”En pojkdröm som går i uppfyllelse”

09 jan 2020

Ayoub Abassi har fått prova på att spela i svenska futsallandslaget en gång tidigare. Nu är det dags igen när EM-kval väntar på Malta.
– Det känns bra. En pojkdröm som går i uppfyllelse, att få representera Sverige och dra på sig den blågula tröjan, säger Ayoub Abassi.

Som bekant var Abassi med i landslaget för första gången under Nordic Cup. En turnering som var lärorik, menar han.
– Jag tar med mig många taktiska moment som man fick testa på därnere. Man fick en klarare bild kring hur tränaren vill att laget ska spela. Jag kände att man kom hem som en utbildad spelare.

Under säsongen har Abassi minst sagt tagit för sig i SFL (Svenska Futsalligan) och är en härförare för AFC Eskilstuna. Ayoub själv ser positivt på landslagserfarenheterna och hur AFC Eskilstuna presterat i ligan.
– Det känns bra, vi har fått känna på att vara ”dödliga” och förlora. Vi lär oss mycket med tiden! Vi krigar på för att nå slutspel och hoppet om ett SM-guld.

Avslutningsvis, vad har du för förväntningar inför det som väntar?
– Jag hoppas på att man gör ett bra år tillsammans med klubbkamraterna och självklart detsamma i landslaget. Att alltid kriga för att nå sina mål tillsammans, avslutar Ayoub Abassi.

EM-kvalet 29 januari till 1 februari. För Sveriges del väntar Grekland, Polen och Malta i det första kvalsteget. Om Sverige slutar gruppetta går man vidare direkt till nästa kvalgrupp som börjar i februari 2021. Tvåan måste ta sig förbi playoff för att kvalificera sig till samma runda. De fem bästa treorna (nio grupper totalt) hamnar också i playoff-spelet som avgörs i april 2020.