Spel i Superettan 2020

02 nov 2019

AFC Eskilstuna hade kniven mot strupen i Falkenberg. Man forcerade på slutet, men det gick dessvärre inte hela vägen. Det blir spel i Superettan säsongen 2020.

En kall novemberdag i Falkenberg, var det när AFC Eskilstuna gästade Falkenbergs FF på Falcon Alkoholfri Arena. Hemmalaget kom tämligen väntat ut starkt och AFC Eskilstuna fick arbeta hårt defensivt inledningsvis. Gästande Eskilstunagänget hade sina positiva injektioner framåt, när man lyckades spela ut. Dock var det hallänningarna som lyckades vinna bollen högt upp i plan och etablerade en del anfall mot AFC Eskilstuna. FFF hade bland annat en frispark, i ett bra läge som gick på utsidan av AFC-målet.

I övrigt var det ett hemmalag som likt AFC Eskilstuna, inte hade vidare mycket till offensiva chanser i den första halvan av matchen som var fyrtiofem minuter lång plus tre minuters tillägg.

Den andra halvleken försökte AFC Eskilstuna forcera alltmer, men det ville sig dessvärre inte. Falkenberg gjorde 1-0 på tilläggstid och det blev slutresultatet. Något som innebär att AFC Eskilstuna spelar Superettan 2020.

Startelvan
Levchenko – Tsveiba, Björkman, Vagic – Hodzic, Rashkaj, Anaba, Kojic – Loeper, Nnamani, Kozica.

Bänken
Söderberg (mv), Jarl, Miljanovic, Rödin, Catic, Takahashi, Mijaljevic.