Motståndarkollen: Falkenbergs FF

31 okt 2019

Allsvenskan den 2 november 2019. Det är krispigt i luften, kallt i gräset, tufft på planen och det kokar på läktarna. På den ena sidan, på hemmaplan, gulvita Falkenberg, nykomlingen från Halland. På andra sidan, nykomlingen AFC Eskilstuna med 11 orangea spelare och avbytare beredda att göra allt och lite till för att lyckas idag. Nu ska allt avgöras, nu ska de tillsammans skriva historia, nu ska de bli hjältar! I veckans Motståndarkoll Falkenbergs FF lär du känna Eskilstunas sista motståndare i årets Allsvenska. I en match som på förhand tippades bli avgörande i bottenstriden och mycket riktigt blev också det. Nu står otroligt mycket på spel. Läs om AFC:s kommande motståndare Falkenberg genom intervjuer med dess tränare Hasse Eklund, mittfältaren Anton Wede, wingback Kalle Söderström, klubbchef Patrik Lundgren, sportchef Håkan Nilsson och medieansvarig Magnus Wernersson. Därtill intervjuer med AFC Eskilstunas tränare Saulius Sirmelis, sportchef Nemanja Miljanovic och mittback Sandro Tsveiba.

Hur känns det att allt kan hända på lördag Hasse, direktplats, kvalplats eller åka ner?

-Mmm, jag ska akta mig för att säga för mycket men det är ju det som är charmen med fotboll, att det ska vara öppet inför det sista. Eftersom jag älskat fotboll sedan jag var fem år gammal är det en del av det. Även om man kan önska att man kanske redan skulle vara klara och ligga på en mellanmjölksposition och inte ha något att spela för. Det snackas väldigt mycket fotboll i Falkenberg just nu, det finns en massa olika scenarier som diskuteras. Sen är det ju tufft om det blir ett negativt resultat men så här ska det vara tycker jag.

Hur är stämningen i laget efter segern i lördags Anton?

-Jo men den är såklart bra, det var många glada ansikten efter vinsten där och igår också såklart. Det ger bra självförtroende också inför den sista viktiga matchen, att vi äntligen fick ta en seger. Sen var det ju skönt att vi fick igång lite målskytte också eftersom vi haft lite svårt med det på senaste tiden, så det är vi glada för, säger Falkenbergs Anton Wede.

Blir det lapp på luckan på lördag Magnus?

-Njae, det krävs rätt så mycket sommarturister för att det ska bli det och ett stort bortafölje. Ett visst antal platser är ju reserverade för bortalaget och jag tror inte att Eskilstuna kommer med så många supportrar vad jag hört. Men vi är starka hemma och det blir ett bra tryck när det är många på plats, säger Falkenbergs medieansvarige Magnus Wernersson.

Varför ska Eskilstunasupportrarna komma ner till Falkenberg på lördag, Kalle?

-Förutom för att stötta sitt lag så är det spänningen i livefotboll. Jag tror att det kan bli en riktigt tajt fajt som kanske till och med svänger en gång eller två, vi får se, säger Falkenbergs Kalle Söderström!

Berätta om den utvecklingsresa Falkenberg gjort under ledning av dig och styrelsen Patrik?

-Det som jag brukar säga är att vi framför allt har haft en väldigt bra kontinuitet i klubben. Vi har varit ett lag och förening som under många år kämpat för att hålla oss kvar i Superettan. Vi har fortsatt arbeta hårt, vi har en stor ödmjukhet, en familjär känsla och en tro på oss själva. Sen har vi väldigt bra ledare, väldigt bra personal och väldigt hårt arbetande spelare som alla brinner för föreningen och vill göra sitt bästa för föreningen, säger Falkenbergs Klubbchef Patrik Lundgren.

Vad skulle det betyda rent sportsligt om ni håller er kvar i Allsvenskan Håkan?

-Det skulle ju betyda en hel del ekonomiskt, men det var ju inte det du frågade om. Men håller man på med en idrott så vill man ju vara så högt upp som möjligt, att få möta de bästa lagen i Sverige betyder mycket för vår ungdomsverksamhet. Våra spelare idag är ju mycket mer ”idoler” än när vi kom upp i Superettan 2003 och i början låg i de lägre delarna av serien. Vid den tiden hade fotbollsknattarna här hemma sina idoler i Malmö, Göteborg o.s.v. Nu finns ett driv och ett intresse i lilla Falkenberg och det betyder ju mycket att ligga i Allsvenskan. Folk kommer och tittar på våra träningar, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

Only one goal let in, in the last four games and three clean sheets. But only one produced goal in the last five games, what do the team have to improve Saulius?

-Yes, this is our problem and we have to solve it. We must create chances and take it, we will work on it, says AFC Eskilstunas headcoach Saulius Sermiles.

Hur bedömer du situationen och uppgiften lördag Nemanja?

-Jag tror att det är en öppen match som kan gå åt vilket håll som helst. Det finns ingen favorit heller, nu spelar man för att vinna eller försvinna. Kanske Falkenberg kan spela på ett oavgjort resultat men det tror jag inte, det är mycket svårt och en stor risk. Det är en tuff match, AFC:s sportchef säger Nemanja Miljanovic!

What do you think of the game on Saturday Sandro?

-This game will be for life or dying. It´s like all or nothing, so it will be war. So I am waiting for this match and I like games like this!, says AFC Eskilstunas great defender, Sandro Tsveiba!

Falkenberg FF bildades 1928 och ligger på 11:e plats i den allsvenska maratontabellen. Tränare i FFF är Hasse Eklund som gör sin andra sejour och sin sjätte säsong i klubben. Falkenberg gör i år sin fjärde Allsvenska säsong genom tiderna. Klubben har aldrig vunnit SM-guld men under förra allsvenska sejouren, när klubben spelade sig upp genom att vinna Superettan 2013, lyckades Falkenberg hålla sig kvar i högsta serien i tre säsonger, något som ska ses som imponerande. 2014 slutade man på 13:e plats med 33 poäng, 2015 på 14:e plats (kvalplats) med 25 poäng innan man åkte ut med dunder och brak 2016 efter endast 10 inspelade poäng på 30 matcher. Återstår att se om Falkenberg lyckas hålla sig kvar efter första säsongen även under denna andra allsvenska sejour? Det enda hindret för att så ska bli fallet heter AFC Eskilstuna, som vill något helt annat.

Ja, vem tar kvalplatsen och får drömma vidare om allsvenskt spel 2020? Blir det AFC Eskilstuna, Falkenberg eller Sundsvall? Faktum är att Falkenberg till och med kan greja direktplatsen på lördag, men då krävs seger mot Eskilstuna samtidigt som Kalmar förlorar borta mot Sirius. AFC och Sundsvall vill självklart sätta stopp för detta, och vid oavgjort eller vinst för AFC samtidigt som Sundsvall slår AIK, är det istället Sundsvall som tar kvalplatsen och Kalmar som hankar sig kvar i Allsvenskan.

Detta läge står klart efter den senaste omgången då Sundsvall inledde med att mycket förvånande förlora hemma mot ett reservlagsbetonat Helsingborg under lördagseftermiddagen, varefter Falkenberg senare på kvällen tog en blytung skalp när man bortabesegrade Kalmar på Guldfågeln Arena med 3-2. Årets första bortaseger i den sista bortamatchen kom därmed lägligt för Laget vid havet. Segern kom dessutom efter att ha vänt underläge i andra halvlek och avgjort sent. Ett styrkebesked av hallänningarna som studsade tillbaka direkt från 1-5-förlusten hemma mot AIK i omgången innan. Se höjdpunkter från mötet mellan Kalmar FF – Falkenbergs FF från den 26 oktober 2019 i länken nedan:

https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/tv-galen-avslutning—mathisen-sankte-kalmar-pa-stopptid/

För AFC Eskilstunas del gav Sundsvalls oväntade förlust klubben plötsligt möjlighet att inför sista omgången passera norrlandslaget och ta sig upp på kvalplats. Trots en av AFC:s bästa matcher för året och en ny intakt försvarsnolla, den tredje på de fyra senaste matcherna, lyckades Eskilstunalaget inte spräcka nollan framåt, 0-0 slutade således mötet på Tunavallen i söndags eftermiddag.

Se höjdpunkter från AFC Eskilstuna – IK Sirius, den 26 oktober 2019, i länken nedan:

https://www.expressen.se/tv/sport/fotboll/allsvenskan/hojdpunkter-har-fixade-sirius-allsvenskt-kontrakt-2020/

Det är inte första gången AFC spelar 0-0 sedan klubben flyttade till Eskilstuna och det är inte ett gångbart resultat på lördag. Innan vi borrar djupare i Falkenberg och får höra dess tränare Hasse Eklund, lite kort historik om detta resultat, åskådarsiffror och annat smått och gott genom statistikexperten Christer Johansson.

Under de två säsongerna i Allsvenskan och förra årets säsong i Superettan har AFC Eskilstuna spelat 0-0 i 16 matcher. 8 matcher hemma och 8 matcher borta. I 39 seriematcher under dessa tre säsonger har AFC gått till pausvila med resultatet 0-0, 22 matcher hemma och 17 matcher borta. Vad gäller publik hade AFC 56 326 åskådare 2017 vilket gav ett snitt på 3755. År 2018 kom 26 113 personer till Tunavallen vilket gav ett snitt på 1740. I år har 49 114 åskådare sett AFC:s 15 hemmamatcher vilket ger ett hemmasnitt i år på 3276 åskådare.

AFC har i nuläget hållit nollan tre matcher i följd. Falkenberg har bara hållit nollan en gång på de senaste tolv matcherna. Matchen är ett möte mellan de båda lag i serien som släppt in flest mål. Falkenberg 62, AFC 54. Laget som släppt in flest mål av alla brukar nästan alltid åka ur, det talar för AFC.
Vad som talar emot AFC är ett svagt facit på bortaplan.
2017 – enbart en bortaseger, 3-2 i Örebro den 21 september.
2019 – enbart en bortaseger, 2-1 i Östersund 3 augusti.

Falkenberg har vunnit fyra hemmamatcher i år – ÖSK 1-0, Elfsborg 2-1, GIF Sundsvall 2-0 och Östersund 1-0. Bottenstriden i Allsvenskan för ett år sedan: BP på kvalplats med 26 poäng – nedflyttade blev Dalkurd 24 och Trelleborg 15 poäng.

 

Motståndarkollen frågar Falkenberg tränare Hasse Eklund om Falkenbergs säsong, Kalmarmatchen samt tankarna inför avgörandet mot AFC Eskilstuna.

Hasse Eklund har tagit upp klubben till Allsvenskan två gånger. Första gången säsongen 2013. Efter avancemanget lämnade han dock Falkenberg för att istället ta över Kalmar FF. 2015 bytte Eklund klubb igen och denna gång gick han tillbaka från östkusten till västkusten, varpå han åter hälsades välkommen som ny tränare i Falkenberg. Eklund gör således i år sin femte raka säsong som Falkenbergs tränare och sjätte säsong totalt i västkustlaget. Han har lyckats med det förut och nu kan han åter rädda Falkenberg kvar i Allsvenskan. Det finns bara ett problem, AFC Eskilstuna, Sundsvall och Kalmar har helt andra planer.

Hej Hasse, hur mår du?

-Jag mår bra tycker jag, en hektisk period men jag tycker ändå det känns ok!

Hur är stämningen i Falkenberg efter segern i Kalmar i lördags?

-Jag tycker vi haft bra stämning hela året, vi har åkt på några plumpar men denna segern gör väldigt mycket, att göra tre mål och i detta utsatta läge ta denna seger.

Hur kändes det att slå Kalmar i det jobbiga läge de befinner sig i, en klubb du tidigare tränat?

-Ja, det är klart att vi låg ju sist i tabellen och mötte ett lag som låg i botten och vi kunde blanda in där nere. Ett lag vi kände att vi kunde matcha, en match vi kände att vi kunde vinna. Jag har ju kunskap om Kalmar eftersom jag varit där innan.

Berätta om matchen i lördags, vad tar du med dig?

-Jag tar med mig vår kampmoral, att vi kämpar och ligger i. Vi ger ju aldrig upp, vi hämtar upp underläge och vi tappar ledning och de kvitterar. Många spelare har bra form, det tar jag också med mig.

Efter förra årets avancemang har han och övriga ledarstaben ett enda uppdrag i år, håll Falkenberg kvar i Allsvenskan. Inför sista omgången ligger Falkenberg också i förarsätet med 22 poäng och kvalplatsen, mot AFC:s och Sundsvalls 20. Vid vinst mot AFC kan västkustlaget till och med gå förbi Kalmar och upp på direktplats. Vid förlust mot AFC Åker man ur, liksom vid kryss på lördag samtidigt som Sundsvall vinner borta mot ett från toppstriden redan avsågat AIK.

Hur vill du sammanfatta andra delen av säsongen sedan juli och framåt?

-Vi låg väldigt stilla i fönstret, en spelar tog vi in i Melker Nilsson. Vår- och höstsäsongen har varit ganska jämna. Vi har spelat lite jämnare och stabilare i höst än vår. Jag tycker att vi varit bättre med i matcherna, klart vi åkte på storstryk mot AIK men då hade vi målvakten utvisad. Djurgården hemma förlorade vi med 3-0 men bara 1-0 borta som ett exempel.

Och så tog ni tillbaka kvalplatsen och har häng på direktplatsen i näst sista omgången, det låter ju som är välregisserad och bra skriven saga, hur tänker ni kring tabelläget?

-Det är som du säger väldigt jämnt och tajt. Vi på nedre delen är väldigt jämna med varandra. Eskilstuna spelade oavgjort, så det är jämna matcher där nere men vi har ett bra läge, vi har det mer i egna händer. Vinner vi så kan inte de lagen under oss komma i kapp, det vet vi.

Jag tycker det var starkt av er att gå för segern så hårt som ni gjorde nere i Kalmar. Hur resonerade ni innan matchen och när Kalmar kvitterade i slutskedet?

-Jag tycker väl att det är en del jag tar med mig som tränare, att vi alltid går för seger. Någon gång åker man kanske på ett bakslag men jag tycker man alltid ska gå för seger.

Åter gör ni mål efter ett långt inkast, är det något ni tränar mycket på?

-Nej, vi vet ett vi är starka på fasta situationer, det är ingen slump.

Hasse Eklund var själv en framgångsrik spelare och under sin aktiva karriär gjorde han imponerande 464 matcher och 182 mål för Öster, Helsingborg, schweiziska Servette och danska Viborg. Därtill 20 U21-landskamper och 8 mål. Eklund har under sin tidigare tränarkarriär under en kort period tränat Helsingborg samt Viborg (2007-2009) i danska Superligan, motsvarigheten till Allsvenskan.

Ni har ett val att göra på lördag, antingen gå för segern för att nå direktplatsen före Kalmar eller hoppas på att Sundsvall inte slår AIK och samtidigt försvara er till en kvalplats. Hur resonerar du inför det dilemmat?

-Ja, fast jag svarade lite innan. Jag tycker det är bättre att man går för seger alltid. Absoluta jackpoten är att gå för segern och gå om Kalmar, sen får man se hur matchen och matcherna utvecklas.

Vad gör er så starka hemma?

-Jag tror att alla lag är bra på sin hemmaplan, sen har vi gräs och många har konstgräs. Vår plan brukar bli lite tung så våra motståndare brukar bli lite trötta på slutet. Sen kanske Kalmar haft lite svårt på hemmaplan i år. Men de flesta har tagit fler poäng hemma än borta.

Hur vill du att ditt Falkenberg ska spela fotboll, defensivt och offensivt?

-Jag vill att vi ska vara ett passningsorienterat lag som sätter offensiven främst, man kan vinna matcher på två sätt, antingen spela defensivt och hoppas på att motståndarna ska göra ett misstag, eller gå framåt och försöka göra första målet och jag vill gärna gå framåt.

Du är känd för att vara en tränare som får ut max av dina spelare. Vilka är dina metoder för att få dem att prestera så bra så att du tar lilla Falkenberg upp i Allsvenskan två gånger inom sex år samt är riktigt starka spelmässigt i inledningen av årets Allsvenska?

-Jag tror det handlar mycket om ledaregenskaper. Att ha en ledarskapsfilosofi så att människan och spelaren kommer fram på ett bra sätt. Sen är det såklart att Falkenberg har ett bra team runt laget som gör att vi kan plocka fram max ur spelarna.

Har ni någon starkaste lagdel och varför?

-Nej, det tycker jag inte. Vi är ett jämnt lag från målvakt och framåt.

Ni har släppt in flest mål av alla lag i Allsvenskan, varför?

-Ja, men det är väl helt enkelt att vi inte varit tillräckligt bra defensivt, sen är det ett dilemma att vi släppt in mål och då har vi satsat offensivt och då är det ett dilemma att vi öppnat upp oss bakåt. De här lagen i Allsvenskan har varit väldigt effektiva. Där får vi kanske analysera oss själva efter säsongen och titta om man ska göra något annorlunda framöver.

Nu väntar AFC Eskilstuna, hur ser du på motståndet?

-Ja, det är ett motstånd vi haft jämna matcher med de gånger vi mötts. Vi har vunnit på hemmaplan och kryssat borta (Falkenberg förlorade också borta mot AFC förra säsongen i Superettan). De har varit duktiga på att trots en hög spelaromsättning fått ihop ett bra lag. Speciellt Nalic tycker jag är duktig så det kommer säkert bli tajt och tufft den här gången också.

Vad minns du från det första mötet på Tunavallen?

-Jag kommer egentligen bara ihåg att det var tätt och tufft. Jag kommer ihåg att det var ett friläge som John Chibuike brände i början, som kunnat få matchen dit vi ville. Men det var inte så många målchanser kommer jag ihåg. Jag har inte tittat så mycket på den matchen , de har ju fått in nya tränare också så den matchen kommer jag inte lägga så stor vikt vid.

Vad vet du om Eskilstunas nyförvärv?

-Jag vet inte jättemycket, jag har börjat idag (måndag) att läsa in mig på Eskilstunas spelare men på lördag kommer jag ha koll.

Vad ser du som Eskilstunas styrkor som lag?

-De har ju varit med i matcherna, inte släppt in 3-5 mål som oss. De har haft ett försvarsspel som varit stabilt, det är deras starka sida, att de är med i matcherna.

Är det några särskilda Eskilstunaspelare ni måste hålla koll på under matchen?

-Jag tycker att Nalic är en bra och kreativ spelare, med all respekt för Eskilstuna och Falkenberg, men jag tycker att han borde tillhöra något större lag. Han bryter mönstret men är samtidigt en lagspelare. Han gick ju ut i förra mötet mot oss, avslutar den före detta målkungen och numera Falkenbergtränaren Hasse Eklund.

Första mötet mellan AFC Eskilstuna och Falkenberg denna säsong, på Tunavallen i omgång 8, slutade 0-0. Se höjdpunkter i länken nedan:

https://www.fotbollskanalen.se/video/11983400/hojdpunkter-avdic-straffsumpare-i-mallost-bottenmote/

Saulius Sirmelis is the headcoach of AFC Eskilstuna and has so far 1.0 point/game för AFC.

How are you Saulius?

-Nothing special, I am thinking about our next opponent.

You had a day free from training today, what did you do this Thuesday?

-Depending on the opponent, I am thinking about the opponent style. Falkenberg is a different style, many long balls, many duells. It will be about fighting on Saturday, not about attractive football.

What is your thoughts of our performance against Sirius?

-For me it was the best performance during the time I spent in Eskilstuna. But we need three points, but the performance was not bad. We created many chances to score but were a bit unlucky.

What do we need to do better?

-Off course score gioals, thats our biggest problem. We are a little bit unbalanced. Now quite good in defence but of course in attacking it has to be better. But it is short time to change everything.

How will you prepare the team this week?

-It is a bit secret, let me not answer this questiion, we will work very serious. We will do all our best!

Last game we had to win and also the game coming up. What do you think of earlier substitutions in second half that can chance the game and give us more energy?  

-Not an easy question, some players on the bench are after long injuries, Luka and Gustav. Maybe they are not ready. Of course now we will take maximum possible risk. We need all players in attacking group, we let them play. The game will show what we have to do, says Saulius.

Motståndarkollen pratar också med Falkenbergs medieansvarige Magnus Wernersson inför matchen.

Vilka medier följer Falkenberg?

-Det är framför allt lokalpressen, Hallands Nyheter och Sverige Radio P4 Halland. Sen delvis Hallandsposten. Sen är det så att Hallands Nyheter också har Varberg att följa så vi har ju samma tidning. Det osannolika som skulle kunna hända är att Falkenberg och Varberg spelar i Allsvenskan nästa år och Halmstad, som är den stora klubben i regionen, spelar i Superettan. Fortfarande kan det ju också bli så att Falkenberg och Varberg möts i en häftig kvalmatch eller så kan det bli så att båda lagen spelar i Superettan nästa år.

Hur stort är trycket från media på Falkenberg?

-Det är inte jättestort, lokalt är det bra, vi har bra följning av dagstidningen. Vi har ju haft många matcher där vi släppt in mycket mål men man förlåter oss för det, man är mer positiva, ”ni vinner nästa match”. Men vi har ju också supportrar som blir besvikna och idag spelar ju sociala medier också en stor roll.

Hur var stämningen efter matchen i lördags?

-Det var en osannolik glädje. Spelarna visste inte fullt ut hur det gick mellan Sundsvall och Helsingborg, så när de kom in i omklädningsrummet blev det dubbel glädje. Hasse har ju varit tränare i Kalmar innan också, den säsong vi vann Superettan gick han sen till Kalmar. Hela matchen var deras supportrar verkligen med men sen på slutet blev det tråkigheter.

Vad gör du annars utanför att vara medieansvarig i FFF?

-Jag är producent och delägare i Falkenbergsrevyn som är Sveriges största nyårsrevy. Jag samarbetar mycket med Eskilstunarevyn och har ett starkt samarbete bland annat med Mathilde Stavehaug, avslutar Falkenbergs medieansvarige Magnus Wernersson.

Den gulvita klubben är ju likt AFC Eskilstuna tillbaka i svensk fotbolls vardagsrum efter att ha slutat på andra plats i Superettan efter en imponerande säsong 2018. Plats två efter Helsingborgs IF var aldrig riktigt hotad och innebar en direktplats till Allsvenskan. Klubbens hemmaarena heter Falcon Alkoholfri Arena och 2018 hade Falkenberg ett publiksnitt på 1314 personer.

Falkenbergs wingback Kalle Söderström gör sin andra säsong i Falkenberg och har tagit en någon brokig väg till sitt första allsvenska år i karriären, som 34-åring. Efter spel i division 3 och 2 och inga tankar på elitfotbollen, spelade han framgångsrikt upp Varberg BOIS i Superettan och var klubben trogen i sex säsonger innan Falkenbergs Håkan Nilsson och Hasse Eklund rekryterade den hårt arbetande småbarnspappan.

Hur Kalle, hur mår du?

-Jag mår bra och det känns mycket bättre nu än innan matchen mot Kalmar, men allt hänger på sista matchen.

Hur känns det som spelare att ni både har allt att vinna men också allt att förlora på lördag?

-Det känns ändå bra att ligga där vi ligger nu, det är skönast att ha allt i egna händer. Det är bara att fokusera på uppgiften nu och ut och köra.

Berätta om din karriär med egna ord.

-Jag började min seniorkarriär i Rydebäck i div 6, nära Helsingborg. Då var jag 17 år. Sen gick jag vidare till Gantofta i div 2 och 3 och så Höganäs i division 3. Jag var 20 när jag gick till Gantofta och 23 när jag började spela med Höganäs. Sen gick jag till Varbergs Bois 2011 under sommaren där, det var i division 1. Sen gick vi upp direkt till Superettan och jag var sedan i där i sex år. Inför förra värvades jag av Falkenberg då vi spelade i Superettan.

Du började spela elitfotboll relativt sent under din karriär, vad har du att säga till dagens division 2-3-spelare som drömmer om att få spela i Allsvenskan?

-Har man drömmen ska man absolut satsa vidare. Det var inte så att jag gick och tänkte på att nu ska jag upp i elitfotbollen, det var mer som det blev. Även om man inte är purung ska man satsa om man vill.

Hur tänker du era prestationer efter sommaruppehållet och framåt?

-Det känns som vi nästan haft det lite tuffare på höstsäsongen, spelmässigt lite svårare även om vi gjort vissa bra matcher utan poängdelning. Vi kanske borde tagit fler poäng i våras men i och med vinsten mot Kalmar har vi satt oss i en bra position ändå men allt kan fortfarande hända.  Man kan säga att skillnaden mellan succé och fiasko är hårfin.

Men samtidigt, fiasko, många har ju tippat att Falkenberg och Eskilstuna kommer åka ur?

-Jag det är klart, det var inte många som trodde att Sundsvall skulle åka ur. De har nog känt en annan press. Vi och Eskilstuna, ingen hade varit förvånad om vi hade åkt ur. Men det är klart att Sundsvall har haft det tufft att tappa spelare, det kan man inte komma ifrån.

Samtidigt spelar Sundsvall mycket bra och skapar många klara målchanser, de har ju en stor chans att knipa kvalplatsen vid vinst mot AIK?

-Ja, jättechans och jättechans men det är klart, det är bara en vinst som kan räcka. Jag tror att det är tufft för Sundvall med förutsättningarna men de måste bara gå ut och tro på det. Jag räknar det inte som en säker AIK-seger. Det är klart, de kan inte ta guldet men de har att spela för.

Du som spelat många år i Varberg och har stor kunskap om klubben och spelarna där, hur kan det komma sig att ett lag som förra säsongen klarade kontraktet till Superettan efter ett avgörande mål i slutminuterna mot Oskarshamn, året efter går rakt igenom Superettan och förmodligen tar direktplatsen till Allsvenskan?

-Det är en väldigt bra fråga faktiskt, det är svårt att svara på. Man kan ha ett år då allting klaffar. De gjorde inte jättemånga förändringar inför detta år, visst de har ett par bra spelare som gett utslag. Ibland hittar man bara att spelarna passar ihop och allting flyter på, lite som Falkenberg gjorde 2012 då man kvalade sig kvar i Superettan och 2013 vann Superettan och gick upp.

Hur gärna vill du spela derbyn i Allsvenskan mot Varberg nästa säsong istället för att åka upp till NP3 Arena och möta Sundsvall?

-Det absolut varit så jäkla kul om Varberg gått upp och vi spelade derbyn mot dem. Åka upp till Sundsvall och spela där uppe, det är inget man ser fram emot direkt.

Eskilstuna var ju närmast segern i Sundsvall i midnattsmatchen som spelades klockan 23.00, dina tankar om deras prestation där?

-Ja det är starkt faktiskt, Sundsvall borta för vår del var en väldigt tuff match och det har jag alltid tyckt, att det är tufft att möta Sundsvall borta.

Vad fick dig att välja Falkenberg?

-Det var en liten kombination av att jag inte ville flytta så långt och att jag ville komma till ett lag som ändå hade chansen på toppen i Superettan och Falkenberg låg ändå nära toppen och hade förbättringspotential och att komma högre. Det var en chans att komma till Allsvenskan och de gjorde också ett positivt intryck när jag träffade dem

Gör du något intressant och roligt utanför fotbollen?

-Det kan jag inte påstå, jag jobbade ett tag när man hade lite mer tid runtom om och nu har jag två barn. Den äldsta är två år och den yngsta är 8 månader.

Hur har det påverkat dig som elitfotbollsspelare att plötsligt ha ansvar för två småbarn hemma med allt vad det innebär?

-Ja det är svårt att säga, man har ju märkt att det tar lite krafter det här med barn och det känner man ju av ibland, men samtidigt gick det bra för mig förra säsongen och jag spelade i stort sett alla matcher i Superettan. Det jag tänkt mest på är att det är mycket lättare att släppa dåliga matcher. Nu räcker det med att man kommer utanför arenan och får träffa sina barn igen så blir man glad igen, men det är klart att ibland önskade man några timmar mer sömn. Men jag har fått ett par duktiga pojkar som sover bra också.

Hur har det gått för dig i Falkenberg?

-Förra året, det är klart det går upp och ner, men överlag var det en bra säsong. Jag fick en bra start och gjorde mål i de första matcherna, bland annat mot Eskilstuna (en kontring på Falcon Alkoholfri Arena). Jag fick ihop 6 mål och 9 assist förra säsongen. Sen i år, det är såklart mycket tuffare spel i Allsvenskan. Vi har bytt spelsystem och jag är mer av en wingback så det blir lite mer defensivt spel för mig. Det är svårt att bedöma, jag har ett mål och fyra assist i år.

Hur är ditt skadeläge och form inför matchen?

-Jag känner mig pigg och frisk, inga problem för mig

Vad är det som fungerat bra i spelet hittills i år och vad vill ni utveckla?

-När vi spelar bra så spelar vi bra, då stör vi många lag. Man märker att man blir straffad för sina misstag i Allsvenskan. Det är det vi behöver utveckla mer, att vi är påkopplade mer i försvaret och sen har vi haft svårt att omsätta målchanser i mål.

Hur tänker du om nästa steg i din fotbollskarriär?

-Jag har två år till i Falkenberg till efter detta och längre än så vågar jag inte tänka, jag har precis fyllt 34 år.

Har du varit i ett nedflyttningsdrama förut?

-Ja, det har jag. Jag har i division 3 och divisioon 2 åkt ut tvåan, det var ett kval vi förlorade. Sen med Varberg BOIS kvalade vi oss kvar i Superettan ett år också.

Vad tycker du om AFC:s säsong?

-Ja, vad ska man säga, jag har inte jättebra koll, jag har inte sett så många matcher och vet inte riktigt hur det sett ut spelmässigt. De släppte in väldigt få mål förra året men i Allsvenskan är det helt andra förutsättningar, man blir under helt annat tryck i Allsvenskan av de bättre lagen. Hur det går i sista matchen säger mycket om hur säsongen blev.

Hur slutar mötet på lördag?

-Jag tror på hemmaseger.

Och vad kan vi förvänta oss av Kalle Söderström på lördag?

-En stabil insats med något lite extra förhoppningsvis, säger en segerviss Kalle Söderström.

Så här säger AFC Eskilstunas sportchef Nemanja Miljanovic om motståndarlaget som klubb och lag.

-Falkenberg är en klubb som etablerat sig i elitfotbollen de senaste 10-15 åren. De har lyckats ta sig upp i Allsvenskan i två omgångar med Hasse Eklund som tränare. De slåss om vem som ska vara den bästa klubben i Halland med Halmstad och Varberg. De har gjort bra ifrån sig under de senaste åren och har fått iväg flera bra spelare, Eliasson till Norrköping och sen vidare till Bristol City, Gustav Nilsson som gick till Brönby och sen Jesper Karlsson som man lyckades plocka fram och som gick till Elfsborg. De har tjänat en del pengar på de spelarna. De har också fått upp kvalitén på sin ungdomsfotboll till en bra nivå. De har fått upp kvalitén på alla nivåer, sportsligt och ekonomiskt. På sistone försöker de också spela mer, tidigare var det mer omställningar. Nu spelar de mer samtidigt som de behållit sina omställningar.

Hur är det med Nemanja Miljanovic, så här några dagar efter matchen mot Sirius?

-Ja, man kan väl säga att det är ganska bra, i väntan på sista matchen.

Vad tar du med dig från det mötet?

-Det är mycket man kan ta med sig, vi visar verkligen en bra attityd och inställning, inser betydelsen av matchen. Gör den bästa matchen på länge faktiskt. Defensivt håller vi ju nollan och offensivt skapar vi en del. Framför allt är det inställningen spelarna har.

Vad tycker du om Falkenbergs säsong?

-Den kan räddas, den är som vår ungefär, den kan räddas i sista omgången. Om man ska vara ärlig, både vi och Falkenberg är tippade att åka ur. På grund av att vi är nykomlingar och har sämst ekonomiska resurser. Båda lagen gör ändå en godkänd säsong och är med i matchen in i sista omgången. De andra lagen som ligger över ska vara bättre än bägge oss. Just nu är ju Falkenberg före Sundsvall och Sundsvall har ju fler namnkunniga etablerade spelare, 100 % säkert är de mer betalda, så de borde ligga före.

Oroar det dig att Sundsvall nu möter ett AIK som inte har allt för mycket att spela om?

-Absolut, man ska vara lite ärlig och säga att AIK, från att ha en godkänd säsong om man slagit Malmö då man kunde varit med och slagits om guldet, nu inte är bättre än fyra, som inte är godkänt för deras del. Då blir det mentalt, hur mycket har de att spela för? Sen om man ska vara så har Sundsvall kanske förtjänat att vinna mot både oss och Helsingborg och de har spelat bra även i matcherna innan dess, så man är orolig att de får betalt mot AIK.

Har Falkenberg några spelare som imponerat särskilt på dig i år?

-Jag tycker att Kalle Söderström fortsätter att överraska, trots sin ålder. John Björkengren fortsätter också att utvecklas, han fortsätter att göra det bra. Hampus Nilsson var en målvakt som utsågs till Superettans bästa, men har haft en svajig säsong och gått från mycket bra till sämre. Men honom behöver vi inte tänka på då han är avstängd. Det finns flera spelare med allsvensk rutin som Anton Wede och John Chibuike, det finns kvalitet i honom också, sen gillar jag Sebastian Eriksson också, vänsterbacken.

Vad tar du med dig från första matchen mot Falkenberg?

-Det var en ganska jämn match där vi kanske hade något mer och där vi lyckas bomma en straff med 15-20 minuter kvar. Tyvärr, hade vi fått in de poängen så hade det kanske räddat oss.

Hur ser det ut med eventuella skador och avstängningar?

-Alla är tillgängliga!

När åker ni ner?

-Dagen innan, bor på hotell och laddar, berättar AFC:s sportchef Nemanja Miljanovic!

Sandro Tsveiba är abchaziern som föddes i Kiev, som bott i Japan, är uppväxt i Ryssland och som gärna läser och fotograferar på fritiden. Fotbollsutbildningen fick han i den ryska storklubben Lokomotiv Moskva och av sin far, den ryske före detta landslagsmannen Akhrik Tsveiba. Sandro är AFC Eskilstunas starka mittback som tillsammans övriga lagkamrater spikat igen defensiven lagom till den avgörande slutspurten och som gett sig den på att spela kvar Eskilstuna i Allsvenskan.

Hello Sandro, how are you?

-Hello, now I feel good. I am waiting for next match. Becuase when I have matches and officials games, I feel I am alive. You have something, you play, you live. Now it will be a good competition with the Falkenberg team.

What does football means to you Sandro?

-I think football really is everything for me, maybe it is not good but it is like this. I have played football since I was five years old. I love football and every day I think about football, its my life but it ios also my work. Football is always inside me.

What positive and negative things do you see with beeing this passionated that you are?

-The positive thing with this is that you can not be in big football without big passion, but sometimes this passion can be bad for you because you take to much on you. Psychology and mentality is very important and sometimes you put to much pressure on yourself. When I have a bad match and my team loose, sometimes I cannot sleep but I try to find some solutions to be good inside me because this is important.

Today is Thuesday and a day off from training, what do you like to do then?

-You know here, I try to rest good. Before when I had some 2-3 days of I went to Stockholm, I like Stockholm, it is beutiful. Here I am most in my apartment and I read a lot of books and see some good movies. I try to have my free days with positive and good things for me.

What do you like to read?

-Before I read to much romans and especially russian romans, but now I read about science, history and psychology. I have read all russian classics by I also read french and american classics. I do not say it because I am russian but I think the russian classics are the greatest. When you read these books you feel something inside you and I also like to read about the older times.

Were are you borned?

-I am borned in 1993 in Kiev, Ukraine, because my father  was a player and captain of Dynamo Kiev. He also played in the national team of U.S.S.R. and Russia (Akhrik Tsveiba did 17 games for USSR and 8 for Russia). But I would like to tell you about my nationality, I am from Abkhazia. After Kiev, my father played in Japan, my sister is borned in there but I do not remember anything about Kiev and Japan, because when I was three years old we moved to Moscow. So I grew up in Moscow and also love Moscow and Russia because I have all my friends and all my childhood in there.

Tell me about your career with your own words.

-The big parts of my career was in Lokomotiv Moskva, they gave me my first steps in big football and they gave me good football school. I also love this club. I started to play when I was five years old and I stayed in Lokomotiv until I was 20 years old. I played in their U-21-team, but I also was in the first team because the coaches chose me. This time I was with the team but I was young, especially for a central defender position, so I did not play. One day I want to come back to Lokomoti, big parts of my career was there.

-I also was in Hungary in Premier Leuage in 2013, in Ujpest and I played in Croatia in Premier Leuage in 2014 in Osjek. Both these clubs are big and good clubs. Why I went to Europe was because I always wanted to to play in Europe, in Italy, Spain or Germany and I thought it was my first step. After this, it´s not easy to play outside of Russia, because you miss your home and your friends. That´s why I came back to Russia in 2016. I played in the Russian Premier Leuage in Krilya Sovetov and after one season I moved to Dinamo Saint Petersburg in 2017, they played in first Leauge. It was a good team and I had a good year there.

-After Dynamo, I tried my self in Premier Leuge in Fakel Voronezh, it was a good season but after that season it was a little bit problems with the team, sometimes it happens in football. I wanted to stay and the club wanted me to stay, but when we had summer holiday, all the persons in leading positions in the club were changed. But the new people also said they wanted me, but at this time, all russian clubs were complicated with players, because of this I lost time and solutions. I also lost solutions with this club.

-After this, one man called me and said he had a solution with AFC and now I am here. I said, why not, this is a great experience and I wanted to come here and try to help the team.

Have you still these dreams, playing in Spain, Italy or Germany?

-Yes, why not!

Tell me about your experiences of your first time in AFC and Allsvenskan?

-You know, when I came here, it was not hard to be friend with the collective, becuase everyone was friendly. But of course, the first time I had some problems in my head, because you feel alone in a new country and a new city. But also, I understand that I have not got so much time because the season would finish after four months. So becasue of this I understood I must feel good faster, I must show what I can and I must help the team for this four months.

What are your of Eskilstuna as a city?

-I am from a big city, from Moscow. When I came here first, I said, ohh, this is beutiful, I like the churces and the centre. I have one big hobby, I love to make photos and when I came here, I immediately looked at places were I could makes photos.

Has it been many pictures?

-Yes, in the beginning, and many in Stockholm, but my camera unfourtunately is broken now, because it came some water in. When I make photos, going around by bike as my teammates said I had to buy living in Eskilstuna, I feel very relaxed and good.

How is Saulius as a coach?

-You know, he has very big experience. He is good in psychology. When we have this hard situation, it is very important for us! He is always positive and he gives all this positive to the players. He speaks with everybody, he jokes and he give positive for everybody, he gives everything for us to win!

How is your form before the game on Saturday?

-My form is very good now and I feel very good myself!

Have you got some friends in Eskilstuna?

-Yes, Igor, we do speak the same language and I speak with Roland as well, he is from Georgia. One person that I like is Denni Avdic, I feel something for him, he has good vibes. Also I like Adi Nalic, you know what I like from him? He is aggressive on the pitch and I like his confidence, I think this is important for a footballplayer and he is good, but I think he will be even better. Also we have some few young players, we have good defenders that maybe are the future of the team, we have Pontus Rödin that are really good, Adnan Catic, also Jacob Lackell, Daniel Miljanovic and Dmitry, a new player that are very good in the trainings.

The game on Saturday is played on grass, do you prefere grass or plastic grass and why?

-Of course I like natural grass more. To play on artificial grass is hard for your body.

What do you think about the squad in AFC?

-We have good players, we have talented players witch can play good football.

Why are AFC that good in the defense?

-You know, we started to understabnd eachother better, especially me and Jesper. This is a work of the coaches also, we train a lot, they tell us what to do, we see videos of the games and videos of our mistakes so that we will not do them again. But most important is that the players need to understand eachother and now we understand. Good defence is also about all team, midfielders and the forwards, we work hard together!

What psotive things do you take from the last game against Sirius?

-It was many positive things, at this game we was as one team, everyone was together and we showed good football. We created moments and was close to score.

What in our game the last time satisfies you?

-I feel good becuase we defenders did our job, we did not let any goals in and becuase of this I feel good.

You are not only a good defensive player, you also work hard in the offensive situations. When is the first goal for AFC in Allsvenskan coming?

-I hope in this match becuase I want to score. Always I use to score about three goals a year and here I have tried and tried and hopefully it will come on Saturday!

What do you know about Falkenberg?

-I know they won last match with Kalmar and I know they have a forward from Russia, Kirill Pogrebnyak, I know him. This week we will watch some videos about Falkenberg and know more about them, says AFC Eskilstunas Sandro Tsveiba.

Falkenbergs 29-åriga Anton Wede gör sin andra sejour i Falkenbergs FF, en klubb han tagit till hjärtat. Efter en tyngre start på säsongen har han nu tagit en startplats i laget och toppat formen. Mot Kalmar senast kom också årets första mål i den så viktiga 3-2-segern. Med över 100 allsvenska matcher och spel både i Elfsborg, Falkenberg, Helsingborg och Gais är det en både rutinerat och het Wede som ser fram emot matchen mot AFC Eskilstuna på lördag. 

Hej Anton, hur mår du?

-Det är bra här, vi är väl lite trötta efter resan och matchen och jag och laget var glada igår, men nu börjar man ju fokusera inför den viktiga matchen på lördag.

Berätta om din karriär med egna ord.

-Jag började hemma i Västanfors innan man blev lite äldre och då blev det Fagersta fram till jag var 16. Då fick Elfsborg upp ögonen efter elitpojklägret. Jag hade en jättebra tid både fotbollsmässigt och med skola i Borås. Sen blev jag uppflyttad i A-laget 2010 och det satte starten på min seniorkarriär, även om det inte blev någon speltid i Elfsborg så var jag med på bänken och tränade, innan jag blev utlånad till Falkenberg 2012.

-Först var jag utlånad ett år, jag var med på resan när vi kvalade oss kvar i Superettan 2012 och sedan tog oss upp till Allsvenskan 2013. Jag avslutade också med allsvenskt spel 2014. Då var Henke Larsson tränare där och han tog med mig till Helsingborg där jag spelade i 2,5 år. Sen hade jag väl ett halvår i Gais i Superettan innan jag återvände. Jag har väl egentligen varit ordinarie och spelat de flesta matcher från start. Jag tror att jag nådde över 100 allsvenska matcher för någon omgång sedan. Det var en liten rolig milstolpe att få. Vi var i Superettan 2018 och det var en hård kamp med er i Eskilstuna och Helsingborg och vi lyckades ta andraplatsen. Och så året nu i Allsvenskan. Jag är 29 år nu så det har blivit några säsonger.

Vad fick dig att välja Falkenberg?

-Första sejouren när jag gick från Elfsborg och kom upp som ungdomsspelare var det extremt tuff konkurrens, Elfsborg var alltid med i toppen. Falkenberg var perfekt, de låg i Superettan och de hade bra kontakt med Elfsborg, det har de även idag, de hade samarbete kring många spelare. Jag tyckte det var en lättsam och bra klubb att komma in i, att få utvecklas och spela seniorfotboll. Sen skrev jag på ett tvåårskontrakt. Det gick inte så bra resultatmässigt men det gick bra för mig personligen. Vi hade en nytändning 2013 och satsade på ny tränare och nya spelare. Hasse kom in det året och han satsade på spelare som inte spelat så mycket innan, blev en nytändning det året.

-Klubben har alltid varit lättsam och lätt att trivas i. Det var inte självklart att lämna 2015 men jag kände att jag hade varit i klubben i tre år och gick till en större klubb. Även om jag hade en bra tid i HIF och i Gais så kändes det bra att gå tillbaka till Falkenberg. Jag kände att vi hade goda chanser att prestera och det tycker jag vi gjort. Det kändes bra att återvända och få möjligheten till allsvenskt spel igen med Falkenberg.

Du som spelat i båda ligorna, vad är de största skillnaderna mellan Allsvenskan och Superettan enligt dig?

-Dels tempot, passningstempot och fysiken. Speciellt när man tittar på försvarsspelare. Många är taktiskt och fysiskt bättre. Sen som oss som fått tampas i botten, vi får lägga mycket mer vikt på försvarsspelet och det gör att det inte blir lika mycket anfallsspel då man är tröttare när man väl får bollen. Så när man är ett topplag i Superettan och dominerar många matcher och sedan mest får försvara sig i Allsvenskan, det blir en ganska stor omställning.

Ni i Falkenberg ser dock väldigt vältränade ut, springer mycket, är fysiska och kämpar alltid under hela matcherna. Stämmer det vad vi sett förra året och i år?

-Ja det tycker jag, den fysiska biten är vi väldigt starka på, det är väl inte där vi brustit. Vi orkar alltid i 90 minuter även om det varit tungt resultatmässigt. Sen är omställningsspelet en styrka som vi tagit fram för lite. Även om det varit en serie upp tycker jag att vi kunnat göra det mycket bättre.

Ni har släppt in överlägset flest mål i Allsvenskan, 62 stycken, varför då?

-Vi har väl haft vissa jämna matcher som vi legat i underläge och släppt till för många mål sista 10 när vi gått framåt och fått obalans i laget. Det har runnit till i alldeles för många matcher. Oerhört enkla mål har vi släppt till ibland också och det är väl en del som inte varit tillräckligt bra från vår sida. Det är lite tur att vi kommit undan med den bedrövliga målskillnaden vi har och att vi kanske gamblat lite och fått den extra poängen ibland.

Hur har det sett ut med mål för er i slutet av matcherna som inneburit poängvinster eller poängförluster?

-Vi hade en poäng mot Göteborg i somras och sen två extra mot Kalmar nu. Vi har också släppt in mål i slutet, Norrköping borta vid 3-3 så vi förlorade och Östersund borta när de vann med 3-2, säkert någon match till som gett poäng och där vi förlorat poäng i slutet.

Gör du något intressant och roligt utanför fotbollen?

-Vi kör väl en del golf några i laget, vi kör lite tävlingar mot varandra, oftast har vi gått ut lite kompisar i laget. Det är jag, Kalle Johansson, Hampus Svensson, Tobias Englund, Tobias Karlson och Marcus Mathisen. Under säsong blir det rätt mycket fokus på återhämtning. Jag är väl rätt intresserad av fotboll också och följer en del.

Vad tittar du på och följer?

-Allsvenskan tycker jag är roligast att följa eftersom man följer spelare och spelar i den själv. Jag har väl tröttnat på Premier League även om jag tittar ibland. Man har väl fått en del kompisar genom åren som det är kul att följa. I Eskilstuna känner jag en del spelare också som jag spelat med, Jesper Björkman, Gustav Jarl och även Denni lite efter tiden vi spelade ihop i Elfsborg. Jag har också tvillingbrorsan Kalle Webe i Örgryte så det blir väl lite att man tittar en del på hans matcher också. Sen också att man följer gamla kompisar också i Superettan, det är kul att följa gamla kompisar.

Har det varit nära att du gått utomlands någon gång under din karriär?

-Ja, jag var väl nära någon gång vad jag hörde. Jag hade kontrakt med Helsingborg och det var väl inte riktigt läge. Det var väl något lag från Danmark men sen får man väl inte veta allting bakom kulisserna.

Är det en dröm du har, att någon gång få spela utomlands?

-Ja det är klart att det alltid varit, att man velat testa men man måste prestera i nuet. Det är klart att man kan drömma men man har lärt sig att det gäller att ha fokus på här och nu och att hålla sig skadefri. Det blir viktigare och viktigare när man blir äldre, även om det hade varit roligt att testa på spel utomlands.

Hur har åren och året i Falkenberg varit?

-Sett till åren har det varit väldigt positivt. Dels att vi klarade oss kvar och fick vara med om uppgång. Sen har man alltid trivts med människorna runtom klubben, som varit väldigt bra att jobba med. Om vi går på det här året har det varit upp och ner. Vi har kommit in i perioder med 4-5 förluster och det har varit mycket motgångar, men vi har kunnat hålla en bra moral ändå, som gjort att vi kunnat ta någon seger ibland.

Hur är det att företräda Falkenberg?

-Det är väl med stolthet såklart, den tiden jag varit klubben har den växt hela tiden och har nu blivit allsvensk så det känns väldigt bra.

Hur är Hasse Eklund som tränare och den övriga ledarstaben?

-De jobbar verkligen som en stab, med tre ledare och en målvaktstränare. De jobbar väldigt mycket som ett team, som tillsammans med sportchefen är noggranna med att få in karaktärer som är schyssta och lojala med varandra och som jobbar väldigt hårt. Det känns väl som att det är det som de får fram av oss. Det känns som att det hårda arbetet är vår största styrka.

Hur är Falkenberg som fotbollsstad?

-Den har väl växt en hel del sen jag kom till klubben. Det är väl inte den största staden, jag är från Fagersta själv och folk har kanske inte riktigt tidigare fattat hur stort det är att vara i Allsvenskan. Intresset har växt otroligt mycket de senaste fem åren och det känns verkligen att klubben och fotbollen är i centrum i staden, men det kan absolut bli bättre.

Vad är det som kan bli bättre?

-Det blir alltid bra uppslutning när det blir lite hajp med storlag och bra väder, men det är väl kanske när det blir sämre väder och lite sämre resultat som det kan bli riktigt dålig uppslutning och det är väl den här stommen som kan bli större känner jag.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.

-Jag är väl en hårt arbetande spelare som oftast spelar mittfältare. Rätt så kvick spelare som har rätt så bra passningsspel och skott skulle jag nog säga.

Berätta om din säsong i år?

-Min säsong började på försäsongen med att jag kom lite efter fysiskt på grund av en knäskada från förra hösten. Jag fick väl börja matcherna på bänken inledningsvis, göra korta inhopp. Det har varit svårt att komma in i säsongen. Jag fick en del speltid innan sommaren ändå, har hållit mig skadefri hela året och kommit in i startelvan nu på slutet. Jag har toppat formen nu i slutskedet och känner att det är där jag är just nu.

Berätta om er träningsanläggning och faciliteter?

-Vi tränar just nu mestadels på Falkensbergs IP som var förra hemmaplanen. Annars har vi vårt omklädningsrum på arenan och vi brukar gå dit, det tar en 3-4 minuter. Vi har bra gym och matsal som vi äter på efter träningar, så det finns inget att klaga. Vi har varit lite kritiska till träningsplanerna runtom arenan så det är därför vi tränar på Falkenbergs IP nu.

Tränar ni både på gräs och konstgräs under säsong?

-När vi har konstgräsmatcher så åker vi och tränar i en annan stadsdel, oftast brukar vi köra hela veckan. Totalt sett blir det nästan 50/50 träningar på konstgräs och gräs under matchsäsong, men mer på gräs om man lägger ut det över en hel säsong.

Vad är de stora skillnaderna med att spela på konstgräs och gräs?

-Det gäller att få in hur bollen rör sig, det går mycket snabbare på konstgräs. Det skiljer sig mycket med passningsspel och presspel också när man byter från gräs till konstgräs och möter lag som är skickliga på konstgräs, då blir det väldigt tufft?

Hur är gräsmattan nu på Falcon Alkoholfri Arena i slutet av hösten och inför sista avgörande matchen?

-Den har varit väldigt bra hela säsongen och den tål mycket långt in i säsongen, men det är klart att den släpper lite mer nu. Den är lite tyngre nu att springa på. Men den är helt ok och bra skulle jag säga.

Tror du att det kommer vara en fördel för er att matchen spelas på gräs och på er hemmaplan?

-Ja, vi har inte haft så bra bortaspel, vi är väl ett helt klart bättre lag på hemmaplan än borta.

Varför är ni så mycket bättre hemma än borta?

-Ja, det är en bra fråga, det är svårt att svara på egentligen men det känns som att man automatiskt har mer självförtroende, att man mer ska bestämma över matchen. Annars är det som du säger, konstigt att det är så stor skillnad på många lag borta och hemma.

Hur är det att springa ut och spela hemmamatcherna på Falcon Alkoholfri Arena?

-Det är alltid roligt att springa ut där, det känns som det jag var inne på innan, att vi har bra vinstchans i de flesta matcherna och att man går ut med en positiv känsla.

Vad tycker du om årets Falkenbergstrupp?

-Jag tycker att vi har en bra trupp här, väldigt bred, det har varit otroligt mycket konkurrens om plasterna i år. Har aldrig varit så stor konkurrens som i år. Så bra och bra bredd skulle jag säga.

Vilka av era unga spelare har imponerat på dig i år?

-Vi har väl haft rätt så gammalt lag men John Björkengren och Eddie Sylisufaj skulle jag säga. Speciellt John har absolut imponerat med bra insatser.

Vad är det som fungerat bra i spelet hittills i år och vad vill ni utveckla?

-Det hårda arbetet har fungerat bra i de flesta matcherna. Det har väl gjort att det varit tungt att möta oss. Vi har varit tunga på fasta situationer, inte släppt in så mycket mål och gjort en del mål. Det vi hade kunnat göra bättre är att vi borde kunnat haft mycket bättre omställningsspel än vad vi har fått ut. Man vet att styrkan finns men det har väldigt sällan kommit fram i år.

Varför har ni inte lyckats i omställningsspelet som är en av era kända styrkor på senare år?

-Vi har varit lite tillbakatryckta och när vi fått bollen har vi varit lite för slarviga och inte gått tillräckligt tydligt framåt. Det och i kombination med att vi slarvat en del i passningar och uppspel.

Vad tycker du om AFC:s säsong?

-Jag tycker att de började väldigt bra, något överraskande kom de till final i Svenska Cupen. Började Allsvenskan bra. Förra året väldigt bra defensivt. Det känns som att det alltid varit svårt att komma till bra lägen mot AFC. Ett lag som har mycket tålamod i sitt spel. De försöker rulla mycket och försöker hitta lägen att gå fram. Sen har de väl den offensiva spelaren i Nalic tillsammans med några fler spelare som alltid hotar. Jag vet att Gustav Jarl alltid är farlig när han är skadefri och får chansen och så Samuel Nnamani som är väldigt stark i boxen och är farlig på huvudet. Man får alltid vara försiktig när man möter AFC för man vet att det finns spets där framme som kan blixtra till.

Vad minns du från första matchen i år i Eskilstuna?

-Då gjorde jag nog en av mina första matcher i år, det blev 0-0 och båda lagen kändes bra defensivt. Det var en mycket tillknäppt match. Denni Avdic missade också en straff som var tur för oss. Två försvarsstarka lag som inte riktigt hade någon spets i den matchen. Vi fick i alla fall en välbehövlig poäng i det skedet.

Vad tror du om matchbilden på lördag?

-Det är faktiskt väldigt svårt att säga, det blir en sista och direkt avgörande match. Det brukar alltid vara speciella matcher. Kan alltid hända mycket avgörande saker.

Hur tänker ni spelare kring tabelläget, att ni har allt att vinna men samtidigt allt att förlora?

-Ja, läget inför matchen är mycket positivare för oss än inför matchen mot Kalmar. Sen har vi veckan på oss att snacka ihop oss och vi kommer få direktiv av tränarna hur vi ska spela och förhålla oss till alla olika typer av resultat och scenarion, avslutar Falkenbergs rutinerade allsvenska spelare Anton Wede.

Inför AFC Eskilstunas hemmamöte med Falkenberg samtalade Motståndarkollen med Falkenberg klubbchef Patrik Lundgren som sedan 2011 arbetat som klubbchef i FFF. Så här berättade Lundgren om Falkenberg som förening, klubbens arbete med kontinuitet, stöttning från lokalsamhället samt utmaningar. 

-Vi är väl en ganska liten förening i elitfotbollen, en familjär och öppen förening som är bra. Vi har en god miljö runt omkring oss med fina förutsättningar och en trivsam stad att verka i. Våra fördelar är att vi har väldigt goda förutsättningar och en väldigt bra miljö att verka i.

Hur länge har du arbetat i klubben och var har du för uppdrag?

-Jag har jobbat i klubben sedan december 2011 och mitt uppdrag är klubbchef. Man kan väl säga att jag har det operativa ansvaret i föreningen. Jag ska se till att göra det styrelsen har gett mig i uppdrag att göra, det man fastställt i budget och kring fastställda målsättningar. Mitt uppdrag är att genomföra det.

Vad lägger du i ordet kontinuitet som du säger varit avgörande för er?

-Då tänker jag att vi haft kontinuitet på ledare i A-truppen med Hasse och Jonas, en sportchef som varit här längre än mig, sedan 2007. Vi hade en ordförande som visserligen avgick nu vid årsmötet men som innan dess hade varit ordförande i 27 år, Lars-Erik Nilsson. Det tror jag gett oss en möjlighet att jobba långsiktigt och göra det vi tror på.

Vad har ni för strategi för att befästa en position som Allsvensk klubb, stärka ekonomin och organisationen?

-Man kan väl säga att vi haft en strategi ganska länge och följt den väl. Vi har långsamt förbättrat organisationen och idag tycker jag vi har en bra organisation på plats. Det är klart att vi skulle kunna vara ännu fler men 2012 hade vi nästan ingen som arbetade administrativt, idag har vi sex personer. Vår strategi idag är att fortsätta det vi gör bra och göra det ännu bättre. Vi vet att det är svårt för Falkenberg att behålla en plats i allsvenskan i många år men vi vill vara ett lag i elitfotbollen. Vi vill vara kvar i Allsvenskan men vet också att vi kommer kunna åka ner i Superettan något år men då vill vi arbeta för att ta steget upp igen. Målsättningen i år är såklart att klara oss kvar i Allsvenskan och på så sätt se möjligheterna att utveckla oss framåt.

Vad är Falkenbergs kortsiktiga och långsiktiga målsättning med verksamheten?

-Kortsiktigt är det såklart att vi vill göra allt för att stanna kvar i allsvenskan med de medel vi har, vi vet såklart att det är en jätteutmaning att klara oss kvar. Den kortsiktiga kan man säga är att för tillfället är vi här och nu i Allsvenskan och det långsiktiga får vi titta på ännu mer under året men att behålla det som vi är bra på, vi står på en bra grund och vi känner att vi är en förening som mår väl och det ska vi fortsätta göra.

Hur ser er träningsanläggning ut?

-Vi bor alla i vår nya arena som byggdes och var klar 2017 och här har vi egentligen all vår verksamhet. Tre gräsplaner precis utanför arenan varav en konstgräsplan och en sjumanna konstgräsplan. Här bedriver vi hela vår A-lagsverksamhet, ungdomsverksamhet och talangverksamheten med Tipselit.

Berätta om er akademiverksamhet?

-Vi har framför allt U-15, U-17 och U-19. Vi har väldigt bra ledare i verksamheten och talangfulla spelare i vår närmiljö. Vi har också som ambition att ha 50 % spelare i A-laget som kommer från den egna talangverksamheten och det har vi faktiskt lyckats med, vi har idag 50 % av spelarna i A-lagstruppen som kommer från Falkenbergs närområde. Vissa har gått genom talangutvecklingen och andra har varit i andra lag och kommit till oss senare.

-Vi har tre poäng inom rankningen av akademiverksamheten och vi har några framgångsrika spelare som kommit fram hos oss. Niklas Eliasson som nu är i Bristol City är en av dem, sen Gustav Nilsson som köptes från oss till Brönby och nu är han i Vejle. Vi har Astrit Ajdarevic och Erik Berg (tidigare Johansson) som gått igenom vår ungdomsverksamhet och idag båda spelar i Djurgården. Astrit gick ju tidigt till Liverpool men var uppe i A-laget redan när han var 15 år. Jesper Karlsson gick till Elfsborg för 2 år sedan.

Hur ser ert upptagningsområde ut?

-Falkenberg ligger mellan två bra fotbollsstäder, mellan Varberg och Halmstad. Vi är en mindre stad. Vi har ett superettanlag söder om oss och ett norr om oss.  Upptagningsområdet är Falkenbergsområdet, det är väl egentligen det området vi arbetar med. Vi har många klubbar och försöker ha ett gott samarbete med alla klubbar i området, de heter t.ex. Stafsinge, Skrea m.fl. Sen är det klart att spelare idag också kommer från Göteborgs- och Skånetrakten till oss.

Hur många bor i kommunen?

-42 000, i innerstan cirka 20 000. Tidigare har Halmstad Bollklubb varit den stora föreningen i Halland, det är främst Falkenbergsborna som kommer på våra matcher. Även företagsmässigt känner vi att vi har väldigt lojala och bra samarbetspartners. Det är vi väldigt glada och stolta för.

Vilken är er budget i år som allsvensk klubb?

-Vi kommer omsätta ungefär 33 miljoner i Allsvenskan. Det är hela föreningen, från ungdomsverksamheten till A-lagsverksamheten.

Vad låg budgeten på förra året?

-27 miljoner.

Har klubben några utmaningar?

-Ja, det har vi väl alltid. De vanliga utmaningarna är att höja sin omsättning än mer för att kunna etablera oss i Allsvenskan. Sen utmanas vi ju naturligtvis i sporten, vi möter bra lag. Vi utmanas ständigt i vardagen och det är det som är så kul med att jobba inom föreningslivet, där det är allt från ungdomsfotbollen till verksamheten på A-lagsnivån.

Hur är det att verka som bästa fotbollsklubb i Falkenberg och regionen?

-Det känns bra tycker jag. Vi är väldigt stolta över att vara en ödmjuk förening och försöker att ha ett bra samarbete med alla föreningar som ligger i Falkenbergstrakten och det behövs ju för att kunna bedriva verksamheten som är högst upp i den svenska fotbollspyramiden.

Vad får ni för stöttning av näringslivet i Falkenberg och vad har ni för budget på marknadssidan?

-Vi är oerhört tacksamma och stolta och glada över det stöd vi får. Vi har långa och goda relationer med näringslivet och de är på de flesta matcher och stöttar oss och det är riktigt kul. När man är en liten stad så har man nära till alla och det är riktigt kul att de flesta företag är med oss. Vi ligger väl ungefär på en budget på 9 miljoner på marknadssidan och det ser ut som vi kommer att lyckas med den.

Vad får ni för stöttning av kommunen? Sponsring?

-Jag brukar inte uttala mig om de siffrorna men de är säkert offentliga om ni vänder er till kommunen.

Har ni en verksamhet för tjejer och damspelare också?

-Vi har en tjejverksamhet men har inget damlag för tillfället. Det har skett en sammanslagning mellan IF Böljan och Falkenbergs FF och det blev så att man gick in under Böljans regi. Förra året åkte man tyvärr ur Norrettan. De är möjligt att frågan om damlag kommer upp på bordet igen men det är en styrelsefråga.

Med dina erfarenheter av svensk elitfotboll, vad tycker du om AFC:s bedrift att två gånger ta sig upp i Allsvenskan?

-Det är alltid svårt att ta klivet upp. AFC var oerhört starka förra året, det var en slitsam kamp vi hade mot er. Vi hade möjlighet att gå upp i Eskilstuna men klarade det inte. Det är som jag brukar säga, vi har respekt för alla föreningar. Vi vet hur svårt det kan vara att lyckas i elitfotbollen och det är stort att ha ett lag i Allsvenskan. Passa på att njuta av tiden för det är verkligen kul att få vara i Allsvenskan, avslutar Falkenbergs klubbchef Patrik Lundgren.

Falkenbergs sportchef är Håkan Nilsson och på tal om kontinuitet har han varit i rollen sedan 2006. Så här säger Nilsson om hur klubbens organisation kring A-laget ser ut, arbetet med scouting, hur han ser på truppen samt tränare Hasse Eklund. 

-Detta året och förra året har vi tre tränare ute på planen varav en målvaktstränare. Tillsammans med det har vi ytterligare en tränare/analytiker som scoutar motståndarlag. Han är halva tiden ute på plan och halva tiden bakom datorn. Sen en fysio på heltid och en materialare.

Hur har ni med lagläkare?

-Vi har en läkare knuten till oss på alla våra A-lagsmatcher som varit hos oss sedan 1986, Sverker Nilsson. Han har varit läkare i Friidrottslandslaget och har varit på ett par Olympiska spel. Om någon av våra spelare råkar ut för skador så kan han antingen själv behandla dem eller med sina kontakter ombesörja så att denne får behandling, röntgen och MR väldigt snabbt, berättar Nilsson.

Berätta om din tid i Falkenberg och ditt uppdrag?

-Jag har varit i Falkenberg sedan 2006 men hade min huvudsakliga inkomst från ett annat arbete fram till 2014 då jag heltidsanställdes som sportchef. När vi väl gick upp i Allsvenskan fick jag möjlighet att arbeta med fotboll på heltid. Det är en förmån, att 95 % av tiden kunna få jobba med sin fritid och hobby. Sen går ju inte alltid resultaten ens väg så man kan dansa på moln varje dag.

Vad ingår i ditt uppdrag som sportchef?

-Imorgon ska vi köra möbler till en av spelarnas lägenhet, vi är en liten klubb med mindre resurser så man får hjälpas åt och göra allt. Igår mot Malmö hade vi 5200 åskådare och då får man vara beredd på att koka kaffe och skära upp bröd. Men mitt huvudsakliga uppdrag är seniorverksamheten och ner till fotbollslekis. Jag brukar ha en budget med spelarlöner och det är ju min uppgift att försöka ligga inom den ramen. Vi har en spelarbudget på 8 miljoner.

Hur jobbar du med scouting av intressanta spelare, åker du på matcher och videoscoutar?

-För det första har vi instrumentet Wyscout och där kan man sitta och kolla på spelare så man blir vimmelkantig i ögonen. Sen när man jobbat med detta länge har man arbetat upp en relation med ett antal agenter som vet vad de kan erbjuda Falkenberg i form av spelare och lönenivåer. Även om fotbollsagenter har ett visst rykte så är det helt nödvändigt med ett samarbete här. Sen har jag en kille som hjälper mig att scouta division 1 Södra och sen ser han även mycket matcher i Superettan. Jag är övertygad om att det finns en uppsjö spelare som är ratade av våra stora klubbar, där de inte lyckats slå sig in i deras A-lagstrupper och då får de ta ny sats i division 1. Det gäller bara att hitta dem men det finns jättemånga bra fotbollsspelare i de serierna, avslutar Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

Hur ser du på dagens trupp?

-Vi har sagt från årets början, det är den bästa truppen kvalitetsmässigt som vi haft, åtminstone så lång tid jag har varit med i klubben. Även om resultaten inte visat det ännu. Det känns ju som att de större klubbarna drar iväg och att skillnaderna mellan stora och mindre klubbar blir större men det känns som att vi har en bra trupp och att vi ska kunna vara med och fajtas om att spela i Allsvenskan även 2020.

Har ni någon del av budgeten som är försäljningar?

-Nej, det har vi aldrig, det får komma som en julklapp till föreningen.

Hur ser du på sommarfönstret som kommer, kommer ni behöva sälja eller förstärka?

-Jag har varit med så länge, för att man ska kunna förstärka med någon form av poänggaranti ska man antingen, ursäkta det halländska uttrycket, ”ha en jäkla bonntur” eller måste man ha mycket mer pengar än vad Falkenberg har.

Hur ser du på Hasse Eklunds arbete i klubben och vad är hans styrkor som tränare?

-Han går ju in på sitt sjätte år i klubben och vi har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med honom, det säger väl det mesta. Hasse är en duktig instruktör och pedagog. Det är också en tränare som ser mycket och är bra på att kunna utbilda unga spelare vilket är en jätteviktig del för vår verksamhet, att kunna se vad en spelare behöver utveckla 2-3 år framåt i tiden. Han har ett intresse och engagemang att utveckla unga spelare till att bli både A-lagsspelare och säljbara spelare.

Assisterande tränare är Jonas Axeldahl, målvaktstränare Björn Nordberg och tränare/analytiker Tobias Tuvesson. Hur är de som tränare?

-Man kan väl säga att vi totalt sett är ett bra team runt laget. De är duktiga tränare på plan och vid sidan av plan. Vi har ett väldigt avslappnat och trevligt umgänge när vi umgås på och utanför plan. Det tror vi leder till framgång, att vi har skoj på jobbet.

Har ni mycket folk och tittar på träningarna?

-Oja, framför allt en äldre skara pensionärer och det är väl kanske inga vi kan sälja (skratt!). Men vi har många barnfamiljer som kommer och tittar på matcherna.

Hur många poäng tror du behövs för att klara sig kvar i Allsvenskan?

-Jag tror det krävs mellan 34 och 36 poäng.

Vad bygger du det på?

-Jag tänker så här, alla lag vet att 2020 tillfaller det X antal mer kronor i en kassa om man är kvar i Allsvenskan. Jag tror det finns ett antal lag som försöker teckna in de miljonerna redan i sommar och förstärka truppen. Det kan innebära att fler lag i botten kommer ta poäng av lag som ligger i ingemansland under de sista 7-8 omgångarna, och därav få fler poäng än vanligt.

Hur jobbar ni med scouting av motståndarna?

-Under denna vecka kommer vår scout att titta på de flesta av AFC:s matcher. Sedan möttes vi ju under förra året så har man med sig en viss bild från det, ni har ju kvar samma tränare. Tobias sätter ihop ett antal klipp på AFC:s starka respektive svaga delar. Sen är det Hasse som avslutningsvis bestämmer vad vi ska visa för spelarna. Till slut är det ändå elva fotbollsspelare som är ute på planen som avgör och man har en form och en dagsform och ibland möter man spelare som helt enkelt är bättre spelare och då spelar det ingen roll hur bra man scoutat spelare, avslutar Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson.

Enligt Cmores och podden Fotbollsexperternas Alexander Axén, är Eklunds lag jobbiga och tuffa att möta, han får alltid ihop ett lag, de jobbar stenhårt, inga fingrar emellan, det behöver inte vara på ett speciellt sätt med fina passningar utan de ska bara hitta ett sätt att vinna, de får en lagkänsla eftersom att det är en liten stad. Han trycker åter på att det är ett hårt arbetande och ärligt lag som är tunga att möta och som inte bryr sig om vilka de möter, de spelar på samma sätt, de är enkla och starka på fasta situationer, ett lag. En stor framgångsfaktor är också att man haft kontinuitet och en tydlig identitet i klubben som man stått fast vid, samma spår och samma sätt att spela. Förra säsongen hade Falkenberg en väldigt stark defensiv och så var man Superettans bästa kontringslag med blixtsnabba omställningar som man straffade de flesta av Superettans lag genom. AFC fick erfara det i bortaförlusten med 2-0 i omgång 2.

Trots AFC Eskilstunas 20 hållna nollor 2018, varav Gianluca Cursi tillsammans med utespelarna stod för 18 av dem, var det kanske Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson som var den målvakt i Superettan som stod för flest avgörande räddningar och imponerade allra mest. I lördagens match är dock Hampus avstängd och istället kommer Johan Brattberg att få ett mycket tungt ansvar på sina axlar.

Under 2018 möttes AFC Eskilstuna och Falkenberg vid två tillfällen. Efter 0-0 hemma mot Brage i premiären på Tunavallen åkte AFC ner till Falkenberg redan i omgång 2. I en match som AFC dominerade spelmässigt och där man skapade flera kvalificerade chanser att näta genom Anel Rashkaj, Samuel Nnamani och Ousmane Camara, var det istället Falkenberg som var kliniska i avsluten när man kontrade in två mål i minut 61 och 63. Målskyttar; Robin Östlind och Carl Söderström. Se höjdpunkter från Falkenberg – AFC Eskilstuna den X april 2017 i länken nedan.

https://www.fotbollskanalen.se/video/3965182/hojdpunkter-tva-snabba-mal-gav-falkenberg-segern-mot-afc/

I returen på Tunavallen den 21 oktober i omgång 27 var AFC tvingade att vinna för att fortfarande ha en chans på direktplatsen till Allsvenskan och inte riskera att tappa kvalplatsen. Mycket starkt lyckades man också med den bedriften efter Anel Rashkajs första mål för säsongen i minut 40, vilket även blev matchen enda, 1-0 till AFC i toppmötet. I matchens slutskede blev AFC:s Zuorab Tsiskaridze felaktigt utvisad, men AFC skulle ändå hålla undan. En stor skara gulvita Falkenbergsupportrar, som tänkt fira allsvenskt avancemang i Eskilstuna, fick ödmjukt konstatera att bortalaget hade förtvivlat svårt att skapa målchanser på konstgräset, inte kom igenom Nemanjas försvarsstarka mur och när man väl fick chansen i slutet stod Gianluca Cursi i vägen.

Se höjdpunkter från AFC Eskilstuna – Falkenberg den 21 oktober 2017 i länken nedan.

https://www.fotbollskanalen.se/video/11795982/hojdpunkter-viktig-seger-for-afc-i-toppstriden/

I omgång 29 blev det dock definitivt klart och den kylda champagnen kunde korkas upp. Efter en fantastiskt stark säsong hade Falkenberg åter spelat sig upp till Allsvenskan efter 2-2 borta mot Norrby, samtidigt som även AFC kryssat hemma mot Frej och därmed säkrat kvalplatsen. Se i länkarna nedan när Falkenberg blir klara för Allsvenskan och när AFC säkrar kvalplatsen 2018.

https://www.fotbollskanalen.se/video/11841838/hojdpunkter-falkenberg-tillbaka-i-allsvenskan-efter-kryss-mot-norrby-/

https://www.fotbollskanalen.se/video/11848222/hojdpunkter-afc-sakrade-kvalplatsen-med-dunderfrispark-i-sista-stopptidsminuten/

Följande har hänt i Falkenbergs spelartrupp sedan 2018.

Spelare in:

John Chibuike, Irtysj Paviodar
Jacob Ericsson, Örgryte IS
Carl Johansson, Helsingborg
Marcus Mathisen, Halmstad BK
Nsima Peter, Frej
Kirill Pogrebnjak, Baltika
Passi Prudence, Tvååker (avslutat lån)

Spelare ut:

Linus Andersson, Tvååker
Chisom Egbuchalam, Suwon
Eric Gunnarsson, Tvååker
Osama Hassan, klubblös
Denis Kelmendi, Stafsinge (lån hela året)
Zlatan Krizanovic, klubblös
Enock Kwakwa, Jönköping Södra
Rasmus Larsson, klubblös
Erik Pärsson, OFI Kreta

Följ med och heja på Sandro, Anel och övriga AFC-spelare i Falkenberg på lördag. Följ med och bidra till att hålla kvar Eskilstuna i Allsvenskan! Spelarna förtjänar ett stort stöd på plats!

Information om Tuna Towers supporterbuss 2 november – Gratis bussresa!

Falkenberg v.s. AFC Eskilstuna kl 13.00 på Falcon Alkoholfri Arena
Avresa kl 06.00 från Pitcher´s, Eskilstuna.
Ett kortare stopp för bensträckare och chaufförsbyte efter vägen.
Ankomst ca 12.00 till i Falkenberg.
Match 13.00
Retur ca 30 min efter matchens slut, stopp för bensträckare och förarbyte efter vägen, åter i Eskilstuna ca 21.30-22.00.

Boka bussplats i länken nedan!

https://www.tunatrafik.se/resor/supporter-buss?linkArticleId=196#Article_196

Och du, ta med dina bästa kompisar, arbetskamrater och släktingar på resan och gör dagen till en mycket trevlig och minnesvärd resa tillsammans med många  andra Eskilstunabor och fotbollsälskare!

Undertecknad tackar Falkenbergs tränare Hasse Eklund, mittfältare Anton Wede, wingback Kalle Söderström, klubbchef Patrik Lundgren, sportchef Håkan Nilsson, samt AFC Eskilstunas tränare Saulius, Sermiles, sportchef Nemanja Miljanovic samt mittback Sandro Tsveiba för intressanta tankar och analyser om varandra och säsongen samt inför lördagens drabbning lagen emellan på Falcon Alkoholfri Arena. Matchstart kl. 13.00. Motståndarkollen önskar också samtliga spelare och ledare i såväl Falkenberg som AFC Eskilstuna stort lycka till i matchen! Må bästa lag vinna!

/Joel Hamberg