”Vi får ta helgen till att smälta denna tunga förlust”

16 nov 2019

AFC Eskilstuna Futsal fick känna på hur det känns att förlora. Något som var för första gången i klubbens futsalhistoria, när det kommer till tävlingssammanhang.
– Vi kommer inte upp i nivå alls idag. Många spelare som underpresterar och inte gör sina bästa matcher den här säsongen, säger tränaren Osam Abassi efter matchen.

AFC Eskilstuna inledde visserligen matchen med 1-0 genom Ayoub Abassi. Sedan var det värdlaget som tog över showen.
– Första halvleken släpper vi in fem enkla mål där vi inte är med alls defensivt. Vi är inte tillräckligt aggressiva. Sen skapar vi otroligt många fina chanser men är inte effektiva idag. Andra halvlek kommer vi upp i en fin nivå och lyckas göra fyra mål under jokerspelet som vi vet att vi är riktigt bra på. Dock släpper vi in enkla mål även där som gör att vi inte hinner resa oss upp, säger Abassi som lyfter fram det som inte klaffade idag.

– Försvarsspelet i första halvlek kollapsade totalt och att vi inte tar vara på våra chanser när vi leder med 0-1, och har chans på 1-2 samt 1-3.

Trots förlusten så finns det naturligtvis ljusglimtar från bataljen nere i Västergötland.
– Är nöjd med vårt jokerspel och upphämtningen i andra halvlek, bra att vi visar styrka och lagmoral trots att vi kollektivt underpresterar något enormt.

Nu får vi vända blad och gå vidare. Hur ser du på matchen mot Strängnäs som hägrar härnäst?
– Vi får ta helgen till att smälta denna tunga förlust. Sen är det en ny träningsvecka. Vi är hungriga och fortfarande obesegrade på våran hemmaborg. Det här gör oss bara mer revanschsugna speciellt nu när tvivlarna konstigt nog vaknat igen. Ny match och nya tre poäng att kriga om, avslutar Osam Abassi