”Eskilstuna känns som bra en stad”

05 dec 2019

AFC Eskilstuna förstärkte under torsdagen. Anfallaren tillika 24-åringen Viktor Götesson är klar för Eskilstunagänget över de tre kommande säsongerna.

Götesson som senaste säsongerna tillbringat tid i Degerfors, byter alltså Värmland mot Södermanland och Eskilstuna.
– Det känns jättebra. Spännande verkligen. Jag har min snabbhet, löpstyrka och jag kan skapa målchanser för mig och mina lagkamrater. Offensivt har jag mycket att bidra med.

Viktor har dessutom tillbringat en tid i Elfsborg. Sedan den tiden känner han AFC Eskilstunas sportchef Nemanja Miljanovic.
– Det ska bli kul, absolut, det ser jag fram emot. Ett miljöombyte och Eskilstuna känns som bra en stad, där jag kan fortsätta utvecklas. Det ser jag fram emot, fortsätter Viktor.

Hur blir omställningen från Degerfors till Eskilstuna, att få lämna pizzeriagatan så att säga?
– (Skratt), det händer väl lite mer i Eskilstuna än Degerfors liksom. Att få en annan puls runtomkring omgivningen är positiv tror jag.

För Götesson har det blivit 84 matcher i Superettan, varav 62 från start. Således kommer 24-åringen med rutin från hur ligan är.
– Jo, men senaste tre åren har jag spelat mycket i Superettan. Man har tagit lärdom av det. Det finns inga enkla matcher, inga matcher man kan spela av och det finns inga topplag man kan slå heller. Superettan brukar vara jämn, det lag som vill mest och det lag som tränar hårdast och sådär kommer gå långt. Det är inte alltid kvalité som vinner Superettan.

I år har Götesson inte fått lik mycket speltid i sin dåvarande klubb, Degerfors. Året innan det blev det 4 mål samt 3 assist. Inför den kommande säsongen så har Viktor höga förväntningar på sig själv.
– Absolut vill jag bidra med mer poäng, än så! Jag har ganska höga förväntningar på mig själv. Jag hoppas att jag kan leverera det i Eskilstuna direkt.

Således blir det en helt ny miljö för 24-åringen till 2020. Ett byte från Värmland och Degerfors, till Eskilstuna och Södermanland.
– Det blir spännande. Jag vet inte så mycket om landskapet som så egentligen. Jag har hört att det ska vara fint i Eskilstuna, så det är första intrycket som så som man får stämma av, säger Götesson och fortsätter apropå den nya miljön med nya lagkamrater.

– Man har varit med i ett par år i alla fall. Man har mött en del spelare och sådär, man känner ju till vilka de är men inte på personnivå. Det ska bli spännande och kul att träffa nya lagkompisar, och lära känna nya människor. Det ser jag fram emot, avslutar Viktor Götesson.