AFC fortsätter ta för sig i SFL – femte raka segern ikväll

10 nov 2019

AFC Eskilstuna tar SFL med stormsteg. I dag kom femte raka segern i Svenska Futsalligan efter seger mot Hammarby på bortaplan i en minst sagt händelserik match. Slutresultatet skrev sig till 5-2 (2-1) till gästerna från Södermanland.

352 åskådare hade tagit sig till Eriksdalshallen för att beskåda en match som bjöd på det mesta. Gästande AFC Eskilstuna tog ledningen efter 4 minuter och 49 sekunder, genom Nikola Durovic. Blott trettio sekunder senare replikerade hemmagänget. Innan Lukman Murad skulle göra 2-1 efter sju minuters spel.

Det var ett mål som stod sig in i halvlek och det skulle bli en spännande upplösning på drabbningen i Stockholm. AFC Eskilstuna började halvleken på bästa möjliga sätt, när en boll touchat på en hemmaförsvarare in i mål – vilket innebar att 3-1 var på tavlan.

Gästerna reducerade senare ytterligare en gång, det genom Holmquist. Därefter var det ett hemmalag som pressade på och spelade offensivt med en plockad målvakt. Ayoub Abassi kunde senare göra 4-2 och samme Abassi utökade senare till 5-3, efter att stockholmarna innan det reducerat.

Matchen slutade till slut 5-4 och AFC Eskilstuna tog således sin femte raka seger i Svenska Futsalligan – SFL.

Målskyttar:
Ayoub Abassi (2), Lukman Murad och Nikola Durovic.