”Det är underbart med det stöd ni ger oss varje match”

25 nov 2019

I morgon väntar ett rivalmöte i den Svenska Futsalligan. Strängnäs FC kommer på besök till Stiga Sports Arena för att möta serieledande AFC Eskilstuna. Ett historiskt första möte för klubbarna som inte mötts tidigare på den högsta nivån.

AFC Eskilstunas spelare, Oliver Mäntykorpi, som har representerat Strängnäs tidigare ser fram emot matchen.
– Det ska bli otroligt roligt att spela mot min gamla klubb. Jag var med och hjälpte Strängnäs upp till SFL men valde sen att gå till familjen! Det är extra roligt att spela mot spelare man känner och nu ska vi visa vilka som är storebror om vi redan inte hunnit göra det, säger Mäntykorpi som lyfter fram vad som blir viktigast i morgon.

– Vi ska bara göra vår grej. Vi är otroligt starka och vi behöver inte tänka så mycket på hur dom ska gå tillväga. Men om alla gör sitt jobb och kämpar för varandra vinner vi garanterat detta derby!

För AFC Eskilstuna är det således en ny match på hemmaplan och man har ett publikstöd som betyder enormt mycket.
– Hemmapubliken är magisk. Det är underbart med det stöd ni ger oss varje match, och vi gör allt för att göra er på plats stolta. Det blir en extra push när vi vet att vi har de bakom oss! Vi hoppas att läktaren gungar mer än vanligt just till denna match. Våra supportrar är guld, fortsätter Mäntykorpi.

För AFC Eskilstuna blev det en snöplig förlust senast mot Borås AIK på bortaplan med 8-5. Det är ett taggat gäng som kommer att inta Stiga Sports Arena i morgon för att revanschera sig.
– Enormt revanschsugen skulle jag säga. Det har hela tiden snackats om hur och om vi klarar av en förlust. Vi alla är vinnarskallar och spelar som en familj så det kommer absolut inte bli några problem att tända till och studsa tillbaka till vinnarspåret igen! Extra kul att få göra det i ett derby.

Mäntykorpi ser fram emot rivalmötet på hemmaplan.
Foto: Tommy LS Andersson

För Mäntykorpi har det blivit tre mål i Svenska Futsalligan. Något som han hoppas kunna bättra på mer kring.
– 3 mål och några assist som kunde vart många fler. Jag har bränt en del chanser men kan lova att det kommer många fler under säsongen, förhoppningsvis redan nu i derbyt. Sen tillför jag mycket i defensiven också och det är väldigt viktigt i futsal, så det har vart en bra inledning på säsongen för min del, säger Mäntykorpi beslutsamt och fortsätter.

– Men det viktigaste är att vi vinner och får igång spelet till hundra procent. Då kommer vi gå jävligt långt i år, det vågar jag säga redan nu!

Matchen sparkar igång i morgon (tisdag) klockan 19.00. Dina biljetter köper du här.

Foto: Tommy LS Andersson