IFK Göteborg stal showen i Stiga Sports Arena

25 jan 2020

454 åskådare hade tagit sig på lördagskvällen till Stiga Sports Arena för att se matchen mellan AFC Eskilstuna och IFK Göteborg. I paus såg det lovande ut när AFC Eskilstuna var i ledning med 3-1, men dessvärre vann gästerna från Västergötland med 3-5.

Gästande IFK Göteborg började matchen på bästa möjliga vis med att ta ledningen, redan efter tre minuters spel. Därefter var det ett AFC Eskilstuna som successivt växte in i drabbningen. Lukman Murad, Filip Baters och Nikola Durovic såg till att det var 3-1 i drabbningen när det väntade pausvila i Stiga Sports Arena.

I den andra halvleken, blev det minst sagt dramatiskt. Pascal Olsson såg till att det blev 3-2 och därefter lyckades Niklas Engberg göra sin andra strut för dagen, vilket innebar att det var kvitterat.

Matchen bjöd på det mesta och det var minst sagt mycket känslor. Efter en het diskussion med Ayoub Abassi och en av domarna, fick Abassi sitt andra gula kort för dagen och visades ut. Således var det två minuter för IFK Göteborg, som de var en spelare mer på planen. Det utnyttjade västgötarna och gjorde 4-3.

Med minuten kvar försökte AFC Eskilstuna med jokerspelet, men det gick dessvärre inte hem. IFK Göteborg satte spiken i kistan när man gjorde 5-3.

Således får AFC Eskilstuna slicka såren och ta ett landslagsuppehåll, innan serien startar igen den 8 februari när Strängnäs gästas på bortaplan.