”Hoppas få samtalet från futsallandslaget inom sin framtid”

25 jan 2020

AFC Eskilstuna spelar en ny hemmamatch i den Svenska Futsalligan under lördagen. IFK Göteborg väntar på hemmaplan för ”kraftpaketet” Oliver Mäntykorpi och övriga spelare i AFC Eskilstuna.
– Det är alltid extra roligt att möta lag som har vart och är topptippade samt spelat SFL i många år. Vi ska visa att hit kommer man inte för några gratis poäng, säger Mäntykorpi inför matchen.

Senast när lagen möttes i en duell blev det 3-3. Göteborg kom tillbaka efter att AFC Eskilstuna inte förvaltade lägena och var lite för avslappnade i det defensiva jobbet.
– Vi måste blir bättre på stänga tighta matcher. Tror att vi ledde med 2-0 och 3-2 borta med matchen sluta kryss, vi får inte slappna av. Gör vi inte det vinner vi.

Hur ser du på segern senast mot Uddevalla på hemmaplan. Ett Uddevalla som har kommit igång ordentligt!
– Väldigt skön seger! Det bästa med segern var att vi spela riktigt bra futsal, hela laget gör det bra. Bra försvarsspel under större delen av matchen och ett fruktansvärt bra anfallsspel, där vi använder oss av spelmönster och taktik som vi gärna vill sätta till 100 procent innan slutspelet börjar.

För din egna del, hur känns det?
– Otroligt skönt! Jag vet att jag håller hög klass och det blir bara bättre när jag fått vara skadefri. Lyckats hålla en hög nivå länge nu och hoppas få samtalet från futsallandslaget inom sin framtid. De kanske inte har mitt nya nummer? Viktigast är att bidra och vinna med familjen, men idag blir det nog ingen speltid då jag vart sängliggandes, avslutar således en krasslig Mäntykorpi.

Matchen idag startar 17.30 i Stiga Sports Arena.