”Det är bra fart och inställning”

16 jan 2020

Säsongen är igång för AFC Eskilstunas representationslag, som ser fram emot säsongen 2020 i Superettan. En av spelarna som är kvar och laddar upp för seriepremiären är Wilhelm Loeper, som är glad över att vara tillbaka.
– Det känns superkul! Det känns väldigt inspirerande att ha både Özcan och Ivan här. Vi har bra fart på träningarna, så det känns kul.

För tillfället är det en del provspelare som är med och testar med AFC Eskilstuna. Således är det fler spelare på träningarna än de som är kontrakterade och det är något som Loeper märker av, och ser positivt på.
– Ja, det har varit många duktiga här på provspel. Alla vi som är kontrakterade här har höjt nivå. Det är bra fart och inställning på träningarna.

Det blir ju lite mer träningar här under försäsongen, hur ser du på det?
– Det är superbra att vi har lite tuffare träningar nu. Det är svårt att ha den typen av träningar under säsong. Det är bra att vi försöker förbereda oss och kör lite extra tunga pass just nu, så vi är förberedda förberedda inför säsongen.

För lagets del är man nu inne på sin andra träningsvecka och nu är det ungefär en halv månad till träningsmatch. Det är något som Wilhelm Loeper ser fram emot.
– Det är alltid kul att spela match, oavsett om det är träningsmatch eller seriematch. Jag tror att många ser fram emot att komma ut på plan och spela en riktig match. Elva mot elva.

På ett personligt plan, vad arbetar du med under vintern?
– Jag försöker jobba på många bitar. Vill försöka spetsa till min styrka och min uthållighet, för att kunna orka ännu mer i slutskedet av matcherna. Även träna på vissa tekniska bitar med boll. Jag ligger i hårt och försöker förbättra mig på många olika sätt.

Känns det bra ändå, att ta med sig rutin från en säsong i Allsvenskan inför det som väntar?
– Ja, det känns superskönt att ha en allsvensk säsong i ryggen med den erfarenheten man har fått. Med allt vad som det innebär runtomkring. Jag tror att jag kan hjälpa till att ta en liten större roll i år, att vara till lags för alla och vara med och leda på ett större sätt i år, avslutar Wilhelm Loeper.