P11 nöjda med 2019: ”Vi har fokuserat mycket på sammanhållningen”

23 nov 2019

AFC Eskilstunas P11-lag är nytt till denna säsong. Delbrin Hassi som är huvudtränare är imponerad över hur laget har acklimatiserat sig med den säsongen som varit och den utveckling man stått för sig.
– Mycket bra med tanke på att de var en helt ny klubb, tränare, och nya lagkamrater. På så kort tid har killarna anpassat sig efter spelidén och verkligen kommit in i laget. Vilket för mig som tränare är imponerande, säger Delbrin.

Som nytt lag, blir det vissa saker man fokuserar på lite extra. Bland annat att få ihop gruppen.
– Vi har fokuserat mycket på sammanhållningen där vi har gått ut med spelarna och käkat och bara umgåtts. Så att killarna lär känna varandra bättre och oss ledare för den delen. Och naturligtvis spelet är jag riktigt nöjd med.

I serier under 12 år – räknar man visserligen inte tabell och offentliggör slutresultaten. Men från ledarhåll är man tillfreds med den utveckling som varit denna säsong.
– Bara bra, vi vann stort i varenda match. Vi vann 12 matcher 2 oavgjorda och endast en förlust. Vilket är sjukt bra facit med tanke på att allt var nytt, säger en stolt Delbrin som lyfter fram visionerna för 2020.

– Jag är riktigt taggad inför 2020 där vi ska börja spela 9-manna och troligtvis en utlandscup så jag är extremt taggad inför 2020. Det är killarna med.

Är det något specifikt, ni kommer att arbeta med under vinterhalvåret?
– Det kommer att vara fortsätta spela vårt spel och försöka anpassa oss till 9-manna. Genom att ha teori, träningar och matcher.