Lägeskoll med P10: ”Laget och lagkemin börjar sätta sig”

22 nov 2019

AFC Eskilstunas P10-lag har spelat en mängd matcher under denna säsong utöver de träningar som blivit. Ledarna Tom Keck och Vilmos Szabo upplever en positiv utveckling och ser fram emot säsongen 2020.

Under säsongen har man fokuserat på vissa enskilda saker, som Tom väljer att belysa.
– Väldigt utvecklande och givande, mycket individuell uppmärksamhet till spelarna. Många träningar i veckan med bra fokus och spelare som vill vara där och utvecklas. Finns en röd tråd som alla ungdomslag ska följa träningsmässigt så att man får ut det på matcherna som vi också har sett. Blir också lättare när man ska rotera spelare mellan olika lag då dom vet vad dom ska göra, säger han.

Under säsongen upplever man från tränarhåll att lagkemin börjar bli bättre och det är en grupp som blir mer och mer sammansvetsad.
– Laget och lagkemin börjar sätta sig. Vi kan mäta oss med topplagen i Sverige tack vare dom intensiva träningarna och spelare som vill utvecklas. Vi har fått dubbel utdelning då vi spelar vårat spel som i sin tur leder till att vi vinner matcher. Vi har lyckats rotera spelare mellan lagen, säger Tom och fortsätter gällande resultaten som var i år.

– Väldigt bra med tanke på att det är vårat första år. Vi har vunnit runt 80% av våra matcher. Vi har åkt på Cuper som vi har varit obesegrade på varit på många givande matchcamper mot bra och äldre lag.

Om en och en halv månad, väntar ett oskrivet 2020. Ett spännande år för P10 där flera saker är planerade.
– Vi kommer åka utomlands under sommaren 2020 med destination Ungern (Balaton). Vi kommer bli inbjuda på cuper då vi har skapat många bra band med Stockholmslagen. Vi kommer även gå upp 1 åldersklass och spela med 1 år äldre, säger Tom och belyser vad som sker under vintern.

– Vi ska försöka få tid till nån futsalhall och jobba mycket med tekniken och hitta eventuellt någon Futsal cup så vi få känna på det snabba spelet och event bra motstånd.