”Jag spelade matchen på ren adrenalin”

14 dec 2019

AFC Eskilstuna Futsal stod för en makalös vändning idag. Vid halvtid var det underläge 5-1, för att bli ett underläge 7-5 efter att 40 minuter som var avklarade.

Oliver Mäntykorpi, som var tillbaka i laget idag efter avstängning tycker inledningen var för dålig.
– Vi börjar riktigt jävla dåligt, ingen är med i huvudet och det känns som att vi redan tänker att vi har vunnit matchen och är redo för nästa match. Och så fortsätter det halvleken ut. Otroligt nog gör vi mål i underläge och det gav en boost. Sen gör vi en galen andra halvlek där vi spelar som vi ska och alla visa hjärta för varandra, det var familjen som kom ut i andra halvlek och visar att vi är det bästa laget i serien, säger Oliver.

Vad säger ni till varandra i halvtid?
– Vi kom in i omklädningsrummet och bestämde oss för att inte gnälla på varandra. Vi fick en utskällning men den var bara positivt. Vi var i samma sits mot Borås men nu visar vi att vi lär oss hela tiden. Vi i AFC kan vända vilken match som helst oavsett vad siffrorna på tavlan säger. Vi sa till varandra att visa hjärta, vi har åkt såhär långt och det går inte att skämma ut sig på det sättet, det var fullt fart framåt i andra med hög press och snabbt spel.

Tillbaka på plan igen, och två mål framåt! Tillfreds med din egna insats?
– Grymt sugen efter att stått på sidan en match. Men det jobbiga är att jag har en sträckning i baksidan och var nästan tvungen att bryta matchen. Men jag sa till mig själv att gå in och göra allt för laget för den här matchen ska vi vinna. Jag spelade matchen på ren adrenalin. Men jag är mycket nöjd med min insats, och gör det jag ska göra. Bidra med poäng och stabilitet bakåt. Grymt skön vinst!

Hur mycket mod och självförtroende gjuter det här in i laget, efter denna vändning?
– Vi vet att vi kan vända vilken match som helst. Vi skriker på varandra under matchen men det är bara kärlek. Vi vet att om vi gör rätt saker slår vi vilken lag som helst, men alltid skönt och vända en sån match, säger Oliver och belyser morgondagen.

– Nu blir det middag med laget och njuta i någon timme, sen är det bara att gå hem till hotellet och ta det lugnt. Blir någon aktivitet med laget och kanske lite längder i poolen på hotellet. Imorgon visar vi vår kvalitet direkt från start!

I morgon väntar IFK Göteborg på bortaplan i Lundenhallen. Matchen startar 13.00 och kan ses i appen SFL – Live.