”Vi har visat att vi har en enormt fin höjd”

27 nov 2019

AFC Eskilstunas P12:s säsong 2019 är avslutad. Förberedelser för den nästkommande säsongen pågår och tränarteamet är tillfreds med denna säsong som varit.
– Väldigt rolig, utvecklande och givande. Då menar jag både ur ett ledarperspektiv och från spelarna sett. Förra säsongen var våran första ihop och vi tycker att vi har lyckats ta stora steg på den korta tid som ett år ändå är, säger Robert Graa Holegård.

Vad är ni främst nöjda med det som gäller denna säsong?
– Det vi i ledarteamet är mest nöjda med är varje spelares individuella utveckling där samtliga har tagit stora kliv framåt, främst i sin teknik men allmänt blivit bättre fotbollsspelare.

Under säsongen har det varit blandade resultat, men ändå har man tagit stora kliv.
– Vi har blandat en del. Vi har visat att vi har en enormt fin höjd i vårt spel redan efter bara ett år tillsammans. Men vi behöver arbeta på att hålla den matcherna igenom och inte sjunka i våra prestationer.

Hur ser du på det som kommer 2020?
– Vi ser fram emot det väldigt mycket. Serien som alltid är rolig och tuff. Men vi har också några roliga turneringar inplanerade. Bland annat en i Göteborg och en i Polen som vi ledare och killarna ser fram mycket emot.

Vad är det som ni kommer arbeta med främst under vinterhalvåret?
– Vi kommer arbeta mycket taktiskt. Vilka ytor vi vill åt och hur vi ska ta oss dit, för att bli ännu farligare sista tredjedelen, avslutar Robert Graa Holegård.