Lägeskoll med P19: ”2020 ser oerhört intressant ut”

18 nov 2019

AFC Eskilstunas P19-lag har haft ett lärorikt 2019 och ser fram emot ett spännande 2020. Tränaren Rafi Isak ser utvecklingen som positiv under det gångna året.
– Säsongen i helhet har varit tuff men mycket utvecklande. Vi började svagt under vårsäsongen men dubblade nästan vår poängskörd till hösten vilket är positivt såklart. Vi har framförallt lärt oss att hantera motgångar denna säsong, säger han.

Under den gångna säsongen har det blivit spel i serie och naturligtvis i cupsammanhang också, bland annat Gothia Cup.
– Vi fick hyfsat bra resultat under Gothia 2019 och det tog vi med oss till hösten. Resultaten blev mycket bättre och tryggheten i gruppen ökade. Dessutom har vi under året skickat upp flera till A-laget/U21 (bl.a Ismet Lushaku, reds. anm) vilket är bra kvitto för oss i U19.

Hur ser du på resultatet under året som varit?
– Resultatet för säsongen är vi givetvis missnöjda med men sett till utvecklingen så är vi nöjda med hur gruppen har lyft sig under året. Resultat är viktigt men utvecklingen är minst lika viktigt, framförallt när det gäller ungdomar. Sammanfattningsvis är vi missnöjda med de kortsiktiga resultatet men nöjda med utvecklingen, säger Rafi som lyfter fram det nästkommande året.

– 2020 ser oerhört intressant ut. Vi har en väldigt stark trupp med kvalité och bredd. Det är dom förutsättningarna man behöver om man ska utvecklas. En fördel är att vi kan bygga vidare på det vi redan arbetat med under 2019. Jag tror personligen att vi kan ha väldigt fina resultat!

Innan seriespelet kickar igång 2020, så väntar en försäsong och även lite spel i ligacupen. Under vintern gäller det bland annat att arbeta med fysiken. Men det är en av flera saker man kommer göra.
– Vi kommer att arbeta med massa saker. Allt från de fysiska till de taktiska förberedelserna. Dessutom kommer vi lägga stor energi på att skapa en grupptrygghet bland spelarna, det är något vi kan dra stor nytta av senare under säsongen. Spelarna är mottagliga för alla dessa förberedelser, vilket är fantastiskt roligt, avslutar Rafi nöjt.