”Man har faktiskt längtat efter det här”

08 jan 2020

AFC Eskilstuna påbörjade säsongen igen igår. En av spelarna som är tillbaka för träning är Jesper Björkman, som är glad över att vara tillbaka i träning igen.
– Det är jättekul. Man har faktiskt längtat efter det här. Det har varit ett skönt uppehåll. Det är jättekul att komma tillbaka. Första intrycket av Özcan har varit riktigt bra och det förhöjer att det känns ännu bättre att vara tillbaka, säger Jesper Björkman.

Just nu är det inte alltför många spelare på träningarna, men det är något som Björkman lyfter fram det positiva i. Då det blir lättare att bygga gruppen snabbare.
– Det blir lite familjärt och mysigt! Vi har bara fått ett nyförvärv. Det kommer gå snabbt för Viktor Götesson att komma in i det, när vi kommer få nya spelare så kommer bli lätta att slussa in de.

Du har varit lite utomlands under uppehållet, har du hunnit in något mer?
– Nej, det har varit hemma med familj och träffat vänner och sånt. Det har varit lite stressigt att hinna med allt. Men jag har precis hunnit med allt, så nu är det skönt att vara tillbaka.

Vad kan du förvänta dig av den här försäsongen?
– Ja, det är alltså tidigt och säga än. Vi har inte hunnit med taktiskt och så här. För egen del handlar det om att komma i bättre form än någonsin, se till så man lär sig vilken taktik och så här vi kommer spela med Özcan och Ivan. Att se till att laget drar åt samma håll, så vi får en bra start som vi fick förra året.

Det känns som att det är ett skönt gäng redan nu i alla fall!
– Ja, verkligen! Det är väldigt familjärt just nu. Vi kanske är lite för få, men de har de snackat om att de kommer komma in fler spelare. Det förstår vem som helst när man är tolv. Det kommer komma fler och fler, och vi kommer snabbt kunna få in dem. Det kommer bli jättebra, avslutar Jesper Björkman.