”Jag är riktigt stolt över alla som spelar idag”

14 nov 2019

AFC Eskilstuna begav sig till Solna och Stockholm på torsdagen för att möta Vasalund i en träningsmatch. En match där AFC Eskilstuna testade många spelare och totalt var det nitton spelare som spelade i dagens träningsmatch.

Mittbacken Pontus Rödin, var en av få spelare som faktiskt spelade hela matchen.
– Jag tycker vi är stabila i första halvlek. Vi ställer till 1-2 halvlägen. Men Wille är ute och räddar upp oss på dem. Vi har mycket boll vilket jag gillar, presspelet kunde varit bättre, tyvärr. Vi kan låsa fast de ibland, sedan är det någon spelare som tappar markering och så. Jag gillar hur vi håller boll, sen sista tredjedelen har vi för lite kreativitet. Vi skapar inte mycket där, säger han och beskriver den andra akten.

– Andra halvlek vart mer chanser åt båda håll tycker jag. Första halvlek var mer kontrollerande. I andra var vi lite mer offensiva. De utnyttjade det med att kontra på oss på kanterna. Jag tycker vi löser det bra. Målet där är tragiskt. Det är tråkigt att det händer, annars tycker jag vi håller det stabilt, vi ger de inte mycket.

Hur ser du på matchen i sin helhet. Många spelare testas och det är ju ett lag som inte är så samspelt?
– Det är klart det är annorlunda. Men vi alla kan fotboll och vi alla kan förstå varann. Det tar några minuter sedan kommer man in i det. Jag tycker vi gör det bra för att vara så många nya på planen. Jag är riktigt stolt över alla som spelar idag och hoppas att några av de provspelar kommer in också, avslutar Pontus Rödin.

Matchen vann Vasalund med 1-0.