”Det är kul att våra egna får chansen”

14 nov 2019

Under torsdagen väntar en ny utmaning för AFC Eskilstuna. En träningsmatch mot Vasalund nalkas på bortaplan. Matchen sparkar igång klockan 15.00 på Skytteholms IP. En match där många ungdomsspelare kommer få chansen.
– Det är kul att våra egna får chansen, säger försvararen och härföraren Jesper Björkman inför matchen.

Jesper Björkman, ser fram emot det som väntar under morgondagen. När en del provspelare och ungdomsspelare kommer att testas.
– Förhoppningsvis kommer vi se provspelare och ungdomsspelare som är extremt hungriga och sugna på att visa upp sig. Däremot ska man inte förvänta sig en match där allt kommer sitta i och med att vi endast tränat några få träningar ihop. Så kvalitén under matchen kommer förmodligen svänga en hel del, säger Björkman inför utmaningen som väntar.

För ungefär 1,5 vecka sedan så slutade den allsvenska säsongen för ett slitet lag. Björkman ser fram emot det som komma skall men samtidigt så kommer det lägligt med en semester snart.
– Jag har inga problem med att träna. Skulle vi gått på ledighet direkt efter säsongen var slut, så skulle det blivit ett lite väl långt uppehåll. Men om jag ska vara helt ärlig så längtar jag tills vi får ledigt. Då får jag kan komma hem och vara med familj och vänner och tänka på lite annat än fotboll ett tag, säger Björkman som lyfter fram det positiva med att ungdomsspelare från klubbens egna led får chansen.

– Det är kul att våra egna får chansen och jag hoppas verkligen att någon eller några visar att de hör hemma i a-laget.

Vad för prestation skulle krävas, skulle du säga?
– Eftersom vi inte är speciellt samspelta så är det hårt jobb och att vi vågar göra saker när vi har bollen. Det gäller att inte bara tänka på sig själv imorgon utan att vi tar löpningar både offensivt och defensivt för varandra. Jobbar vi tillsammans imorgon så kommer vi ha mer boll och alla kommer få en bättre chans att visa upp sig, så det är det vi strävar mot.

Se hela truppen här.