Rafi Isak till Liverpool på besök: ”Väldigt hedrande såklart”

29 nov 2019

Rafi Isak som är tränare för AFC Eskilstunas U19-lag har en spännande vecka framför sig. Han kommer att åka till England.
– Jag ska åka till Liverpool och ska vara med Liverpool FC:s akademi under en period. Väl på plats kommer jag att vara med flera träningar per dag med deras U21, 19, 18, 16, 14 och så vidare. Jag vet för tillfället inte exakt hur många träningar det blir men det kommer bli många träningar per dag med varierande ålderskullar, säger Rafi.

Liverpool är minst sagt anrik klubb, hur ska det bli att åka över till deras organisation på ett besök?
– Vi pratar om en av världens största klubbar. Att besöka Europamästarna ska bli fantastisk kul och lärorikt. Sedan att jag själv är Liverpoolsupporter gör inte saken värre. Jag har följt klubben sedan jag var liten och har varit en gång tidigare på plats på Anfield och tittat på två matcher i både Premier League och Champions League. Det är inte många från Sverige som fått den här möjligheten genom åren och därför känns det väldigt speciellt att besöka klubben och samtidigt representera Sverige och AFC Eskilstuna. Kort och gott ska det blir fantastiskt kul att vara med i klubben.

Vad har du för förväntningar med veckan som kommer?
– Jag är en väldigt ung tränare som precis fyllt 22 år men samtidigt hunnit coacha i över 5 år på både junior och seniornivå. Mina förväntningar med veckan som kommer är att jag ska försöka ta så mycket information och kunskap som det bara går, för att sedan ta tillbaka det till mitt uppdrag med AFC Eskilstuna U19. Det kommer vara oerhört lärorikt att kika på Liverpools arbetssätt i akademin, säger Rafi och lyfter fram vad han förväntar sig med äventyret.

– Mycket kunskap och erfarenheter från en av världens största klubbar, något som få människor har möjlighet till! Att jag stärker min kontakt med klubben. Även om jag idag har väldigt bra kontakt med deras akademichef (Alex) och koordinator (Dean) så tror jag att kontakten kommer bli ännu bättre när jag kommer tillbaka. Sedan tror jag att det är bra marknadsföring för AFC Eskilstuna och staden Eskilstuna, att en inhemsk ledare från klubbens U19 är på plats i en sådan storklubb. Liverpool FC är medvetna vart jag kommer ifrån och förhoppningarna är såklart att vi på något sätt knyter kontakten mellan klubbarna. Något som skulle vara bra för klubben, staden och stadens ungdomar.

Hur hedrande är det för dig, att få uppleva en sådan här sak?
– Väldigt hedrande såklart. Det är en dröm att vara med Liverpool och få uppleva fotbollen bakom kulisserna där. Liverpool har producerat många stora spelare och så sent som för 3 år sedan spelade Trent Alexander-Arnold i klubbens U19. Idag är han en av världens främsta på sin position. Jag är helt säker på att jag kommer få träffa spelare i akademin som på sikt kommer vara med på den stora scenen. Känns lite orealistiskt att vara i Kirkby (träningsanläggningen) där min stora idol växte upp. Nämligen Steven Gerrard. Jag ser fram emot denna härliga resan som kommer var oerhört lärorikt för mig som person men framförallt fotbollstränare!

Foto: Peter Robertsson