Viktor Götesson klar för AFC Eskilstuna

05 dec 2019

AFC Eskilstuna har idag kommit överens med den 24-årige anfallaren, Viktor Götesson, om ett kontrakt med föreningen som sträcker sig över de tre kommande säsongerna.

Viktor som har representerat Degerfors de två senaste säsongerna, har tidigare tillhört bland annat IF Elfsborg och Mjällby AIF i Allsvenskan. Götesson som är född den 14 juli 1995 började sin fotbollsbana i Ifö/Bromölla IF innan resan gick vidare till Sölvesborg och Mjällby 2013.

Götesson har under 2019 spelat 5 matcher från start och haft 19 inhopp med Degerfors IF. Året innan mäktade Viktor med 4 mål och 3 assist. Totalt har det blivit 84 matcher i Superettan för Götesson varav 62 från start.

Framöver kommer alltså Viktor Götesson att representera AFC Eskilstuna framöver. Nyförvärvet är således redo för spel i Södermanland över säsongerna 2020, 2021 samt 2022.

Sportchef, Nemanja Miljanovic om nyförvärvet:
– Jag har jobbat med Viktor i Elfsborg och det ska bli kul att få jobba honom igen. Han är en lojal och taktisk bra spelare som gör sina lagkamrater bättre. Snabbheten, djupledslöpningar och bollmottagningen är hans styrkor. Vi hoppas att Viktor ska kunna ta nästa steg i våran miljö. Han gjorde många mål under sina ungdomsmål och levererade bra i början av sin seniorkarriär i Falkenberg. Viktor är en oerhört bra människa och det ska bli kul att få se honom i AFC-tröjan, säger “Mance”.

Viktor Götesson, om att få komma till Eskilstuna:
– Det känns jättebra. Spännande verkligen. Jag har min snabbhet, löpstyrka och jag kan skapa målchanser för mig och mina lagkamrater. Offensivt har jag mycket att bidra med, säger Viktor och fortsätter apropå att få arbeta med bland annat Nemanja Miljanovic.

– Det ska bli kul, absolut, det ser jag fram emot. Ett miljöombyte och Eskilstuna känns som bra en stad, där jag kan fortsätta utvecklas. Det ser jag fram emot, säger Viktor.

Snabbfakta
Viktor Götesson
Född: 14 juli 1995
Senaste klubb: Degerfors IF
Position: Anfallare
Antal matcher i Superettan: 84
Kontraktslängd: 3 år

En längre artikel publiceras med Viktor under dagen.