Lackell efter BP

20 nov 2019

AFC Eskilstuna avslutade säsongen med att besegra Brommapojkarna på bortaplan. En välspelad match där gästerna från Södermanland som provade en gäng spelare vann med 1-0.

Jacob Lackell var en av många utespelare som fick speltid under matchen, där ledarstaben likt matchen mot Vasalund gick runt på samtliga utespelare.
– Det känns som et positivt resultat för oss. Vi kommer hit med mycket provspelare med och så där, och ändå få med oss en vinst sista matchen. Det känns bra.

Det känns som att matchen idag (läs: igår) är bättre än den mot Vasalund?
– Absolut. Vi har skiftat runt med en hel del spelare och det är en del byten. Men idag tycker jag vi har bättre kontroll hela matchen. Idag tycker jag vi skapar fler chanser än sist.

Vad är det som funkar mer i sista tredjedelen idag, som det inte gjorde sist?
– Vet inte, men det känns som vi hade mycket mer löpningar idag när vi väl kom fram. Vi hade svårt i början att lyfta fram i början, när vi väl kom fram så hade vi rätt löpningar, slog ett bra inlägg och gjorde ett mål. Det det är det handlar om att ha, att man är fokuserade i sista tredjedelen. Fokus inlägg, fokus nicken, sen blir det mål, säger Lackell och fortsätter kring sin egna match.

– Det kändes bra för mig att få spela lite. Jag tycker att jag gick in och jobba hårt. Att komma in i slutet av matchen och jobba hårt och stänga matchen.

Hur är det att komma in i slutet av matchen, för din egna del?
– Det passar mig ganska bra ändå. Jag brukar spela med mycket vilja och gillar springa och kämpa sådär. Att leda med 1-0 för mig är perfekt, komma in och spela av matchen. Komma in spela säkert passningsspel och spela av matchen. Det passar mig bra tror jag, avslutar Lackell.