFC som får sota för den senaste förlusten?

-Det får vi se, det finns inga lätta matcher i den här serien. Det såg man exempelvis genom att AFC lika gärna hade kunnat vinna mot Malmö om man fått straffen med sig. Det handlar om att få utdelning. De har gjort en hel del bra prestationer på senare tid, framför allt bakåt. Vi vet att de har ett bra offensivt spel men också att de är duktiga i deras kollektiva kontringar, säger Jelecak.

Sirius nya tränarpar har alltså fått sett sitt Sirius vinna sju matcher och förlora 17. Sirius är därmed ocksåklubben som mest sällan spelar oavgjort i Allsvenskan. Lagets andre huvudtränare, profilen Henrik Rydström, tränade förra året Kalmar FF och då han under uppmärksammade former inte fick förnyat kontrakt, trots uttalat stöd från både spelare och supportrar, var IK Sirius inte sena att ta chansen och erbjuda honom tränarjobbet. Rydström är mycket rutinerad och kan Allsvenskan efter att ha spelat flest matcher (802!) någonsin i Kalmars historia, många av dem i Allsvenskan. Hela sin tränarkarriär har han verkat i Kalmar efter att spelarkarriären avslutats. 2014 inledde han i klubbens U-17 och avancerade snabbt upp till assisterande tränare bakom Nanne Bergstrand 2018, men då Nanne tråkigt nog blev sjukskriven under säsongen fick Rydström överta ansvaret som huvudtränare.

Så här beskrev Mirza Jelecak sin tränarkollega Henrik Rydström inför säsongen.

Min tränarkollega Henrik är nyfiken och lyhörd. Han har en hel del erfarenhet efter att ha tränat Kalmars U17, U19 och A-lag samt spelat själv. Han är nyfiken och hungrig att lära.

Både du och Henrik har mycket rutin från Allsvenskan efter långa spelarkarriärer och tränaruppdrag, vilka är dina viktigaste erfarenheter du tar med till ditt tränarjobb från din aktiva spelarkarriär i Allsvenskan?

Jag tror att när man varit spelare så kan man känna igen sig i vissa situationer och hur spelare mår, man kan läsa av signaler. Men, med det sagt så kan man vara en bra fotbollstränare även om man inte spelat själv. Det kan ofta vara en fördel.
Det kanske finns någon fördel med att själv ha spelat, men det finns också flera nackdelar. Fördelen är att i och med att vi spelat i Allsvenskan kan vi den miljön och kulturen i ett omklädningsrum. Men det finns också en nackdel i det, att man ofta relaterar till sig själv och det ska man försöka undvika. Man ska försöka se varje individ, säger Jelecak.

I Sirius uppbär alltså Henrik Rydström huvudansvaret tillsammans med Mirza Jelecak, även han före detta allsvensk fotbollsspelare. Mellan 2001-2006 spelade den reslige forwarden Jelecak 102 matcher för Örebro SK, 2007-2009 blev det 38 matcher för Landskrona BoIS, därefter 31 matcher för Dalkurdunder 2010-2011, sedan 13 matcher för Väsby United 2012 innan han avslutade karriären i Sirius med 13 matcher under 2012-2013. Totalt blev det alltså 197 matcher och 22 mål. Efter karriären fick Jelecak en tränarroll i Sirius U21 lag och har under de senaste 5,5 åren ingått i staben runt Sirius före detta tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Sirius sportchef Ola Andersson var den som tillsatte Mirza och Henrik som nya tränare, hans första uppdrag i rollen som sportchef och så här förklarade han tränarvalet när Motståndarkollen pratade med Ola i våras.

Varför valde du Mirza och Henrik som nya tränare?

Eftersom vi tappade Kim och Tolle var det viktigt att ha kvar kontinuiteten. Mirza skulle vara kvar i en ledande tränarbefattning, det var viktigt för mig. Jag jobbade med scenariot delat ledarskap. Sökte en person som ser fördelar med det. Henke var en av de absolut första jag kontaktade.
Jag tussade ihop dem för att se om det fanns en kemi och om de tänkte fotboll på samma sätt. Det är en process, mot att man själv får välja sina egna samarbetspartners. Det var enklare för Kim och Tolle som valde varandra själva.

Varför föredrar du ett delat ledarskap?

Mycket utifrån att man delar på ansvaret. Det är ju ett trögare arbetssätt men jag tror att de saker man tar beslut om är mer knådade och genomtänkta. Sen är det fördelar för spelargruppen att kunna prata med två eller den man fastnar för. Sen genomförandet på träningarna, två röster som är lika mycket värda oavsett på vilken planhalva man tränar.

Sirius sportchef Ola Andersson har även han en gedigen fotbollsbakgrund med bland annat sex säsonger för AIK där det mellan 1995 och 2000 blev 102 matcher och två mål. Olas moderklubb var Bälinge och han spelade under sin aktiva karriär sedan A-lagsfotboll i Brommapojkarna, AIK, Vasalund och i Sirius.

Vilka är Sirius styrkor som klubb enligt dig Ola?

Anledningen till att vi är där vi är idag är tack vare Kim, Thomas och Mirza och i förlängningen jag som rekryterade dem. Framför allt är det det jobb de har gjort i sju års tid. Vi kände att vi träffade rätt och då handlade det om att stötta dem att göra rätt saker.
Man ska veta att vi sågs som en stor jätte i division 1. Sen gick vi upp i Superettan och då var vi först en mittenklubb där. Sen tog vi steget upp. Nu är vi i en ny situation, nu har vi minst pengar av alla. Vi är i alla fall botten tre. Gefle gjorde det över tid, med motsvarande ekonomi låg de kvar i Allsvenskan i 12 år, på lägst ersättning och det är en bragd. Men till sist orkar man inte pressa organisationen och personal mer och då åker man ur, så är det bara. Detta problem har alla klubbar.
Samtidigt är det häftiga med fotbollen, att klubbar som Sirius och AFC lyckas vinna mot klubbar med större resurser som Kalmar och IFK Göteborg. Men det går inte över längre tid att jobba med för små ekonomiska medel.

Som alla förstår är de ca 25-35 ytterligare miljonerna från det nya TV-avtalet oerhört viktiga för klubbar som Sirius. Berätta vad de skulle betyda för er?

37 miljoner är starten, vi vill tro att vi kan bygga en infrastruktur med de pengarna. De kommer ha större verkningsgrad hos oss än hos Malmö FF. Vi kommer få ut mer för varje krona än vad Malmö troligtvis kommer att få. Men risken är stor att de ramlar ner hos spelarna.

Avslutningsvis Ola, om du både får drömma och vara realist, var ser du IK Sirius i Allsvenskan om fem år?

Stabilt mittenlag. Med en omsättning som är motsvarande 75-80 miljoner. Sen någon säsong kunna vara med och ställa till det för topp 5-lagen. Innan man når 75 miljoner kan man inte det.  
Sen vet vi om att Uppsala inte är Örebro, Degerfors eller Elfsborg med massor av företag som sponsrar. Uppsala lever på mycket annat som universitetet, kulturen o.s.v. Vi har inte de stora sponsorintäkterna som andra klubbar har, avslutar kloka och pedagogiska Ola, i fotbolls-Sverige också känd som en mycket duktig analytiker och fotbollskommentator.  

Efter flera bra år i Sverige och Holland valdePhilip Haglund för tre säsonger sedan att fortsätta sin fotbollskarriär i IK Sirius. Den reslige och fysiskt spelande forwarden bor på Söder i Stockholm och driver också ett bolag utöver sin fotboll. Efter en lång tids måltorka ville han inget hellre än att göra mål mot AFC Eskilstuna igen, precis som han gjorde på Tunavallen 2017. En seger i Eskilstuna skulle även säkra kontraktet för Uppsalaklubben, något Haglund vill bidra till.

Berätta om din karriär med egna ord.

-Jag är uppväxt i Stockholm, spelade för BP under ungdomsåren och tog mig hela vägen upp i A-laget. Jag hade några bra säsonger i BP:s A-lag innan jag hade möjligheten att skriva på för Heerenveen i Holland. Jag flyttade dit och bodde i Holland i 1.5 år. Det var jättekul att spela mot lag som PSV, Ajax och Eindhoven.

-Sen kom Håkan Mild och hälsade på, han var Sportchef i IFK Göteborg då. Det blev 3,5 år i IFK. Jag tycker kanske själv att det är mina bästa år i karriären. Jag var defensiv mittfältare.

-Jag drog även av korsbandet där och fick börja rehaba och signade för Hammarby som gick upp i Allsvenskan 2015. Jag fick spela där i 2 år och också jobba mycket med min korsbandsskada. Det var fantastiskt kul att ha fått spela för en sådan publik och jag är väldigt stolt över att ha få representera Hammarby. Jag har släkten på Söder och bor själv på Södermalm så hjärtat klappar lite extra för dem.

-Nu är det tredje säsongen i Sirius och vi har fått kämpa lite i nedre delen av tabellen. Jag har spelat både som offensiv mittfältare och som forward under de senaste två åren och har försökt att göra det så bra jag kan.

Var är du bäst enligt dig?

-Om jag får välja är jag nog bäst som offensiv släpande forward, när jag ligger i ytan mellan mittfältet och backlinjen, för jag är inte så snabb att gå bakom backlinjen. Jag vill också väldigt gärna komma in i boxen för att ha chansen att göra mål. I övrigt är jag väl ganska målfarlig och försöker vara där det händer, i mittenpositionen där jag kan plocka upp bollar utnyttja motståndarnas misstag.

Vad fick dig att välja Sirius?

-Delvis närheten till Stockholm, sen när jag gick dit var det verkligen ett lag som var på gång. Man hade spelat fin fotboll i Superettan och det tycker jag att man också gjort i Allsvenskan. Jag hade Kim som ungdomstränare i Brommapojkarna och vi hade en bra dialog.

Gör du något intressant och roligt utanför fotbollen?

-Jag jobbar ganska mycket, jag driver en startup sedan fyra år tillbaka, ett företag som heter Gimi. Vi bygger en form av digital bank för barn. Det tar upp mycket tid och tankeverksamhet utanför fotbollen, det är ganska skönt att ha något att göra utanför fotbollen. Det är skönt att få andra perspektiv, att tänka på någonting annat än fotboll.

Ja Sirius är ju kända för att ha den mest belästa spelartruppen, där många spelare studerar eller arbetar vid sidan av fotbollen. Hur ser det ut med det i dagens trupp?

-Jag tror att det var många fler förut men nu kanske det är jag och 2-3 andra spelare, Christer Gustafsson, Kalle Larsson och Ian Sirelius.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?

-Jag är väl ganska energisk, ganska jobbig att möta tror jag, ganska tuff kan jag gissa och ganska bra i luftrummet.

Berätta om åren i Sirius, hur har de varit?

-Bra tycker jag, nu har det varit två säsonger där vi fått kämpa för att vara kvar, vilket är ganska naturligt med tanke på konkurrens och ekonomi. Men ibland är det tufft mentalt, när man förlorar mycket matcher.

Hur är det att företräda Sirius?

-Det är bra, många har en bra bild av klubben, det är en ganska omtyckt förening, både i Uppsala och runtom i Sverige. Det känns som att man får ett bra bemötande men också att det finns en schysst anda och att vi spelar en schysst fotboll.

Hur vill ni spela fotboll i Sirius?

-När jag kom hit har det varit ganska mycket fokus på att ha bollinnehav, att spela sig ut ur svåra situationer, att ha bollen på backen och att ha tre offensiva spelare, både ytterforwards och forwards. Där ytterforwards ska kunna få bollen och komma in och hota, inte vara så traditionella yttermittfältare som bara gör inlägg. Vi vill ha folk rättvända framför motståndarnas mål.

Hur är Mirza Jelecak och Henrik Rydström som tränare?

-De är väldigt bra, de är väldigt engagerade, de blandar det taktiska med de mentala utmaningarna som finns. De är väldigt kompletta som tränare. Sen är de ganska nya tränare och lär sig saker hela tiden. Men de har varit med i fotbollen väldigt länge och har en bra känsla för betydelse av team- och lagsammanhållning.

Hur är Uppsala som fotbollsstad?

-Jag skulle säga så här, vi är för det första det största laget och det som folk har intresse kring. Sen är Uppsala en ganska stor stad och för studenterna finns det annat som konkurrerar men man börjar sakta men säkert växa in kostymen att bli en större klubb och man märker att intresset ökar i stan.

Hur är ditt skadeläge och form inför matchen och hur bedömer du dina prestationer i år?

-Jag tycker väl knappt godkänt, kanske godkänt i år. Jag har gått mållös i många matcher och det är inte roligt som forward så man är hungrig. Jag känner mig frisk, formmässigt handlar det mer om mål, i övrigt tycker jag det varit bra. Det har varit en lång säsong och blir bra för kroppen att varva ner lite men i övrigt känner jag mig fräsch.

Blir det AFC som får sota nu för att Philip Haglund varit mållös på sistone?

-Ja det blir det.

Du gjorde ju mål senast i Allsvenskan på Tunavallen mot AFC.

-Ja, så det får bli ett till nu.

Hur långt kontrakt har du?

Det går ut nu.

Hur tänker du kring Philips Haglunds framtida fotbollsspelande?

-Jag tänker väl att jag vill se lite nu, spela klart säsongen och se vart vi hamnar. Jag har inte signat nytt kontrakt med Sirius men jag har en dialog med dem.

Skulle du vara sugen på ett nytt utlandslandsäventyr?

-Det är inte så lätt att få ett men om du fixar det så, haha.

Hur utvecklande var det att spela och leva i Holland?

-Jag var ju där i 1.5 år och jag var ju inte där så länge. Men som människa lärde jag mig ganska mycket, att flytta, utomlands, att ta hand om sig själv, nytt språk och ny kultur, väldigt lärorikt.

Då Allsvenskan spelas på både naturgräs och konstgräs, tränar ni på båda underlagen?

-Nej, mest på konstgräs.

Vad tycker du om årets Siriustrupp?

-Bra, jag tycker att vi har en jävligt bra trupp och en bred trupp. Nu kanske vi inte hamnar högre upp i år än förra året men jag tycker ändå vi har en bättre trupp i år än 2018.

Vilka av era unga spelare har imponerat på dig i år?

-Vi har inte så många unga som kommit in och spelat, helt ärligt. Tim Björkström har växt mycket i år även om han inte är ung. Axel Björnström har spelat mycket som vänsterback och han har också gjort det bra.

Vad är det som fungerat bra i spelet hittills i år och vad vill ni utveckla?

-Vi har väl släppt in lite enkla mål vilket ofta händer för lag som är längre ner, men det är klart att det är bra om vi inte bjuder på dem. Offensivt så skapar vi mycket men vi måste bli bättre på att sätta dit bolllarna.

Varför är ni så bra på att komma till många skottlägen?

-Det är väl vår speluppbyggnad, där vi lyckas hitta in med bollar framför motståndarnas backlinje.

Sam Lundholm nämns ofta som en bra spelare med stor utvecklingspotential och även för att vara en duktig skytt?

-Han har jävligt hög potential men han har en nivå till. Han behöver komma till rätt lägen och vi behöver hjälpa honom med det. Kanske har vi inte fullt ut lyckats hjälpa honom med det i år.

Vad tycker du om AFC:s säsong?

-Jag har inte följt AFC så mycket. De har fått kämpa, men det tror jag man var rätt förberedda på. Men det känns som att de alltid försökt spela bra fotboll, sen räcker det ibland och ibland inte, men en eloge för det.

Vad ser du som deras styrkor?

-Jag tycker att AFC är bra när de får igång sitt spel. Det är svårt att komma åt dem då. De är bollskickliga spelare som kan göra något extra.

Vad minns du från första matchen i år i Eskilstuna?

-Jag minns att vi fick en jävla pangstart och allt satt och hur slutminuterna var på väg att vända tillbaka, när det blev svettigt också.

Är det några särskilda AFC-spelare ni måste ha koll på?

-Ja det tycker, Adi Nalic är den som vi absolut behöver hålla koll, jävligt duktig.

Hur är stämningen i Siriustruppen?

-Bra tycker jag, vi ska försöka se till att säkra vårt avtal nu. Så har vi nått vårt mål, avslutar IK Sirius forward Philip Haglund.

Hur lyckades då laget rädda sig kvar i Allsvenskan under sin andra säsong på 30 poäng 2018, med 61 insläppta och 37 gjorda mål? Efter en mycket knackig vår värvade Sirius smart under sommarfönstret och tog bland annat in Robert Åhman-Persson från portugisiska Belenenses. I år har RÅP, som han kallas, oturligt nog varit skadad under större delen av säsongen, vilket varit ett klart avbräck för Sirius. Under förra säsongen betydde värvningen av honom att laget stabiliserades. Sirius vann också helt enkelt rätt matcher och tog poäng mot rätt lag under säsongen. Eller vad sägs om följande resultat mot Brommapojkarna, Dalkurd och Trelleborg som slutade bakom dem i tabellen och alla åkte ner i Superettan:

Brommapojkarna (h) 4-2
Brommapojkarna (b) 1-0
Dalkurd (h) 2-3
Dalkurd (b) 3-1
Trelleborg (h) 1-1
Trelleborg (b) 2-1

Sirius vann alltså båda matcherna mot BP, på bortaplan mot samtliga tre bottenkonkurrenter och tog totalt 13 av 18 poäng mot dem, det avgjorde alltså till Sirius fördel. En annan styrka som kännetecknande Sirius 2018 och höll klubben kvar i Allsvenskan var att man var väldigt bra på fasta situationer där man alltså gjorde hela 17 mål mot 12 insläppta. Lagets skyttekung förra året var Philip Haglund med 10 mål. Så här förklarar tränare Jelecaksin viktiga forward Haglund främsta styrkor.  

Han går i bräschen på fotbollsplanen, han visar med sina aktioner att han vill vinna. Sen är det ju en väldigt duktig straffområdesspelare, offensivt och defensivt.

Samuel Nnamani är AFC Eskilstunas spjutspets och skyttekung. Men karriären har inte varit spikrak. Det började med gatufotboll i Nigerias huvudstad Lagos. Följdes av den första organiserade fotbollsträningen och matcherna i 14 års ålder. Via proffsspel i serbiska högstaligan och provspel i Degerfors och Karlslund, knöt AFC till sig den kraftfulle powerforwarden på våren 2018. Samuel var sedan en starkt bidragande orsak till att klubben kunde spela sig upp till Allsvenskan i fiol. Under sina två debutsäsonger i Svensk elitfotboll har Samuel Nnamani redan gjort 23 mål i tävlingsmatcher för AFC, över 30 mål med träningsmatcher inräknat. Många mål har kommit med huvudet och många har också varit direkt matchavgörande. 24-åringen drömmer nu om att hjälpa klubben att klara sig kvar i Allsvenskan. Vem som gör målen är dock oviktigt för den sympatiska, ödmjuka och hårt arbetande forwarden, bara laget lyckas kollektivt.    

Tell me about your career with own words Samuel

In the beginning it was not so fantastic, but right now, I am very happy and having the best period in my football career. Earlier I was playing in Serbia, 2014 and 2015. It started 2014 in Sloga Petrovac, a small club in a small town. I never had the opportunity to play during the first six monthsbecause of the rules with foreign players, so the holeseason I could not play one single game. On that timeI was also injuried.

Then I moved to a club in the serbian Premier Leuge, the fourth best club, Jagodina. We won the cup that year and played in the Europa Leuage. I made my debut in Jagodina in 2015, but we had to break the contract because I did not play, so I movedto a another team, Donji Srem, in second Leuge. Thatwas in the summer 2015. I was there during the preseason and I signed for a year. I was playing as a winger, made 19 apperiances and some assists. ThenI moved to Sloboda Ucice, in the summer 2016. Wewere very good and were almost promoted to the Premier Leuage, but missed it with one point. I played 24 apperiances, as a second striker, made sixgoals and many assists. After that I moved to Sweden and Karlstad.  

Christ Embassador FC was your first club, tell meabout it and your background in Nigeria.

I started to play in the streets, in Lagos. My olderbrother bought a pair of shoes to me. We helped to clean the streets and for some hours there were no cars in the streets, then we played a lot.

Crist Embassador FC is like a academy, we weresponsorod by the church. We played tournaments and sometimes the scouts comes around. I was there and I had a offer from some other academy, they havemade some great players.

I was 14 years old when I started to train and play games. Most of the guys that were already there werevery good. After two years I was at the same level. My mother always said, you do not have to play becuase your brother already plays. My older brotherplayed in Italy for many years, in the youth team ofFiorentina, then in Genoa. He played in Serie B and Serie C in Italy. But the neighbourhood started to talk about that I had to play.

I played almost four years in the academy and afterthat I went to Serbia. A friend of me, a striker, wentto Monoaco and then to Dynamo Kiev, withoutcontract. The same scout had interest of me, thatswhy I came to Serbia.

Can you dream of playing in Italy one day?

While my brother was in Italy, it was my dreamcountry to go to and play in, AC Milan was my favorite team.

How is the serbian leuage?

They have a lot of telented players and there are a lotof duells in the games. The best team is Partizan Belgrade, their fans are very wild and cracy. I playedagainst them in a cup game and I had to warm upunder the hooligans, they made bad sounds. The timein Serbia was a mix of feelings, I met so manyfriends.

As I understand according to your experienceagainst Partizan and your mixed feelings, did youexperienced the awful and destroying rasicm in Serbia?

Yes, and that made me feel so, so bad. That made menot want to go out, to avoid the comments and the pointings. Our own fans never described you withyour name, they usedthat black guy”. But I alsoremember my own team mate, he is Serbian, but the opponents fans said some crazy words to him so I think in that aspect, they don´t care if you are white, or black, or Asian, as long you don´t play for theirteam they will say something to annoy you.

Samuels fiance Stella, that is joining us for a coffeeduring the interview, also remembers their time in Serbia and she was not silent, respect Stella!

I was so angry when I heard them at the stadium and many times I stood up and said, ”Listen, he has a name, his name is Samuel”. People should respecteachother as individuals, says Stella.  

You did finish your contract with Sloboda Uzice in August 2017, but did not joined AFC until april 2018, what happened during this time?

When I came to Sweden, I was thinking to go back to Ucice, they offered me another contract. But I didnot take it and I was staying in Karlstad with my family. I had a connection to go on a trial to Degerfors in the autumn of 2017. I trained with themand I played one game with them. We draw, 1-1 and I scored. Before the game, their sports director promised me to offer me a contract. They talkedabout my values, as a striker, to score goals. I think I did my job but he never gave me a contract. I think I spent almost two months training with them, withoutgetting any compensation for that.

AFC Eskilstuna should be very happy Degerfors did not understand their huge possibility to get a great person, a great player that are developing and has his best years in front of him. Two years later, Samuel Nnamani has scored 23 competition goalsfor AFC. 12 goals in Superettan last season 2018 and the equalizer against Brommapojkarna away in the qualification to Allsvenskan 2018, this year threegoals in the Svenska Cupen and so far 7 goals in Allsvenskan. By example, this year Samuel has scored against almlost all the best clubs in Sweden like IFK Norrköping, IFK Göteborg, AIK twice, Helsingborg, Djurgården, Kalmar and Sundsvall. Healso always made some goals in the preseason.

What made you choose AFC Eskilstuna?

First of all, I did not choose. Nemanja had spokenwith some players in Seriba that knew about me, hethought it was intresting I was a fluent in the Serbianlanguage. I was training with Karlsund in Örebro at that time when AFC first contacted me.

At that time, me, my fiancee Stella and our daughterNaomi lived in Karlstad and I took the train to Örebro and trained with Karlsund. I started to trainwith them in January 2018. Karlslund was interestedin me, but I do not know, we had a frindly game against AFC, that when everything happened. I played 45 minutes, I was not fit but did some efforts.

After that Nemanja contacted me, in february. ThenI trained with AFC, I stayed with Buya for one week, in february, we trained and I played a game withAFC, against Västerås SK and I scored, it was a goodgame. Then I played another game, I scored and Luka scored, we played aganist Akropolis. Then weplayed against Landskrona and won 2-0, I scored the two goals. After that I was offered a contract. For meit was a good performance.

Samuel speaks many languages but still not swedish, Motståndarkollen ask him about it.

How did it come, you did not learn swedish yet?

Here everybody speaks english, but I want to learnswedish and I am thinking about starting takingcourses.

How long is your contract with AFC?

I came in March 2018 and signed a 3-yearcontract so it will end the 31 of December 2020.

How does it feel to stay in AFC next season?

I feel positive, becuase I wanted to play in the topdivision to continue what we are working with in AFC.

What is your strenghts as a football player?

I think I am strong as a player and I think if I havechances, I think I can score goals. My focus is to putthe ball in the net, as much as I can. Maybe I am alsoable to score with the head. I have scored many goalswith my head, even more than with my legs. I am a teamplayer and a kind of person that wants to helpthe team, offensivly and defensivly.

What do you have to develope?

I would say my shooting and my finishing. Be calmwhen you are around the area in the box.

You seem to be a very humble, nice and calmperson, how does it effect you on the pitch?

It is different aspects. With teammates you have to be humble, from the youngest player in the team to the oldest, you are the same, you are not moreimportant than anybody else. You have to be the person you are, because you believe in it.

In the box, sometimes you have to be tought and wild, cause you might be humiliated by the opponents. But this is just a beginning, I have not metgreat defenders yet, this is normal for me.

What is your future dreams about your footballcareer?

I think, as a football player, everyones wish is to play in the highest level. For me it is important to play and to be happy, but my aim of course is to play in the highest level, in England, Spain, Italy or France.

What do you think about the city of Eskilstuna?

Nothing wrong with the city, there are nice peoplehere. They only have to come out to watch the games, not sit home and watch it on TV. We wouldlike more people to come and support us. Buteverything is nice here, the city and the peoplearound.

What do you want to say to the people in Eskilstuna?

Some how, some time we need to be patient. It´s a small team and it is growing. There are many big and old clubs in Sweden that never had this oppurtunityto be at this level, in Allsvenskan. We are doing ourjob and trying our best to help the team, the club and the city of Eskilstuna to stay in Allsvenskan. Welcome to Tunavallen on Sunday!

What do you like to do when you have a day off?

Most time I go to ride the bike. Sometimes we do something with my family. Tomorrow (Thursday) I will ride the bike and then take my family to Eskilstuna swimming house, Munktellbadet. It is a good place for relaxation and recovering. I have beento the relaxation in Munktellbadet as well, that wasnice.

How is Saulius and Saulius as coaches?

They are great, they are men with a great sense ofhumor, they joke a lot and are nice persons. They aregood tactically in the way they try to help the team.

Sirius is coming up on Sunday, what do youremember from the first game in Uppsala?

I would say the first half we did not very well, wedid not pressure them high enought, we had someproblems and concieved early goals. Then the second half was better, we got some chanses but they had the was in the lead 3-1. If we would not have conceivedthe three goals we could have equalized them, theywent down and start defend.  

Tell me about your thoughts about Sirius and the game on Sunday?

Sirius, when they are good they are really good. When they play bad they are really bad. They werevery good against us and AIK at home. They are not bad, a good team. It is a game, almost the same levellike us, not a big team. Usually it will be a lot offighting and try to create chances and opportunities.

Naomi, your daughter, is singing in the background Samuel?

Yes, she is trying to take what I am eating.

What are Sirius strenghts?

They have a very good midfield, very goodattacking midfielders. It´s a guy, Sam, thats runs in and they can shoot a lot. We have to be ready and block them. Sam shoots like cracy.

What made AFC:s defence better the last games?

We try to play compact, it is about the all team. Wetry to cover all place, not aloud them to play throughus and to follow every deadly runs.

Only one goal in last four games offensive, howcan AFC make more goals in the last two games?

We just have to play offensive and more often pullthe ball towards the box. In the box everything canhappen, try to shoot more, says Samuel Nnamani.

På senare år har AFC mött Sirius vid ett flertal tillfällen. 2016 när båda klubbarna gick upp i Allsvenskan vann Sirius Superettan på 61 poäng, samma som AFC men med ett måls bättre målskillnad. Under säsongen 2016 slutade mötet på Studenternas 0-0 och hemma vann AFC med 1-0. Det innebar att klubbarna således även möttes vid två tillfällen 2017, då alltså som nykomlingar i landets högsta serie. I det första mötet den 8 juli vann Sirius i Uppsala med 1-0, målskytt Moses Ogbu. Sirius vann även bollinnehavet med 65 % mot AFC:s 35 och passningarna med 500 mot 269. Medan hemmalaget klarade sig utan varningar synade AFC det gula kortet vid fyra tillfällen, något som ofta straffar lag vid senare tillfällen under säsongen.

Returmötet spelades i Eskilstuna den 5 november då AFC redan var nedflyttningsklara och Sirius låg på en stabil sjundeplats. 1-3 slutade mötet, Chedi Omejereducerade för AFC i slutminuterna. Tittar ni på matchklippet som följer ser ni dock att AFC är flera klasser bättre, såväl individuellt som kollektivt, mot det lag man ställde upp med 2017.
Se höjdpunkter från AFC-Sirius den 5 november 2017 i länken nedan:

https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/tv-sirius-korde-over-afc-i-sasongsavslutningen/  

Vill du lära känna Sirius med, läsa Motståndarkollen från matchen den 8 april med längre intervjuer med Mirza Jelecak och Nemanja Miljanovic.

https://www.afc-eskilstuna.se/2019/04/03/motstandarkollen-ik -sirius/ 

söndag 26 oktober väntar så den fantastiska utmaningen och avgörande hemmamatchen då AFC Eskilstuna välkomnar IK Sirius och Västra Sidan på Tunavallen, matchstart 15.00. Båda lagen och fansen visade bägge lagen mitten av Allsvenskan och när man nu slutligen möts igen så står det allsvenskakontraktet som förväntat på spel. På matchdagen väntas uppehåll, växlande molnighet och 7 grader.Bra tid och bra fotbollsväder, precis som det ska vara i slutet av oktober. Motståndarkollen tackar Mirza Jelecak, Philip Haglund, Saulius Sermelis, Nemanja Miljanovic, Samuel Nnamani och Gustav Jarl för tid och intervjuer! Motståndarkollen hälsar också båda lagens tränare, spelare samt supportrar lycka till i matchen på söndag! Väl mött på Tunavallen!

/ Joel Hamberg