Osam Abassi efter ÖSK

08 dec 2019

AFC Eskilstuna lyckades studsa tillbaka efter en desto sämre inledning. 5-5 blev slutresultatet mot Örebro SK inför 535 åskådare i Stiga Sports Arena under söndagskvällen.

– Helt okej match! Vi är inte med från start och släpper in två enkla mål ganska snabbt in i första halvlek på grund av passivitet. Sista tio minuterna av andra halvlek tycker jag att vi dominerar och lyckas också få utdelning. Sen har vi många fina chanser men lyckas inte göra mål. Andra halvlek kommer vi ut och i princip dominerar helt och hållet och lyckas kvittera och ta ledningen. Efter det tycker jag vi släpper in alldeles för enkla mål. Vi behöver jobba väldigt mycket med defensiven, summerar tränaren Osam Abassi efter matchen.

Tufft med underläge från start, men en styrka i laget att komma åter. Bra moral i laget!
– Ja det kändes ganska jobbigt där i början men sen tar vi en time out och samlade ihop oss. Vi kommer sen ut och är det bättre laget i resten av matchen, fortsätter Abassi som hyllar Peyman Alkoyun, Lukman Murad och hela laget.

– Båda är väldigt viktiga spelare för laget och de gör det väldigt bra. Tycker dock kollektivet bör lyftas fram idag, stark att ändå komma tillbaka från underläge.

Till nästa match är Isam Abassi avstängd mot IFK Uddevalla. Dock kommer Ayoub Abassi och Oliver Mäntykorpi tillbaka från avstängning.
– Ayoub och Oliver är tillbaka från avstängning. Skönt att vi nu i stort sätt har hela truppen matchredo. Väldigt viktigt då vi har en tuff helg framför oss med dubbelmatch nästa helg, säger Osam som lyfter fram det man tar med sig från dagens match.

– Det vi tar med oss är att vi bör få ihop kollektiven defensivt. Blir ett av våra fokusområden kommande vecka. Offensivt vet jag att vi är seriens vassaste lag, sätter vi defensiven så kommer vi vara ännu jobbigare att möta.