AFC Eskilstuna firar in nya decenniet som serietvåa

29 dec 2019

AFC Eskilstuna avslutar decenniet med en seger. Det efter att man besegrat nästjumbon Djurgårdens IF med 8-2 (4-0) i Eriksdalshallen under söndagseftermiddagen.

AFC Eskilstuna fick en fin start på söndagen i huvudstaden. Ayoub Abassi såg till att det var 1-0 efter lite mindre än tre minuters spel. Eskilstunagänget, fortsatte sedan på det inslagna spåret och gick vidare till ledning in halvtid med 4-0. Det efter mål av Nikola Durovic, Rami Oraha och Oliver Mäntykorpi.

I den andra halvleken, lyckades hemmalaget reducera två gånger om genom Almendra Cifuentes. Dock var ett mål emellan, för AFC Eskilstuna och Ayoub Abassi som gjorde 5-1 innan Almendra Cifuentes gjorde 5-2.

Därefter var det ett Djurgården som stod för en imponerande insats, men samtidigt var det Divar Matte i AFC Eskilstunas mål som imponerade. Samtidigt hade gästerna tillika sörmlänningarna, lägen på att utöka ledningen – bland annat genom Oliver Mäntykorpi.

På slutet försökte Djurgården med jokerspel. Det gick inget vidare för hemmagänget, för det var ett AFC Eskilstuna som skickligt straffade hemmalaget gång på gång. 6-2 gjordes av Ayoub Abassi och följdes sedan upp av Ahmed Ibrahim som gjorde 7-2.

8-2 blev sedan slutresultatet efter att Ayoub Abassi gjorde sitt fjärde mål för eftermiddagen. Således firar AFC Eskilstuna in det nya året som serietvåa.