Lägeskoll med P13: ”Målet är att spela en attraktiv fotboll”

21 nov 2019

AFC Eskilstunas P13-lag är ytterligare ett lag som tar steg i rätt riktning. Under säsongen som varit har man utvecklats framåt och från ledarstaben är man tillfreds med det man sett under säsongens gång.

Robert Åstedt, som är en av tränarna i laget berättar om årets utveckling.
– Vi ledare upplever året som ett steg i rätt riktning. Killarna har slitit på bra under säsongen och haft viljan att fortsätta utvecklas vilket gläder oss tränare. Trots bra motstånd har vi lyckats bjuda på fin fotboll vilket vi vill fortsätta sträva efter, säger han och berättar om lagets visioner.

– Målet är att spela en attraktiv fotboll i kombination med bra inställning och fair play vilket vi i stora delar av säsongen klarat av. Tillsammans med föräldrarnas engagemang har vi också lyckats vinna serien samt vunnit två av tre cupfinaler.

Under året har P13 blivit distriktmästare och dessutom stått för en fin insats i en turnering i Falkenberg.
– Vi är stolta över att vara Distriktsmästare. Men resultaten vi strävar efter är inte antal matcher vi vinner, utan hur spelarna utvecklas under klubbens ledning och det har varit en positiv framgång, fortsätter Åstedt.

Kommande säsong blir lite annorlunda för laget, då det väntar spel på fullstor plan.
– Nästa år tar vi steget upp på 11-manna vilket blir en del nya saker i utvecklingen och det ser vi fram emot, säger Åstedt och berättar om det som sker under vintern.

– Vi kommer inte jobba med något specifikt utan killarna kommer få ledigt under December månad för att sedan förbereda oss inför 2020.