”Vi vet vad vi går för och vad vi kan”

15 dec 2019

AFC Eskilstuna kryssade mot IFK Göteborg på bortaplan. 3-3 blev slutresultatet och AFC får med sig en poäng ytterligare i tabellen i Svenska Futsalligan.
– Det vi pratade om innan matchen om hur vi skulle spela utfördes korrekt. Vi hade rätt bra koll på dom och det syntes också tycker jag, säger Ji Hassi som är tränare för AFC Eskilstuna Futsal.

AFC Eskilstuna släppte under gårdagen in fem mål mot Uddevalla, idag var det desto bättre. Man släppte bara in tre mål för dagen och idag var ett av lagets bästa defensiva insatser i SFL.
– Defensiven satt nästan till hundra procent. Vi har tränat på ett visst sätt och jag tycker vi utför det nästan helt felfritt.

4 av 6 poäng efter två tuffa matcher denna helgen, vad säger du om poängskörden som varit?
– Jag sa efter matchen att vi alla skulle applådera oss själva. Först efter en sjuk upphämtning och vi får visa i andra matchen att första halvleken i Uddevalla matchen var enbart att vi inte riktigt var med. Vi räknade med 3 poäng innan matchen ens hade börjat. Så det kändes skönt att få motbevisa i andra matchen att defensiven sitter också.

Känner du att ni fick de svaren som ni ville ha denna helg?
– Vi hade räknat med sex poäng! Det ska jag vara ärlig med. Vi vet vad vi går för och vad vi kan. Att det bara blir 4 poäng får vi nöja oss med. Helt godkänd helg. Och en sista sak är att vi aldrig ska räkna med vinst innan matchen ens har börjat.

Nu väntar Örebro Futsal Club hemma i Stiga Sports Arena härnäst. Vad blir viktigt inför den matchen i veckan som kommer?
– Det viktiga kommer bli att återigen få visa att defensiven kommer sitta och vi kommer gå för tre poäng. Hemmaplan är våran borg och vi har alltid som mål att ge våran fantastiska publik tre sköna poäng, avslutar Ji Hassi.