”Vi har ju haft en grym inledning”

25 nov 2019

I morgon väntar en ny match i Stiga Sports Arena för AFC Eskilstuna Futsal. På besök kommer Strängnäs FC och Rami Oraha (till höger i bild), som just nu placerar sig som tvåa i den interna skytteligan ser fram emot det som väntar.
– Jag skulle nog säga att det är mycket prestige på spel, säger Rami inför rivalmötet.

AFC Eskilstuna har som bekant inlett säsongen med fem vinster och en förlust. Efter ledigt under den föregående veckan så väntar Strängnäs. Ett Strängnäs som har imponerat den här säsongen och det är många som känner varann i de respektive lagen.
– Det ska bli roligt att spela mot de. Jag tror att många har väntat på att få se den här matchen och samtidigt har vi spelare längtat väldigt mycket. Jag skulle nog säga att det är mycket prestige på spel, säger Rami Oraha och lyfter fram vad man behöver göra för prestation mot SFC.

– Vi ska inte fokusera på att vi möter Strängnäs utan det är viktigt att vi tänker att det är vilket lag som helst. Seriespelet är långt och alla poäng är lika viktiga. Vi har ett fantastiskt anfallsspel. Försvaret behöver vi sätta till 100%. Visar vi mycket hjärta och hunger så garanterar jag att vi vinner matchen.

För Orahas del är det den första säsongen i Svenska Futsalligan och han har minst sagt imponerat så här långt.
– Självklart är det en omställning från de tidigare åren. Det är mycket mer taktik i spelet och allt går snabbare. Men det är i högsta serien jag och laget hör hemma. Det har varit skönt att göra några mål. Samtidigt tycker jag inte att jag kommit upp i min högsta nivå. Jag har mycket mer att ge och det kommer ske i framtiden. Flera assister och flera mål utlovas.

Under morgondagen kommer det vara ett revanschsuget futsalgäng som spelat sin sjunde match i Svenska Futsalligan. Det efter den första förlusten man åkt på i tävlingssammanhang sedan futsalsektionen startade.
– Vi har ju haft en grym inledning. 5 vinster och endast 1 förlust! Det vi behöver jobba mest på är försvarsspelet. Vi har insett att spelet går snabbare i jämförelse med de andra åren. Om försvaret sitter i en kombination med vårat anfallsspel så kan jag lova er en fortsatt topplacering, säger Rami som vill lyfta fram publiken i Stiga Sports Arena.

– Hemmapubliken ger oss alla i laget extra boost och stämningen är mäktig varje hemmamatch. De är helt fantastiska och vi ska göra det yttersta för att visa kärlek tillbaka. Detta är också en match man absolut inte vill missa! Det kommer att bli en mäktig stämning på Stiga.

Foto: Tommy LS Andersson