Komfortabel seger mot IFK Uddevalla

19 jan 2020

AFC Eskilstuna tog sig an IFK Uddevalla under söndagseftermiddagen och kvällen i Stiga Sports Arena inför 537 åskådare. Hemmalaget stod för en formidabel insats, när gästerna besegrades med 6-2 (4-0).

Hemmalaget AFC Eskilstuna inledde drabbningen bra, något som man lyfte fram inför drabbningen. IFK Uddevalla, som spelade en match senast igår mot Örebro Futsal Club blev en utmaning som AFC tyckte om. Rami Oraha, såg till att hemmalaget gjorde 1-0 för att densamme senare skulle göra 2-0.

Gästande IFK Uddevalla hade visserligen sina chanser, men hemmaförsvaret stod upp bra mot västgötarna. 3-0 gjordes senare av Lukman Murad innan Oliver Mäntykorpi gjorde 4-0 innan pausvilan.

Till den andra halvleken, fick Hampus Jakobsson hoppa in mellan stolparna i AFC-målet och IFK Uddevalla försökte gå för det lite mer. Man fick in två reduceringar till 4-1 och 4-2 genom Donat Gashi samt Younes Raisi.

Gästerna provade på att spela jokerspel, men utan någon vidare framgång och AFC Eskilstuna gjorde 5-2 genom Oliver Mäntykorpi för att nyförvärvet Omar Ghachem fastställde slutresultatet 6-2.