Makalös vändning i Uddevalla

14 dec 2019

AFC Eskilstuna stod för en makalös vändning i Uddevalla under lördagseftermiddagen. Hemmalaget IFK Uddevalla ledde med 5-1 i paus och det såg väldigt tungt ut för AFC Eskilstuna. Men futsalgänget tog sig samman i den andra halvleken och vände matchen, till seger med 7-5!

Hemmalaget tillika den föregående säsongens svenska mästare, IFK Uddevalla var en svår nöt att knäcka på hand. Det blev en tung start för AFC Eskilstuna och det såg ut att fälla avgörandet, då västgötarna gick upp till en 4-0-ledning efter dryga sjutton minuters spel.

AFC Eskilstuna försökte knapra ifatt, genom bland annat jokerspel. Ayoub Abassi reducerade till 4-1 i matchen, för att det sedan skulle bli 5-1 genom Söderqvist innan halvtidsvilan väntade.

I den andra halvleken pressade AFC Eskilstuna på alltjämt med jokerspelet, för att försöka komma in i matchen. Det lönade sig då man reducerade till 5-2, 5-3, 5-4 och kvitterade till 5-5. Mäntykorpi, Abassi och Alkoyoun var målskytterna som såg till att det blev spänning i matchen med 5 minuter kvar av den andra halvleken.

Med en och en halv minut kvar av matchen, var det AFC Eskilstuna som tog ledningen för första gången i matchen. En vändning från 5-1 till 6-5 var gjord. 6-5-målet, gjordes av Robin Zolfagary.

Resterande del av matchen var det Uddevalla som forcerade, med jokerspel och med 25 sekunder kvar av matchen satte AFC Eskilstuna spiken i kistan när man gjorde 7-5 i tom bur av Robin Zolfagary. Något som även blev slutresultatet inför åskådarna som kom och beskådade dagens match i Agnebergshallen.