”Det är en skön gemenskap i gruppen”

20 jan 2020

AFC Eskilstunas försäsong är igång och en som har tagit vara på ledigheten, är försvararen Pontus Rödin. Rödin har under uppehållet varit hemma i Linköping och hållit igång, samtidigt som det har blivit en hel del tid med nära och kära.

Hur skönt är det att vara igång igen?
– Kul att vara igång! Det har varit skönt med ledighet, att få träffa familj och vänner. Det är också jätteskönt att komma hit och ha rutinen varje dag. Vi jobbar på hårt nu, så jag känner redan att jag utvecklas fysiskt efter två veckor och jag vet att det kommer fortsätta vara så, säger Pontus Rödin och fortsätter.

– Så klart hållit igång. Jag har spelat en del padel nu, jag tycker det är skitkul. Jag har bara varit i Linköping, hälsat på farmor och farfar gjorde jag väl ett par dagar. Annars har jag spenderat tiden med familjen och vänner i Linköping.

Hur ser du på den nya tränarkonstellationen, med Özcan och Ivan?
– Man ser att de kan fotboll. Ivan påminner mig mycket och ger mig tips och hjälper mig, vilket jag gillar. Det ser ut att bli bra. Vi har inte pratat jättemycket taktik än, men vi har börjat smått. Vi måste få klart laget först.

Under den senaste tiden har även intensiteten höjts på träningarna, något som Rödin även märkt av.
– Absolut. Även om du tränar hemma, så är det inte samma kvalité som att träna här. Allt går snabbare. Tillslaget. Det mentala måste vänja sig vid att vara här, det kommer man in i mer och mer.

Men det känns som det är en rätt härlig grupp, som tillbringar tid tillsammans?
– Jo, det är vi! Det är en skön gemenskap i gruppen. Vi har pingis i omklädningsrummet nu också, det gör att vi håller ihop mer nu också. Det är bra stämning just nu, hoppas det fortsätter så.

Avslutningsvis, vem i laget skulle du utmana i en match i singelpadel?
– Det är Wilhelm Loeper. Det blir en enkel match för mig, säger en leende Pontus Rödin.