”Jag tror att det kommer bli en bra säsong”

20 jan 2020

En spelare som det hänt mycket kring under senare tid är Ismet Lushaku. Eskilstunasonen njuter av det som skett när han bland annat fått göra debut för Kosovos A-landslag, när man mötte Sverige under Januariturnén. Men Lushaku har landat efter det som skett.
– Jadå, jag landade nog ganska direkt. Jag började fokusera på att träna direkt här i AFC. Försöka utvecklas, fokusera på den här säsongen och det som händer just nu, säger Ismet.

För Ismet och övriga lagkamrater, så är det ju lite annorlunda. Nu när man har nya tränare genom Özcan Melkemichel och Ivan Ristic.
– Jag tycker det är jättebra. Som båda tränarna pratar och vad de tycker om fotboll tycker jag är jättebra. Jag tror att det kommer bli en bra säsong, om vi alla lyssnar på de, gör vårt bästa och krigar på.

Under en period är det flertalet träningspass och det är något som märks av, när intensiteten höjs på träningarna.
– Det tycker jag. Man börjar redan känna sig lite tung i musklerna. Man märker att det är viktigt med mat, sömn och så just nu efter våra tuffa pass. Det är bra att vi kommer igång ordentligt, säger Ismet och fortsätter.

– Jag tror att vi behöver hela säsongen som sagt och inte bara i början. Superettan kommer vara tuff. Man kan inte underskatta något lag. Jag tror vi måste kriga på varje match och göra vårt bästa, då behöver kroppen de extra fyspassen och det extra av allt för att klara hela säsongen.

Känns ändå som att det är ett skönt gäng, som håller igång på träningarna?
– Alla som har kommit har varit snälla och ödmjuka. De gör sitt bästa och visa upp sig som oss, för tränarna. Jag tycker alla har skött sig bra, avslutar Ismet Lushaku.