Seger i årets sista match

19 nov 2019

AFC Eskilstuna avslutade säsongen 2020 med en seger i årets sista match. BP besegrades på Grimsta IP med 1-0 (1-0).

Det var ett tämligen böljande spel på Grimsta IP där hemmalaget hade en del boll. AFC Eskilstuna testade likt matchen mot Vasalund men försvarade sig på ett kontrollerat vis och hemmagänget hade inga chanser av högre kvalitet den första halvan av halvleken.

Efter dryga tjugo minuter spel hade AFC en fin omställning och Loeper avslutade utanför och Eskilstuna var väldigt nära att ta ledningen i matchen.

Därefter var det likt inledningen av matchen två lag som försvarade sig på ett skickligt vis och bjöd inte sin motståndare alltför mycket. För då krävdes individuella prestationer, bland annat hade BP ett bra anfall och Nnamani ett fint avslut.

0-1 kom för AFC i den 39:e matchminuten, efter att Loeper serverat ett bra inlägg som Nnamani nickat in. Dessutom hade Nnamani ett jätteläge innan halvtid att sätta dit 0-2. 0-1 stod sig dock efter 45 minuter.

Till den andra halvleken blev det tämligen väntat en del byten i de vardera lagen. Dock var det likt den första halvleken två defensivt skickliga lag som var väldigt organiserade bakåt.

I den andra akten hade BP alltmer snurr i offensiven och hade ett par fina injektioner framåt.

AFC bjöds dessutom på möjligheten att utöka, bland annat genom Nnamani igen – i en match där samtliga utespelare i truppen fick spelstil mot Brommapojkarna.

Med minuterna kvar var Alexandar Ceganjac nära att utöka för AFC Eskilstuna efter en fin prestation.

1-0 stod sig för AFC matchen ut och vinner således matchen.