”En oerhört lärorik vecka”

12 dec 2019

Ayoub Abassi har minst sagt tagit för sig i den svenska futsalligan. Abassi belönades med en landslagsplats och var iväg med Svenska Futsallandslaget och spelade Nordic Futsal Cup i finska Åbo.
– En oerhört lärorik vecka med mycket taktik och futsal i det stora hela, säger Ayoub Abassi.

För Ayoubs del så missade han dessvärre matchen mot ÖSK Futsal, det på grund av en avstängning. Det blev således en match han fick följa från sidan som slutade 5-5.
– Jag tycker vi gör en helt okej match. Det var oerhört jobbigt att vara på sidan av plan, men man får pusha grabbarna så gott man kan från sidan. Känns grymt skönt att vara tillbaka, säger Ayoub inför helgens matcher mot IFK Uddevalla och IFK Göteborg.

Uddevalla är ett lag med erfarenhet från svenska futsalens finrum och blir en tuff nöt att knäcka på lördagseftermiddagen.
– Ja precis. Uddevalla är ett stort lag inom den svensk Futsal, men på lördag är dem som vilket annat lag som helst. Vi går in för att ta tre pinnar, fortsätter Abassi.

Ayoub är den målbäste spelaren i laget, men det är något han vill tona ner och istället lyfta fram kollektivet.
– Som jag har sagt i alla intervjuer: Vi är en familj! Vi kämpar för varandra, vi gör mål för varandra! Sen är det roligt att det har blivit en del mål. Men det är laget före jaget.

Till helgen är Ayoub och Oliver Mäntykorpi tillgängliga. Dock saknas Isam Abassi mot IFK Uddevalla på grund av avstängning.
– Man för göra det bästa av situationen våran trupp är stark och vi får försöka hjälpa varandra så gott vi kan, med eller utan någon, avslutar AFC Eskilstuna Futsals förste landslagsman – Ayoub Abassi.

Matchen mot IFK Uddevalla startar klockan 15.00 på lördag och kan ses i appen – SFL Live.