”Bra fart på träningarna och bra kvalité”

21 jan 2020

Seriepremiären närmar sig dag för dag. En som har varit med under en längre tid, är 18-årige målvakten Wille Jakobsson. För hans del har det blivit lite annorlunda, då han är ensam målvakt under kontrakt. Men under senare tid har spelare från U19 samt provspelande målvakter gjort att Jakobsson fått lite mer konkurrens.

Wille, som kom till AFC Eskilstuna 2018 är nöjd med det som händer på träningarna så här långt. Det gäller samtliga spelare inkluderade, det vill säga de under kontrakt och de som provspelar.
– Det känns skönt. Det är bra fart på träningarna och bra kvalité, skulle jag säga. Jag tycker de gör de bra på träningarna, bra fart och bra stämning. Vi har det kul tillsammans.

Nu när det tränas hårdare, känns det extra i huvudet skulle du säga?
– Man får hem och vila sen. Man hinner inte göra så mycket om dagarna. Det blir mycket att sova, äta och så vidare. Det är viktigt med återhämtningen.

Känns det som att det är skillnad på fjolåret och detta år? Du är ju en person som gillar att köra extrapass också.
– Ja, det skulle jag säga! Det är lite mer fys i år och lite mer löpning. Det är viktigt att göra jobbet nu under vintern så vi är redo för säsongen som kommer.

Hur viktig är den fysiska biten för din egna del?
– Det är jätteviktigt. Jag känner mig redan starkare på de två veckorna som har varit nu. Man får bra självförtroende av det här, säger Wille som lyfter fram hans personliga mål med säsongen.

– Det gäller att göra det så bra som möjligt och naturligtvis strävar jag efter att få så mycket speltid som möjligt.