Kryss i Göteborg

15 dec 2019

På söndagen var det dags för den andra matchen denna vecka och denna helg, för AFC Eskilstuna Futsal. En bortamatch mot IFK Göteborg väntade i Lundenhallen. IFK Göteborg, likt AFC Eskilstuna är ett topplag i den Svenska Futsalligan och det var minst sagt en sevärd match för de åskådare som var på plats i Göteborg för att beskåda bataljen.

AFC Eskilstuna lyckades hantera IFK Göteborgs press på ett bra sätt i den första halvleken. Visserligen hade dagens värdar, ett par fina omställningar och bland annat två ramträffar. I övrigt var det AFC Eskilstuna som i den första halvleken förde matchen i stora delar och hade bra lägen offensivt.

Efter halva första halvleken, var det Eskilstuna som tog ledningen med 1-0 genom Robin Zolfagary och man hade bud på mer framåt. Det var dock ett resultat, som stod sig in till den andra halvleken.

I den andra halvleken var spelbilden likt den föregående. AFC Eskilstuna försvarade sig imponerande, Göteborg hade svårt att luckra upp AFC Eskilstuna-försvaret och i en spelomställning sex minuter in i den andra akten, utökade Oliver Mäntykorpi till 2-0 för AFC Eskilstunas vidkommande.

Således var det ett AFC Eskilstuna, som hade ett bra utgångsläge i med mindre än fjorton minuter kvar av ordinarie tid. Efter AFC Eskilstunas 2-0-mål, var det ett IFK Göteborg som vaknade till lite mer. 2-1 lyckades västgötarna reducera till Nima Kadivar och inte långt därefter, var AFC Eskilstuna väldigt nära att utöka till 3-1 genom Zolfagary.

Sista tio minuterna, var minst sagt öppna och det var ett hemmagäng som försökte gasa på lite mer. AFC Eskilstuna hade en mycket fin omställning, som Lukman Murad dessvärre inte lyckades förvalta. Sekvensen därefter – var det IFK Göteborg som kvitterade matchen till 2-2 genom Flamur Tahiri och det var lika med sju minuter kvar av matchen.

Den andra halvleken innehöll minst sagt det mesta. Med sex minuter kvar, gjorde Peyman Alkoyun vackert med fel fot. Något som innebar igen att AFC Eskilstuna var i förarsätet återigen, och man hade bud på att utöka ledningen bland annat genom Lukman Murad som var en frisk fläkt framåt.

Dock så var inte sista ordet sagt i en minst sagt svängning match. Eskilstuna hade bud på att utöka sin ledning, men då kvitterade IFK Göteborg till 3-3 genom Flamur Tahiri och det var minst sagt en spännande avslutning. IFK Göteborg försökte på slutet att spela ett så kallat jokerspel, men det blev delad pott i Västergötland.