Zolfagary inför ÖSK

07 dec 2019

I morgon (söndag) väntar en ny hemmamatch i Stiga Sports Arena. AFC Eskilstuna tar sig an Örebro SK på hemmaplan, en drabbning som kommer bli spännande och förmodligen något utöver det vanliga.
– Vi siktar alltid på att vinna på hemmaplan och det är ingen skillnad på söndag, säger Robin Zolfagary.

På sju matcher har det blivit fem segrar, en oavgjord kamp och en förlust för AFC Eskilstuna. Således leder nykomlingarna Svenska Futsalligan när man tar emot närkingarna under morgondagen.
– Spelmässigt så är jag jätte nöjd med vårat anfallsspel och gör många mål, säger Zolfagary och fortsätter kring sin egna prestation så här långt i ligan.

– För min egen del så har det känts helt okej. Haft en bra poängskörd men jag är inte nöjd och vill hjälpa laget ännu mer.

ÖSK Futsal har ett väldigt kompetent lag, som är slagkraftiga när de får det att fungera.
– ÖSK har ett bra lag men inte fått med sig resultaten i början av säsongen. Ett bra futsallag där det finns många skickliga spelare varav ett flertal har spelat ihop länge.

För AFC Eskilstunas vidkommande saknas Oliver Mäntykorpi och Ayoub Abassi på grund av avstängningar. Ett annat glädjande besked är att nyförvärvet Peyman Alkoyoun är spelklar.
– Det är riktigt kul att ha ”Peyo” tillbaka. Det är en jätteduktig futsalspelare men mer än allt en jättefin kille. Han kommer vara värdefull för AFC Futsal, där han hör hemma, säger Zolfagary och lyfter fram nycklarna mot ÖSK.

– Jag tror nyckeln till 3 poäng mot ÖSK är att ha is i magen, tålamod och ett disciplinerat försvar. Chanserna kommer komma och då gäller det för oss att vara effektiva samtidigt minst lika viktigt att inte slarva bakåt och släppa in några billiga mål.