”Självklart fick vi många svar”

12 jan 2020

AFC Eskilstuna tog en ny seger i den Svenska Futsalligan. Nacka besegrades på hemmaplan med komfortabla 13-5 efter att värdlaget lagt i en extra växel under den andra halvleken.
– Vi tar med oss andra halvlek, jag är inte 100% nöjd med den men det finns många bra saker vi kan ta med oss. Vi tar även med oss att vi bör förbättra försvarsspelet om vi vill vara med och kriga om SM-bucklan, säger tränaren Osam Abassi efter matchen.

Den andra halvleken var det klasskillnad. Fick du de svaren du ville ha?
– Andra halvlek tycker jag är mycket bättre än första. Självklart fick vi många svar

Något som har funkat bra för AFC Eskilstuna under den senaste tiden är jokerspelet. Något som man även provade på idag och det blev bra utdelning i offensiven.
– Jokerspelet är vi väldigt duktiga på och vi har majoriteten av gångerna fått utdelning på det i matcherna. Det är något vi kommer fortsätta med när det behövs, säger Osam och lyfter fram vad man tar med sig från matchen idag.

– Främst att vi bör sätta försvarsspelet. Sen små justeringar generellt i vårt spel.

Hur skönt är det att vara tillbaka på vinnarspåret?
– Väldigt skönt att vinna matcher igen. Behövs inför slutspurten i seriespelet och främst för lagets självförtroende. Vi krigar vidare och jag vill passa på att tacka våran fantastiska publik som hela tiden är där och supportar oss. Det är tack vare er vi gör detta.

Nästa match är den 15 januari mot Örebro SK Futsal på bortaplan. Därefter väntar IFK Uddevalla på hemmaplan i Stiga Sports Arena söndagen den 19 januari klockan 17.00.