Lushaku efter debuten i Kosovos A-landslag

13 jan 2020

Gårdagen var minst sagt stor för Eskilstunasonen, Ismet Lushaku. AFC Eskilstuna-spelaren gjorde sitt första framträdande i Kosovos A-landslag, det i Qatar när man träningsspelade mot Sverige.
– Jag var lite nervös innan det kan jag säga men sen när jag fick hoppa in var det bara att köra. Det är lite svårt att beskriva känslan just då men det kändes så bra, säger Ismet så här dagen efter.

Vad tar du med dig från matchen som var?
– Som jag sa innan så var det lite som ett test för mig, jag fick spela med A-landslaget och speciellt mot en ganska stark svensk trupp. Tycker jag gjorde en bra insats för att vara på försäsongen där jag hade bra sekvenser med boll och utan. Sen har jag lärt mig massor av Kosovos tränare Bernard Challandes under lägret.

Ismet är uppvuxen och född i Sverige, men har alltså möjligheten att representera Kosovo. Gårdagen var minst sagt speciell för honom, med tanke på banden till Sverige och även banden till Kosovo. Nationen han representerar.
– Det betydde otroligt mycket för mig. Man har alltid drömt som liten att få spela för landslaget och när Kosovo inte fanns då när jag var mindre tänkte man mycket på Sveriges landslag. Jag har aldrig riktigt blivit kallad till Sverige men med Kosovo har jag fått chansen och jag trivs otroligt mycket där. Sen får jag spela för landet som mina föräldrar kommer ifrån och även landet där jag har nästan alla mina släktingar, säger Ismet som lyfter fram hur speciellt det var att möta Sverige.

– Det var absolut drömdebuten även om det bara är vänskapsmatch. Jag är född och uppvuxen i Sverige så det var sjukt speciellt att få möta Sverige och visa upp mig mot dem.

Hur ser du på framtiden, efter det här?
– Jag har fått bevisa för mig själv vad jag kan. Har lärt mig mycket nu senaste året och nu ska jag fokusera på att utvecklas ännu mer. Ska försöka prestera så bra som möjligt på träningarna och alla matcher framöver. Sen förhoppningsvis kan jag ta nästa steg i karriären när jag väl får chansen.