”Det är en positiv känsla i laget”

23 jan 2020

På lördag klockan 17.30 (observera tiden) i Stiga Sports Arena väntar en ny batalj för AFC Eskilstuna. En tuff men inspirerande utmaning genom IFK Göteborg väntar på hemmaplan för Filip Baters och hans lagkamrater.
– Vi möter på förhand en av favoriterna till att vinna SM-guld. Det lär bli en tuff match men det är en positiv känsla i laget efter vinsten senast mot Uddevalla, så jag tror och hoppas att vi ska ta tre poäng, säger Baters.

AFC Eskilstuna kommer som bekant senast från en seger mot IFK Uddevalla på hemmaplan. Laget har tidigare under säsongen mött IFK Göteborg på bortaplan. Då slutade det 3-3 i en kamp som hade det mesta.
– Spelmässigt var det en riktigt jämn match när vi spelade mot dem senast på bortaplan. Samtidigt så känns det som om vi kunde ro hem alla poäng om vi var lite mer effektiva framför deras mål.

Filip Baters ser fram emot att mötet med IFK Göteborg.

Vad känner du funkade bäst mot Uddevalla, som bör återupprepas mot IFK Göteborg?
– Tycker att vi följde tränare Osams matchplan till fullo. Vi spelade snabbt och enkelt för att lösa svåra situationer som uppstod. Jag tycker vi spelade riktigt bra och hoppas det fortsätter så mot Göteborg, säger Baters och fortsätter.

– Göteborg är ett etablerat topplag med flera landslagsmeriterade spelare. Det krävs fullt fokus samt att vi fortsätter spela lika hungrigt som vi vet att vi kan.

Baters själv är tillfreds med sin egna start i Svenska Futsalligan och passar även på att lyfta fram hemmastödet i Stiga Sports Arena.
– Jag tycker det känns bra för min del. Jag spelar inte så mycket som jag önskat på grund av konkurrensskäl men det får man ta. Så länge laget går bra och vi vinner matcherna vi ska vinna. Jag är mer än nöjd helt enkelt, säger Filip och lyfter fram hur viktigt supportrarnas stöd är.

– Det är oerhört viktigt med publikens stöd, de har stöttat oss hela vägen. Det är riktigt kul att spela inför AFC-familjen varje gång på Stiga, det är för de vi ska ta tre poäng i helgen!