Händelserikt rivalmöte slutade lika

26 nov 2019

1200 åskådare, kunde Stiga Sports Arena ta in när det spelas futsal i halvhall. Så mycket folk hade dessutom tagit sig till Munktellstaden på tisdagskvällen för att bevittna ett händelserikt rivalmöte mellan AFC Eskilstuna och Strängnäs. Matchen slutade till slut 4-4 (3-2) efter att gästerna kvitterat sent i matchen.

Matchen började på bästa möjliga sätt för AFC Eskilstuna som kunde göra 1-0 tidigt genom Lukman Murad. Det skulle senare utökas genom Ayoub Abassi till 2-0 innan Lukman Murad, bättrade på siffrorna ytterligare till 3-0. AFC Eskilstuna stod överlag för en mycket bra första halvlek och gästerna tog en time out. Efter time outen, började man hitta lite mer rätt och fick in en reducering genom Patrick Ayala till 3-1. Inte långt därefter, så reducerade Strängnäs ytterligare. Den gången genom Adnan Cirak på en tiometersstraffspark.

I den andra halvleken, var det ett Strängnäs som kom ut med mer självförtroende och AFC Eskilstuna blev rätt låga med sina lagdelar. 3-3 skulle det senare bli, efter att Yanku Marrah kvitterat. Efter det var det gästerna som tryckte på för ett 4-3-mål. Men då klev Ayoub Abassi fram för sitt AFC Eskilstuna och såg till att ställningen var 4-3 till AFC Eskilstuna.

Avslutningen blev minst sagt händelserik. För med femtio sekunder kvar, fick Sebastian Nygårds, som var ”flygande målvakt” för Strängnäs ett rött kort för en avsiktlig hands. Det ändrades dock från domarna till ett gult kort. Något som spelade gästerna väl till hands, då Adnan Cirak kunde kvittera till 4-4 med ett fåtal sekunder kvar av matchen.

Således blev det delad pott i det första heta rivalmötet i Svenska Futsalligan, mellan AFC Eskilstuna och Strängnäs FC.