”Vi är ett av Sveriges bästa lag i anfallsspelet”

18 jan 2020

AFC Eskilstuna spelar en ny match i morgon i den Svenska Futsalligan. Den regerande svenska mästaren, IFK Uddevalla kommer på besök till Stiga Sports Arena under söndagen.
– Det är ett IFK Uddevalla som har varit trögstartade hittills men inget lag vi ska underskatta. Alla lag kan slå varandra har vi märkt. Men det ska bli kul att spela på våran hemmaplan igen, säger Rami Oraha inför matchen.

AFC Eskilstuna har goda minnen från att möta IFK Uddevalla. På bortaplan stod man för en makalös vändning, när man tog tre poäng.
– Vi gjorde en otrolig vändning! Men den matchen är bara att glömma och så fokuserar vi på matchen som kommer nu på söndag.

Senast blev det förlust mot Örebro SK på bortaplan, men det är minst sagt ett revanschsuget AFC Eskilstuna som kommer entra Stiga Sports Arena under söndagseftermiddagen och kvällen.
– En tråkig förlust tyvärr. Tre viktiga poäng stod på spel. Spelmässigt tycker jag vi gör en bra match. Känns som att vi kommit in i våran spelidé bättre nu. Vi gör ett fint futsalmål i andra halvlek speciellt, säger Rami Oraha som berättar om att han varit sjuk en tid.

– Jag har varit sjuk egentligen från Hammarbymatchen. Nu är jag frisk och formen känns bra.

Vad för form av prestation krävs mot Uddevalla?
– Försvarsspelet är det viktigaste, i en kombination med hunger! Vi är ett av Sveriges bästa lag i anfallsspelet.