Lika på Tunavallen

27 okt 2019

2307 åskådare hade tagit sig till Tunavallen för att beskåda den tjugonionde omgången mellan AFC Eskilstuna och IK Sirius.

Den inledande minuterna på Tunavallen var det mycket ställningskrig, med gästande IK Sirius som hade ett fint läge på en frispark som Levchenko räddade. Därefter var det ett AFC Eskilstuna som tryckte på alltmer och hade ett antal hörnor. Man lyckades vinna bollen högt upp i plan och satte gästerna under hög press.

IK Sirius lyckades etablera ett antal anfall efter det, men det var ett AFC-försvar som stod solida bakåt. Därefter hade Eskilstunagänget ett väldigt bra läge genom Wilhelm Loeper, som nickskarvade Kozicas inlägg. AFC Eskilstuna fortsatte att spela på ett imponerande vis och hade flera lägen i offensiven. Bland annat genom Adi Nalic och Samuel Nnamani. Men i halvtidsvilan var det alltjämt 0-0 på Tunavallens konstgräs.

Den andra halvleken kom Uppsalagänget ur starkare. Bush Thor, byttes in för gästerna och det var ett Sirius som spelade bättre än vad man gjorde den inledande halvleken. I övrigt var det AFC Eskilstuna som hade flertalet chanser offensivt, bland annat genom Nnamani men efter halva andra halvleken var det alltjämt 0-0.

AFC Eskilstuna pressade på under halvlekens gång och det var en handssituation, i IK Sirius straffområde i matchminut åttionio. Men friades från domarhåll.

Startelvan
Levchenko – Loeper (ut 79), Björkman, Tsveiba – Kojic, Anaba, Rashkaj, Takahashi – Nnamani, Nalic, Kozica.

Bänken
Ole Söderberg, Gustav Jarl, Denni Avdic, Daniel Miljanovic, Ismet Lushaku, Adnan Catic, Luka Mijaljevic.