”Det är sådana matcher vi gillar att spela”

20 dec 2019

AFC Eskilstuna spelar en ny match i den Svenska Futsalligan på söndag. Örebro Futsal Club kommer på besök till Stiga Sports Arena. Således väntar ytterligare en tuff utmaning för AFC Eskilstuna som parkerar för närvarande på en tredjeplats i tabellen.
– Kul med en ny hemmamatch. ÖFC har en bra form och det kommer att bli en tuff match men det är sådana matcher vi gillar att spela, säger målvakten Divar Matte inför matchen.

Den föregående helgen tillbringades i Västergötland. En fantastisk vändning mot IFK Uddevalla som resulterade i seger, samt lika mot IFK Göteborg. Med andra ord blev det alltså fyra av sex möjliga poäng den helgen.
– Vi är medvetna nu att vi kan vända vilken match som helst! Vi visade att vi aldrig ger upp och att vi kan utmana alla lag i denna serie.

Nu väntar en ny hemmamatch i Stiga Sports Arena. En arena man är alltjämt obesegrade i sedan futsalsektionens start.
– Otrolig känsla att spela på Stiga, det är väldigt inspirerande! Vi leder publikligan som nykomlingar och vi är väldigt tacksamma, säger Matte och lyfter fram vad för typ av insats som kommer krävas.

– Vi fokuserar mycket på oss själva egentligen eftersom om vi spelar som vi vill så kommer det att bli 3 poäng! ÖFC har mycket erfarenhet och kommer från en bra period men vi vet vad vi går för!

Vad för form av insats krävs mot ÖFC, skulle du säga?
– En familjeinsats, det vill säga, hårt arbete, spela för varandra och få ut det bästa av varje spelare! Och sen lite show för publikens skull, avslutar Divar Matte med ett leende.