Nordic Cup inleds för Abassi idag

29 nov 2019

I dag inleds Nordic Cup för Svenska Futsallandslaget. AFC Eskilstunas Ayoub Abassi finns med i den svenska truppen. Turneringen pågår från den 29 november till den 3 december.

Förbundskaptenen Nicklas Asp ser fram emot det som väntar.
– Vi har två tankar i huvudet, en kortsiktig och en långsiktig. Det är ett bra tillfälle att testa nya spelare som gjort det bra i ligan, samtidigt är det ett EM-kval i januari och detta är enda samlingen innan dess. Så man kan säga att Nordic Cup blir ett genrep också där vi haft möjligheten att ta ut en större trupp, säger Nicklas Asp till svenskfotboll.se och fortsätter:

– Sedan vill vi även vinna Nordic Cup. Vi har en grundtrupp som varit med tidigare och några nya spelare. Alla kommer få spela och vi kommer att matcha laget olika i matcherna. Målet är att vi ska spela final mot Finland på tisdag och vinna.

Så här ser spelschemat ut för Ayoub och Sverige:
29/11, 15.30: Norge – Finland
30/11, 17.00: Sveige – Grönland
2/12, 15.30: Danmark – Sverige
3/12, 18.00: Sverige – Finland